colums / vakantie 1995 DE NIEUWE HIPPIE BUS

VOORJAAR 1995 , de laatste vakantie met onze tweede hippie-bus…. hier aan het Lac de Chalain…. We hadden de bus al verkocht onder voorwaarde dat we er nog mee op vakantie konden gaan omdat het nieuwe project nog niet klaar was

.

Ik was erg bedreven in het opsnorren van een niet al te oude bedrijfs-bus die in het Oostblok niet gewild zou zijn ; steevast een Citroen C 35  die wilde geen mens en met het oog op onze vakanties die zich immer in Frankrijk afspeelden een verstandige investering daar dit soort voertuigen in elk Frans boerengat te repareren zijn hetgeen ook nagenoeg elke vakantie nodig bleek….. geen probleem omdat we tijd genoeg hadden en het bed bij ons… we hebben in de loop der jaren bij veel garagisten in de tuin gestaan , groente geoogst en kersen geplukt .

De door mij gekozen bedrijfswagens mochten niet duurder zijn dan 2000 guldens en slechts gebruikt voor verkeer in en om Eindhoven zodat er op de kilometerteller nog geen aanslag was gepleegd.

Bus nummer  EEN kwam van de klokkenmaker maar wat hij er niet had bij verteld was dat die bus al naar Portugal , Marokko en Turkije geweest was en er vermoedelijk meer mee vervoerd was dan klokken alleen…. we hebben die bus slechts 2 jaar gehad en afgevoerd naar het zigeunerkamp [ de neef van Stoccholo Rosenberg ]

Bus nr TWEE was een dolle koop , 1500 gulden  van de Wasmachine Specialist , uiteraard had dit exemplaar ook een minpuntje….de carrosserie rotte onder je ogen weg doch niet van ernstige aard want hij werd steeds goedgekeurd na reparatie met kippengaas en purschuim ; dit soort praktijken waren destijds zeer gebruikelijk bij dubieuze Brabantse autohandelaren  en een keer was mijn schat dusdanig uitgeschoten met de Pur dat het stuur niet meer draaide , er moest flink gebeiteld worden .              We hadden had hem fleurig opgekalefaterd in typisch jaren 80 geel ,

Niets ontbrak , kachel , oventje , wc , you name it en ik had het interieur voorzien van een fleurig stofje .

Van buiten wit met grijs/gele bies wat je nog bij geen enkele camper of caravan zag in 1982.  5 jaar oud was hij en we hebben er 13 jaar mee gereden en voor  , NIET LACHEN 5000,- gulden verkocht aan het muzikale echtpaar dat panfluit speelde in de Nescafé spot. Zij gingen er festivals mee af .              Uiteraard was dat geen pure winst want schat had zich te pletter getimmerd en het hele interieur was bij de koop inbegrepen maar al met al hadden we 13 jaar goedkoop vakantie gevierd .

Nummer  DRIE kwam van een ex-verkering , hoewel niet rechtstreeks vraagprijs 2800 gulden en 5 jaar oud… daar heb ik 1000 gulden afgeluld omdat de versnelling niet kosher was , daar hadden wij wel een menneke voor en schat kon weer opnieuw beginnen met als bijkomend voordeel dat we veel geleerd hadden met de inbouw van de vorige…

Foto van dit schitterend exemplaar kan ik jullie niet onthouden ; de reeds verwijderde be-stickering heb ik er voor de leukigheid op getekend.

Na de extra voorzichtige vakantie kwam het muzikale echtpaar hun rijke bezit ophalen en kon mijn schat weer aan het werk want een maand of 3 later wilden we weer op vakantie…. altijd mei/juni en september….

Enfin dat is niet gelukt , maar een jaar later in mei , toen wij op punt stonden te vertrekken stopte onze vorige bus met eigenaars aan de overkant van de straat en zo heb ik een foto van de beide bussen ; nummer DRIE had een groen/ gele bies.

In 2000 moest hij het veld ruimen voor de Landrover , we hadden  onze boshut al een paar jaar  en na  2 jaar dienst gedaan te hebben als verhuiswagen  bracht hij nog het vermogen van 5500 gulden op…. alweer als festival bus doch in dit geval aan echte punkers .

COLUMNS / VAKANTIE 1998 EN 1984

TE LEUKE nieuwe vrijetijdsinvulling …. rond de klok van 12 gaan we even zitten met een drankje en nootjes , chips en/of olijfjes… wat nu een risico geeft tot dichtgroeien en daarop heb ik het volgende gevonