columns / UPDATE BEZORGPERIKELEN IN FRANKRIJK

UPDATE. En het kwam goed. Al hebben we het zelf moeten regelen. Voor dag en dauw uit bed. Eerst nog maar eens GLS Nederland gebeld. De telefoniste wist niets , kon niet doorverbinden en de baas had mijn mail van gisteren nog niet beantwoord. Op de bonnefooi naar Les Arcs gereden. 40 km waar je hier ruim een uur mee zoet bent en dan nog buiten seizoen in Corona tijd. Ik moet zeggen : een supervriendelijke magazijnbediende die me direct te hulp schoot want een stok en grijs haar doen hier nog steeds wonderen.

Het track&trace nr had ik geprint dus zei dat menneke : het is afgeleverd madame. Ik zei ja , hier toch , want dat staat hier. Nee dus. Het was weer teruggebracht naar het point relais. De chauffeur heeft het binnengesmeten en gezegd dat hij het niet mee terugnam . Er was niet voor getekend want mijn naam stond er niet op. Ook geen adres en tel nr. Ik allang blij , en heb die knul vriendelijk bedankt. De zon begin ineens ook voor mij weer te schijnen toen we vrolijk en opgelucht koers zetten naar huis en het afhaalpunt ; notabene 2 km van onze woning . Het meisje van Point Relay maakte 100 excuses. Ze had het pak moeten openen om te zien of er een adres in zat . Dat wel dus. Maar dat was het adres van de factuur bij TAMPO TECHNIEK NEDERLAND. De fabriek van mijn zoon.

Nadat ze me gevraagd had of ik de inhoud kon omschrijven werd me het pakket overhandigd. Nee , ik hoefde ook niet te tekenen. Moraal van het verhaal : HOEZO EEN EUROPA ? Als het zelfs een wereldbedrijf als een pakketservice niet lukt om samen te werken met de buitenlandse collega’s en zij de klant van het kastje naar de muur sturen dan zal het in Europa ook wel nooit goed komen. Tis maar goed dat ik ieg mijn verstand nog op een rijtje heb.

columns / BEZORGPERIKELEN IN FRANKRIJK

#GLS# Bezorgperikelen .
Ik bestel een groot zeil voor mijn tonnelle
op maat gemaakt in Volendam en laat het bezorgen bij mijn zoon die een fabriek heeft in Valkenswaard . SO FAR SO GOOD
Mijn zoon denkt goed te doen en het naar mij op te sturen waarvoor ik uiteraard heel dankbaar ben . Maar uiteraard gaat het fout zoals alles wat naar mij gestuurd werd en wordt .
Er is nog nooit iets goed aangekomen tenzij met DHL .
MAAR #GLS# IS GEEN DHL , het kan er nog niet bij in de schaduw staan. En ook uit mijn contact met de Nederlandse #GLS# komt niets meer concreet dan een schadeformulier voor de verzekering. Maar ik wil mijn zeil en niet opnieuw aansluiten in de rij der wachtenden laat staan wachten op verzekeringsgeld.
Het zit zo : 19 februari wordt het pakket opgehaald bij mijn zoon , voorzien van mijn naam , adres , telefoonnummer en afhaalpunt ,omdat hier nooit iets aankomt . 26 februari volgt bericht aan mijn zoon : het pakket is onbestelbaar .
Ik nog geen argwaan en neem zelf contact op met #GLS# Nederland , met kopies van de papieren en een ander afhaalpunt of de mogelijkheid mij te bellen zodat ik het kan ophalen in hun depot in Frejus, 28 km dus te doen. Het weekend gaat eroverheen doch ik blijf elke dag mails sturen om er werk van te maken met het verzendnummer steeds erbij . Gisteren mail of ik WEDEROM dat nummer wil sturen. Toen heb ik er een gepeperd schrijven bijgedaan want door alles wat ik de laatste weken doormaak ben ik al redelijk opvliegend geworden. Vanochtend #GLS# mail uit Nederland : Het pakket is afgeleverd . Ik viel van mijn stoel , waar dan wel want niet hier en niets gehoord . Voor de zekerheid stuur ik mijn schat naar het afhaalpunt , maar nee , helaas , weer niets . Volgde nog enkele dwingende mails naar #GLS# Nederland maar daar hebben ze waarschijnlijk de pennen al laten vallen en zich naar huis gespoed. Toen maar eens gegoogeld op de bewuste #GLS# waarbij ik nogmaals van mijn stoel viel en hard op de feiten gedrukt werd. Track and trace bestudeerd en gezien dat mijn pakket de hele week op en neer is gegaan door de Var maar niet naar hier , en inderdaad vanmorgen is afgeleverd bij het grote distributie centrum in Les Arcs waar de nachttrein al klaar staat volgens mij .
Ook stuitte ik op een forum VOL klachten , te ongelooflijk voor woorden en gezien het ene sterretje wat ze hebben bemachtigd van de vijf die mogelijk zijn biedt hun manier van zaken doen weinig perspectief want ik heb ruim een uur met twee telefoons op twee verschillende nummers van hen in de wacht gezeten terwijl ik het forum begluurde . Direct heb ik opgehangen toen ik las INJOIGNABLE de kat was al dood voordat het onontbeerlijke voer was afgeleverd. Kennelijk komt #GLS# Nederland er ook niet door , geen mailadres te bekennen .
Hoor ik vanavond niets nieuws meer , waarvan ik gevoeglijk mag uitgaan dan rest geen andere mogelijkheid dan morgenochtend naar het distributie centrum in Les Arcs te rijden in de hoop dat het vannacht niet op de trein gaat. Maar je zult zien….. dan zit het al ergens in de buurt van Lotharingen of zoiets…….

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / STANDJE.

Dacht ik nog even dat het eindelijk een rustige dag was en dat was ook zo , tenminste tot half twaalf . Toen ik gewoontegetrouw mijn laptop wilde afsluiten zaten er nog twee mails in de box ; goed en slecht nieuws.  Laat ik met het goede nieuws beginnen : eindelijk nieuws over de aanvraag voor het rijbewijs van schat .   Het schijnt deze keer goed aangekomen te zijn , er wordt aan gewerkt en er zat een uit te printen PDF bij waarmee voorlopig op geldige wijze gereden kan worden . Een hele geruststelling omdat sinds Corona mijn schat hier over de boodschappen gaat .                                             Het slechte nieuws is dat het huishouden wat nu eenmaal achter mij woont blijkbaar door een mol wordt bijgepraat over al hetgeen ik schrijf in TIS HIER NET FRANKRIJK . Het wetboek is eraan te pas gekomen en ik schijn niets te mogen citeren wat van hun zijde aan mij schriftelijk verweten wordt op straffe van weet ik niet wat.                                                                                          Ze durven wel want wiet roken is hoewel soms gedoogd nog altijd strafbaar met opsluiting en een maximale boete van 3750,- euro ; daarover repte de brief niet .                                                                                                                                Voor de zoveelste keer heb ik laten weten dat humoristisch bloggen een beroep is en niet verboden . Er is vrijheid van drukpers , geen censuur en zolang niemand met naam genoemd wordt berust een door mij geschetste situatie louter op toeval .                                                                                                      De blogs zijn in het Nederlands , geplaatst in privé groepen en niemand verplicht iemand om die op te zoeken , te vertalen en te lezen .                            Ik heb er een hartelijke uitnodiging bijgedaan om via blogs eens los te gaan op de Nederlanders want de dingen moet je ruim zien en ik kijk er al naar uit.

Toch weer een onverwachte wending aan een rustige dag met veel zonneschijn ….. wordt op zeker vervolgd.

hoofdgerecht / vis KROKANTE VISKORST MET NOTEN EN MAYO

 

Walnoten en amandelsnippers zeer fijn hakken [ ik doe dit met de mezza-luna ]  Mengen met Mayonaise  en grove Mosterd met een beetje Limoensap Dit op de vis smeren , Peper en Zout naar smaak ..

Grillen in oven op 230

De rest van het Mayo- noten Mengsel met een klont boter op zeer zacht vuur verwarmen , op het bord scheppen en daarop het gegrilde mootje leggen .

 

 

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / ongewenst bezoek

Poetsen en klusjes doe ik bij voorkeur in een flodderige badjas , vandaag een roze , daaronder een soort gebloemd broekje wat het midden houdt tussen een legging , pyama of jogging outfit ; mijn grote voeten gestoken in de onafscheidelijke  Russische lompe versie  van Uggs.                                               De haren fris gewassen met een plastic clip op het hoofd moet ik er minimaal zo beroerd uitgezien hebben als mijn onaangepaste buurvrouw , toen er stevig aan de koeienbel gerammeld werd .                                                        Die bel hangt buiten mijn zicht aan de tuinpoort , ik zie niet wie er staat doch zij zien mij wel omdat het terras hoger ligt .

Aan de bel , mijn Amerikaanse buurvrouw behoorlijk overstuur ; ze keerde net terug uit het hospitaal vanwege een kleine ingreep , het Alcatraz hekwerk weigerde weer eens dienst dus ze maakte er een foto van , maar omdat de dictator die overdag nog steeds rondspookt om de camera’s en de poort te begluren het niet eens was met de fotograferende buuf kwam hij aangerend om op buurvrouw ‘s autoruiten te bonken , een buts in haar auto te trappen en haar achterna te rennen .                                                                     Snel een glaasje Champagne in geschonken  voor MONTER LE MORAL  ;   die godendrank heeft ze 2 dagen geleden meegebracht en stond nog hier met speciale afsluit capsule erop .                                                                                         We hadden net geklonken terwijl ik haar adviseerde om aangifte te doen wegens bedreiging danwel intimidatie , toen :  bing bong bing bong , de bel klonk weer.                                                                                                                            Geen zin in bezoek gezien mijn potsierlijke  outfit riep ik op z’n Frans : Allo

Mijn bek viel open , alles wat ik niet verwacht had ……… Het voltallig COMITÉ stond opgesteld achter mijn tuinpoortje . En toen werd ik boos , heel erg boos , ik word zelden boos , maar als ik boos word kan men zich beter bergen want ik ga door roeden en ruiten . En zover was het op dat moment gekomen  …..

Ik schreeuwde vanaf het terras dat ze direct op moesten rotten en bij mij niets te zoeken hadden doch het COMITÉ liet zich niet zomaar verjagen .     Er werd een dame naar voren geschoven waarmee ik voorheen op goede voet was waardoor zij nu moest proberen mij geld uit de zak te lullen.           Ik verzeker jullie dat dat een heilloze missie is in mijn geval : mijn geuzennaam Joodkapje is niet uit de lucht komen vallen .                      Nogmaals geroepen dat ook zij er niet in zou komen echter dat belette haar niet de tuin in te komen en mij te benaderen ook nog zonder masker.          Als in Frankrijk iets not done is dan is het wel je onbevoegd op iemands terrein te begeven .

Nu ontstak ik in razernij als een ordinair viswijf en geloof me , jullie zouden met niet terug kennen .                                                                                          DEGAGEZ ET VITE  , VOUS N AVEZ PAS LE DROIT DE PENETRER DANS MON PRIVÉ !!!!                                                                                                                                 Toen kwam eveneens door het poortje haar echtgenoot , een louche  aannemer uit Marseille .                                                                                                      Deze man maakt geen deel uit van het COMITÉ maar hoort wel tot hun kliek en  dacht zijn boomlange vrouw te hulp te moeten schieten tegen een tierend half invalide viswijf van 1.55 m …….

Op dat moment mengde ook mijn schat zich in de verhitte discussie die geen ander doel bleek te hebben dan ordinaire chantage om mij de bewuste 320 e bijdrage aan onderhoud , afhandig te maken , anders zou ik deze week reeds afgesloten worden van water en licht.                                                                           Nu laat ik me al helemaal niet chanteren en de eerste 4 maanden aan de nutsvoorzieningen heb ik reeds vooruitbetaald dus afsluiten lijkt me kansloos , althans , ze kunnen mij afsluiten maar dan rijd ik regelrecht naar het gemeentehuis .

Het hele punt is dat het kort geding , wat het COMITÉ heeft aangespannen tegen MADAME  om haar terugkeer op het park te frustreren en zelf de touwtjes stevig in handen te houden , eind van de week dient bij de rechtbank.                                                                                                                        Waarom moet ik toch steeds aan een Amerikaanse president denken ?

MADAME wil de contracten voor de nutsvoorzieningen van het park nog niet overnemen omdat er schuld is . Het Comité is verkeerd met het onder dwang verkregen parkgeld omgesprongen en de geld sok is leeg terwijl de advocaat ook nog betaald moet worden , kortom een chaos.

Na een half uur over en weer getier  waarbij de DICTATOR en zijn lief veilig achter het poortje bleven ben ik erin geslaagd het tweetal de tuin uit te werken.. Ze kijken me nooit meer aan en laat dat nu net de bedoeling zijn . Dat heb ik hen vorige week al per brief laten weten.                                              Het enige wat ik wil is rust en mooi weer .

Wat nog erger is : Eenzelfde tafereel herhaalde zich vanavond bij de Amerikaanse buurvrouw die vanmiddag nog enigszins buitenschot bleef omdat ze met een glaasje in mijn keuken zat . Voor deze actie was een Engels sprekend heerschap uit hun gelederen opgetrommeld . Zij is niet voor de poes en had het spul binnen 5 minuten verjaagd met de woorden : haal dat geld maar terug bij de personen die zich verrijkt hebben aan die megalomane poort .  Straffe taal !

Mijn hoop is dat het nu een poosje kalm blijft al weet je dat nooit hier.       We wachten rustig het kort geding af maar MADAME is reeds op de hoogte gesteld van de onverkwikkelijke acties omdat die haar nog wel eens zouden kunnen helpen bij haar verdediging in het kort geding.

 

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / moddergooien

Jullie als volgers zullen onderhand de indruk krijgen dat ik hier fabeltjes zit te verzinnen , want veel zotter kun je het echt niet krijgen en het erge is dat het allemaal op waarheid berust .  Bij mijn tweede ochtend kopje koffie sla ik de laptop open om normaal gesproken de weersverwachting te bekijken aangezien ik mijn kleding daarop moet aanpassen . Echter negen op tien ochtenden kom ik zover niet omdat mijn oog dan alweer op mail stuit die linksom of rechtsom met de parkperikelen te maken hebben . Soms van het COMITÉ en anders van vrienden die iets hebben gehoord in de wandelgangen ; lees paden , en advies , steun of hun verhaal kwijt willen . Vanochtend weer en reeds voor de derde maal een mail van die dombo’s met vermelding in cc van alle mailadressen van alle bewoners wat ik niet vind kunnen vanwege ons recht hier op privacy , althans het beetje wat ons nog rest . Zoals de vorige keren antwoord ik op die mail automatisch aan alle bewoners dat ik dit een slechte zaak vind voor de derde keer en het een regelrechte inbreuk is op onze privacy .

MERCI POUR ENCORE UNE FOIS PUBLICITER TOUS LES ADRESSES DES ADHERANTS.    Bien un infraction dans notre privé

Enkele minuten later brandt dan de hel los van COMITÉ vrienden om een emmer bagger over mij heen te kieperen . Hans en ik zaten aan een aperitiefje smakelijk te lachen over zoveel connerie . Allerlei onzin wordt te berde gebracht die werkelijk niets te maken heeft met mijn beschaafde verwijt dat dit al de derde maal was en mij deze actie niet wenselijk lijkt . Een kleine opsomming van de diverse beschuldigingen , verwijten en andere opmerkingen kan ik niet voor me houden en deel ze met jullie : mijn trouwe volgers , omdat ik al eens heb uitgelegd in mijn introductie dat hier een mening niet op prijs gesteld wordt , niet van een dame en al helemaal niet een buitenlandse .

Eerst de inhoud van de korte mededeling van het COMITÉ  aan alle leden ; ik geef de Franse , de Engelse bewoners krijgen een google vertaling waaraan geen touw is vast te knopen .

Bonsoir à tous,
Notre avocat a envoyé le référé pour lequel deux issues seront possibles : soit le juge autorise l’amicale à poursuivre la gestion provisoire du parc, soit le juge oblige MADAME à reprendre ses fonctions.
Afin d’anticiper nos réponses aux réactions de MADAME, Maître XXX a besoin de savoir assez rapidement ce que chacun lui a payé (montants et dates; en toute honnêteté) depuis son pseudo “retour” de décembre 2020. Nous pensons qu’elle se servira du fait que les propriétaires ne lui ont pas payé tous leurs dus pour esquiver encore une fois ses responsabilités !
Vous remerciant par avance.
Cordialement,
L’équipe du COMITÉ
Nu een bloemlezing uit de antwoorden :
Houd op met mailen , uw antwoord heeft niets met onze vraag te maken
*dat klopt dus , het was een tip om de mailadressen weg te laten
Mevrouw u bent een vervelend mens en heeft altijd iets te zeuren .
U woont hier op jaarbasis en dat is verboden volgens het contract .
 *niet volgens mijn contract uit 1998 , dus ik heb bewijs van domicilie en residentie met goedkeuring en handtekening van de burgemeester sinds 2002 .
Mevrouw u hebt verbouwingen verricht wat verboden is volgens het contract * [ niet in mijn contract ]
Uw huis staat op palen en heeft een verdieping , dat zag ik op de foto die aan de poort hing toen u wilde verkopen .
* Waar halen ze het vandaan ? Ik heb geen verdieping , geen palen , geen poten , nooit iets op de poort gehangen want ik heb nooit willen verkopen en ga dat zeker ook niet doen ; ik woon als God in Frankrijk met elke dag gratis soap . Netflix eat your heart out ! Deze kwam uit Parijs , niets te doen daar want ze zitten opgehokt.
Madame , wie denkt u wel dat u bent ? ipv  personen aan te vallen en bekritiseren zou u dankbaar moeten zijn aan deze dame van het COMITÉ  anders zou ons parc allang gesloten zijn .
U gebruikt nu zelf de adressen waarvan u zegt dat ze niet openbaar gemaakt zouden moeten worden .
* ook dat klopt , het is een wake-up call
Houd op met uw onzin , als het u hier niet bevalt ga dan terug naar Holland [ Nederland kent men niet ]  waar de zon heerlijk schijnt.
Houd op met ons lastig te vallen maar ben behulpzaam aan het COMITÉ  , daar hebben we u nog nooit zien verschijnen .
U heeft tegen gestemd om van het zwembad gebruik te maken terwijl u hier het hele jaar woont , u wilde niet betalen .
*   Idd hij heeft gelijk ,  met ook mijn bijdrage voor onderhoud zijn het zwembad en de terrassen eromheen gerenoveerd , maar om het te gebruiken moest nog 130 e betaald worden voor 3 maanden seizoen en 30 e voor een badge om er in te komen  ik woon hier bijna 23 jaar en ben slechts
1 x in dat water geweest ; ik ben er vies van , oude mensen , baby’s met luiers , paarse krokodillen , zo geen zin in , wij gaan naar het strand .
Volgens het contract zou het park 4 weken gesloten moeten zijn zoals de camping hiernaast .
* toevallig staat in mijn contract dat de koper het hele jaar van het park kan genieten zonder sluiting .
Houd op met jeremieeren  ….
* dit vind ik een heel leerzame want ik wist niet dat dit woord ook in Fr bestaat  JEREMIADES ; LEUK HE ?
VOOR DE DUIDELIJKHEID :   Hier circuleren 7 verschillende contracten waarvan volgens de wet alleen het eerste contract rechtsgeldig is en dat heb ik toevallig . Bij elke serie nieuwe woningen danwel chalets zijn die contracten nog door MONSIEUR en later door MADAME  een beetje aangepast met strengere regels , zodat ik al een rechtszaak gewonnen heb in 2009 en verder niet meer wordt lastig gevallen wat kwaad bloed zet bij de gemiddelde Fransman en laat de gemiddelde Fransman nu juist hier een woon- of vakantieverblijf hebben. Dwarsdoorsnede van de bevolking .
TIS HIER NET FRANKRIJK   gelukkig kennen wij meer leuke Fransen dan die welke we aantreffen onder diverse medebewoners ; toch een dorp met 100 woningen en ongeveer 200 ingezetenen al dan niet permanent .
Een klifhanger is er niet maar ik verwacht nog wel enkele mailtjes want het COMITÉ heeft ook vrienden natuurlijk .
 .

 

 

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / prijs den dag niet etc etc

Wat een dag weer , Frankrijk op zijn smalst .                                                      Lonkte vanochtend een zonnige dag en een lege agenda waardoor een zorgeloze dag met siesta in het verschiet leek te liggen , kwam er al snel een kink in de kabel waarmee Oma’s spreekwoord :Prijs den dag niet voordat het avond  is , meteen bewaarheid werd .                                                                        Ik stond nog in de potten te roeren toen pling pling pling driemaal dus , mij naar de mobiel deed grijpen want dit kon niet anders dan belangrijk zijn ; en jawel hoor ………..                                                                                                                  Mijn zoon via whatapp , hij heeft vorige week de nieuwe luifel voor de tonnelle opgestuurd en het Point Relais colis in het naburig dorp weigerde het aan te nemen .   Aan huis bezorgen is hier al helemaal een heilloze missie , dat is nog nooit gelukt , een poort , een berg op mocht die poort al opengaan , dat is tijdrovend dus onbegonnen werk . Briefje in de bus of sms je ? Nooit van gehoord .                                                                                            Intussen stond mijn braadworst zo ongeveer aan te branden terwijl ik met de iphone in de hand naarstig op zoek ging naar een ander afhaalpunt terwijl mijn zoon maande tot haast ; die wilde dat pak ook niet terug .          Nu heb ik vele jaren bij Diesel Nederland gewerkt op de klanten- en klachtenservice wat maakt dat ik behoorlijke kennis heb van vervoerders en de een biedt beduidend meer service dan de ander. Dit bedrijf waarvan ik de naam niet zal noemen is kennelijk niet zo intelligent om uit te zoeken middels hun Franse vestiging , hier 30 km vandaan , bij welk afhaalpunt ze dan wel zouden moeten bezorgen .                                                                             Mijn eten was intussen koud , ik zat binnen met mijn bord omdat de zon mijn scherm verblindde en schat zat in zijn uppie buiten te eten…. de sfeer was op zijn zachtst gezegd niet aangenaam .

Na het eten heb ik zelf de klantenservice van die club een mail gestuurd dat ze hun huiswerk beter moeten maken want het Point Relais is slechts anderhalve km verwijderd van onze woning. Het mooiste aan dit verhaal is dat ik daar ter plekke vanmorgen al een boek binnen heb gekregen wat ik dinsdag heb besteld , via DHL die kennelijk wel weten hoe het werkt in EEN Europa.

Antwoord had ik nog niet meteen , dus blij gemoed de restanten van het losbandig leven opgeruimd en pling pling….mijn  zoon weer of het was geregeld want hij komt om in het werk wat in deze tijd een groot goed is . Hem geantwoord dat ik het wel dacht op te lossen.                                                      Doch ….. toen zag ik in mijn ooghoek een mail van MADAME . Vanochtend heb ik haar wat kopies moeten sturen van de taxe foncieres , mijn opstalverzekering en de staat van het elektrisch circuit hier ter plaatse ; heeft ze nodig om haar park te verzekeren en de vuilophaaldienst .              Dat bleek dus dik in orde maar ze zou graag wat aanvullende informatie hebben over de boevenclub van de dictator die haar bij het kort geding goed van pas kan komen en omdat ik het bloed van die club hier wel kan drinken ben ik zo vals geweest mijn hele middag te besteden aan het zoeken naar foto’s , de juiste data van verrichte werken en kopies van boekhouding en statuten voor zover ik er de hand op heb kunnen leggen in de afgelopen anderhalf jaar. Ik voel me een beetje een verrader , heb pijn in mijn rug en geen siesta gehad , maar alles voor het hoger doel .                                                  Juist toen ik de laptop dicht wilde slaan kwam bericht van de vervoerder om het verzendingsnummer …… grrrrrr  wie is daar zo dom?  Ik had bij mijn mail de berichten van hen aan mijn zoon toegevoegd…..Nog maar eens op herhaling , het nummer in chocolade letters vermeld en nogmaals het juiste afhaalpunt gevolgd door : Nog een prettige avond juffrouw , al was dat niet van harte .

Nu maar eens even lekker zitten met een sinaasappel en Boulevard… dat maakt het hoofd van leeghoofden leeg .

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / DE POEDELCLUB

Zoals mijn volgers al weten is het op ons park net Frankrijk ; een volmaakte afspiegeling van het land is hier gevestigd . Fransen uit alle windstreken van dit grote land met hun regionale kenmerken , maar typisch Franse trekjes hebben ze allemaal net zoals de expats die overal in La Douce France te vinden zijn met hun eigenaardigheden , zoals Engelsen [ het merendeel ] Nederlanders , Duitsers , Italianen , Zwitsers , Belgen en een Amerikaanse . En dan heb je nog de vele inwoners van de Var met roots in andere mediterrane landen die ooit zijn komen aanwaaien voor werk in de bouw  , het toerisme of de kurk winning .  Dat zijn Italianen , Spanjaarden , Portugezen en Noord Afrikanen ; allemaal verdeeld over 100 woningen of chalets . Zoals jullie begrijpen geeft dat geregeld botsingen tussen de culturen zodat we ook twee bewoners commissies hebben ; het bewuste COMITÉ  wat zichzelf heeft opgericht en een al veel langer bestaande organisatie die wij liefkozend DE POEDELCLUB  noemen vanwege het feit dat hun PRESIDENT [ Fransen geilen op titels ] in zijn werkzame leven een hondenkapsalon bestierde .

Deze club heeft mij reeds een jaar of 10 geleden geroyeerd want een dame en bovendien buitenlandse wordt hier niet geacht een mening te hebben wat met zich meebrengt dat ik de nieuwtjes nu via vrienden ontvang want ik blijf graag op de hoogte . De POEDELS zijn een stuk verstandiger dan PRESIDENT LOEKASJENKO’S regime  , hun advocaat voert een mediation traject met de advocaat van MADAME in plaats van de kont tegen de krib te gooien en via kort geding uit te vechten teneinde  MADAME de toegang en het hernemen van haar taken te obstrueren .  Een uurtje geleden kwam Poedels mail met voorstellen van hun advocaat om de boel vlot te trekken en een betalingsvoorstel te bewerkstelligen voor de personen die door het COMITÉ op het verkeerde spoor zijn gezet en geen geld apart gelegd hebben om MADAME hangende haar proces in cassatie de huur van het terrein te betalen ; waar ze wel recht op heeft .

Uiteraard wordt ook deze zijlijn van de soap vervolgd .

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / 4 / met horten en stoten

Na het enerverend weekend van de bezichtiging 19 mei 1998  en belofte tot aankoop van de boshut volgden 2 extreem drukke weken van allerlei aankopen voor het nieuwe vakantieverblijf terwijl ik ook nog de tweede week moest afronden van mijn intensieve taalcursus Frans.                                    Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid en mijn werkgever Diesel Benelux betaalde dat buitenkansje in het kader van een regeling voor werknemers boven de 45 jaar , die een aantrekkelijk belastingvoordeel gaf. Win win situatie voor alle partijen .                                                                    Uiteraard is een middelbare school basiskennis onontbeerlijk voor zo’n cursus want anders red je het echt niet in twee weken , doch in die vervolg week kon ik al aardig met de  Franse bank , de notaris  , en een Franse  camping bellen om een en ander te regelen.                                                               Op die camping bestierd door heel lieve mensen hadden we al vaker gestaan  , daarom had ik hen gevraagd of een kennis van ons die voor de ANWB auto’s ophaalt in heel Europa daar onze oldtimer mocht droppen en gelijk ook maar mijn oude Solex . Deze camping is fraai gelegen aan de Rhone in de buurt van Chambery en eenmaal daar zouden we dan met camper en oldtimer in een dag naar Gassin kunnen rijden .

Die Triumph had ik stampvol geladen met oa 2 naaimachines , stoffen , schuimrubber en allerlei attributen die ik in het zuiden niet dacht te kunnen vinden . Slechts de bestuurdersstoel was vrij . De Solex zou vanaf daar in de  ook al overbeladen camper gaan  met 2 houten deck-chairs en mega parasols , plus alles wat een mens nog meer nodig denkt te hebben voor 6 weken klusvakantie .                                                                                                              De eerste overnachting in Charmes aan de Moezel moest alles uitgeladen worden omdat we anders ons bed niet konden uitklappen. Op de camping aan de Rhone zouden we het hele weekend blijven om een beetje vakantie te vieren waarna de grote volksverhuizing zich zou voltrekken op dinsdag via de route Napoleon ; tenslotte hadden we ook vakantie .                                        De verkopende familie die uit de buurt van de bewuste camping woont, nam eveneens altijd die route welke volgens hen een uur of 5 in beslag zou nemen.                                                                                                                                    Piece of cake zou je denken .                                                                                          Ware het niet dat een kilometer of 7 na vertrek  op dinsdag een kink in de kabel kwam ; ik reed voorop , de camper met schat en de honden , Solex deck-chairs en wat al niet meer , achter  mij . Luid getoeter en knipperende lichten achter me waren niet eens nodig want mijn cabrioletje stonk intussen als de autobandenhandel uit het dorp in mijn jeugd waar  banden toen nog gewoon verbrand werden.  De remmen liepen aan , de rook sloeg eraf , maar hoop gloorde : Een levensgroot bord “AD GARAGE” voor alle kwalen die een automobilist kunnen treffen.  Madame achter het bureau verzekerde ons dat men direct na de middagpauze het probleem zou kunnen verhelpen , laat de auto maar staan , 10 km verder is een winkelcentrum waar u iets kunt eten en kom om 2 uur maar terug.  Tja , Frankrijk 23 jaar geleden , geen keus  , het was 30+ graden en die camper stampvol .              Om 2 uur werd er nog eens goed gekeken :  tja , die onderdelen hebben we niet , ze moeten uit Reims komen , dus enig uitsluitsel over de afloop van de reparatie kon niet gegeven worden , terug naar de camping geen optie want de overdracht zou vrijdag 5 juni plaatsvinden .                                                         Na enig overleg met madame werd besloten dat we verder zouden gaan met de camper en na een telefoontje van haar dat de Triumph gerepareerd zou zijn , wij met de trein naar een station in de omgeving zouden komen en zij zou ons daar ophalen… dat is nog eens service .

Intussen was het wel een uur of drie , we moesten weer langs dat drukke winkelcentrum en in het spitsuur door Grenoble… spoedig bleek dat we het zuiden niet zouden halen voordat het donker werd en slapen in de camper met solex , deckchairs en parasols ook niet handig . Met het voorlopige eindpunt Castellane , waar we vaker op een kleine camping in het dorp in een boomgaard hadden gestaan , in gedachten ging de tocht welgemoed verder .Wonder boven wonder bereikten we ons doel net voor het donker werd en daar moet zich voor de mede-kampeerders een wonderlijk schouwspel hebben voltrokken …. een hippie-bus met achterop 2 renfietsen  waarvan de schuifdeur open ging en er achtereenvolgens een Solex en degelijk hardhouten tuinmeubilair uitgeladen werd , twee honden en een oververmoeid verpierewaaid stel . Intussen was het pikkedonker en honger hadden we ook al niet meer ; stuk worst , stuk kaas  , de onontbeerlijke koffie en slapen. Ik hoef niet te vertellen hoe de volgende ochtend de vaste campinggasten stomverbaasd langsgelopen kwamen om ons te zien ontbijten in een soort van zigeunerkamp entourage.

Meteen maar de verkopers gebeld over de verwikkelingen en omdat het geld al bij de notaris stond mochten we die woensdagmiddag van aankomst alvast onze intrek nemen in de boshut om ons de schande te besparen van nog twee nachten  met onze uitdragerij en in dat geval op een luxueuze camping in Gassin .

S’ avonds lagen we zielstevreden op ons terras in de deckchairs met de meegebrachte kussens en vuurkorven naar de sterren te kijken en we wisten het zeker : Dit komt ook wel weer goed .

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / BUREN / DE TAM TAM

DE TAM TAM WERKT OP VOLLE TOEREN

Niet gedacht dat buurvrouw nog het lef zou hebben om mij te antwoorden maar ook op de eilanden heeft ze blijkbaar tijd over , de Tam Tam werkt zelfs nog naar de overzeese gebieden , allez-retour , en bracht tegelijk een Tsunami aan bagger mee. Gelukkig heb ik gevoel voor humor en weet wat voor simpele zielen hier schrijven .

Het antwoord van mijn buuf op mijn beschaafde verzoek bevat de belediging dat mijn allergie een ingebeelde ziekte is , of ik niets beters te doen heb dan mijn buren lastig te vallen ; laat ik nou net denken dat dat het omgekeerd geval is , dat ze niet inziet wat de directrice van het park met de situatie te maken heeft en ik een zeer oneerlijk mens ben , die profiteert van de Franse samenleving en de bijdrage aan het park niet betaal aan het comité en het dwaas vind dat anderen dat wel gedaan hebben aangezien het COMITË officieel is afgewerkt hier per 1 jan. jongstleden .                                     Mijn man zaagt 7 dagen in de week [ ik zou niet weten wat ] In elk geval niet de grote eikenboom in mijn achtertuin waarvan ze last heeft en ik dat nu pas hoor. De boom staat niet eens op mijn grond omdat de vorige eigenaar van haar huis een hek heeft geplaatst wat vanaf twee bomen een knik naar boven maakt zodat ik die cadeau heb gekregen .                                                        Ik moet mijn ogen openen of anders worden we allemaal uitgezet .

———————————————————-

Helaas is buurvrouw de essentie van mijn nette brief ontgaan , Ik verzocht slechts om een ding , te weten : dat haar kroost geen joints rookt waar ik er last van heb en dat is alles.  Nu zet ze de hakken in het zand met hele en halve onwaarheden aan mijn adres , die ook nog eens kant noch wal raken , en laat ik me al helemaal niet door zo’n onaangepast mens vertellen dat ik niet met open ramen moet slapen ; dat maak ik altijd zelf nog wel uit en doet niet ter zake in het geval van mijn verzoek aan haar kroost om mij niet langer meer te plagen met hun cannabis gebruik  op plaatsen waar ik er hinder van ondervind . Moet gezegd dat het wel heel rustig is sinds mijn eerste brief dus volgens mij zien ze de bui wel hangen .

MIJN LAATSTE ANTWOORD AAN HAAR :                                                                   Want als ze zo begint weet ik ook nog wel een paar punten in die 2 1/2 jaar dat ze nu naast mij woont .

1 / Oui , nous dormons hiver comme été les fenêtres ouvertes , bon pour la santé .
2 / Nous payons  nos impots sur les revenues de notre pension ainsi que les autres taxes en France
3 / Nous ne profiterons pas du pays , sauf du  soleil gratuit
4 / Nous payons nos assurances de santé et mutuelle en France
5 / Nous avons notre domicile/ résidence ici depuis 2002  avec attestation de la mairie signé et tamponné par le Maire
6 / Votre petit ami a endommagé ma voiture sans suite de l’assurance .
7 / Votre chat a arraché la toile de mon tonnelle
8 / Votre chat vient manger ici chaque jour les gamelles de la nôtre
9 / Vos enfants m ‘ emmerdent avec leur musique très fort pendant l’été
10 / Vos enfants fument du cannabis dans le voisinage .
11 / La chene n’est pas à nous , l’ancien propriétaire l’a fait taillé une fois quand il est arrivé en 2003 . Ainsi que votre clôture , c’était mr Coquet  qui l’a fait pendant notre absence ; mr de Bechade de Fonroche lui a ordonné de le démolir mais je lui ai moi-même demandé de laisser la clôture sur place . Elle n’est pas belle mais efficace .
Vous ne m’avez jamais parlé de cet arbre ni de la clôture .
12 / Vous commencez à crier quand il y a une voiture pendant 5 minutes pour charger ou décharger quelque chose même si vous n’ aviez pas du tout l’intention de partir
13 / Max fait son caca au quotidien devant notre Landrover , je le dois ramasser et j ‘y ai mis mes pieds plusieurs fois dessus.
14 / Parfois mon mari bricole un peu pour entretenir la maison , pas 7/7 et même pas 7 fois par mois , il est trop malade .
Un bon voisinage vient des deux côtés .
Si vous n’êtes pas d’accord , vous me le dites sans crier .
Parfois en été il y a une petite soirée, c’est normal ici et là , mais arrêtez de m’embêter pour des bagatelles , je ne vous fais pas ça non plus. Je ne vous ai jamais plaint de rien d’autre , tout ce que je demande c’est de ne pas fumer du cannabis ou ou quand ça me dérange car ca me rend très malade , en plus c’est encore illégal en Fr de fumer et de planter du cannabis en France.
——————————————————–
De mail die vlak daarna binnenviel van  loog er weer eens niet om en wat nog grappiger is , is het feit dat hoewel ze ruzie heeft met LOEKASJENKO, die immers in het voorjaar haar zoon heeft afgesloten en uitgezet wegens wanbetaling , waardoor zij nu met dat tweetal en hun dieren zit opgescheept heeft ze klaarblijkelijk wel direct contact opgenomen met de dictator , aangezien zijn mail niet veel later binnenkwam op de iphone van Hans omdat ik het hele spul geblokkeerd heb .

Ook het schrijven van dit heerschap dat zich ondanks zijn gedwongen vertrek nog steeds voor president houdt [ Fransen geilen op deftige titels] liegt er bepaald niet om en blijkt maar weer dat lang niet elke Fransoos gevoel voor humor heeft en al helemaal niet als het hemzelf betreft            .Hij beveelt mij niet meer te schrijven over zijn doen en laten wat ik uiterst merkwaardig vind omdat hij de Nederlandse taal niet machtig is en zijn naam nergens genoemd wordt . In eerdere mails van het COMITÉ werd aangegeven dat alle correspondentie in het Frans gaat en men zich maar aan moet passen ; dat mag , maar ze vermoeien zich wel met het opzoeken en translaten van Nederlandstalige blogs voor de Nederlandstalige lezer bij wie zij helemaal niet bekend zijn .  Ik heb er weinig woorden aan vuil gemaakt maar geantwoord dat we hier vrijheid van meningsuiting en drukpers hebben en als hij zich er goed bij zal voelen zich vooral niet moet inhouden om blogs over Nederlanders te schrijven . Wel met humor graag.

Nochtans hebben wij heel wat Franse vrienden met een goed niveau waarmee wel degelijk  veel te lachen valt , zelfspot hebben en niet gepikeerd raken door wat geintjes .

Weer typisch een gevalletje van wie de schoen past trekt hem aan en stante pede de hakken in het zand.

Ze doen maar lekker hun best , nog een paar weekjes tot het kort geding gediend heeft en we zien ze niet meer terug ; althans ….. .daar hopen we op .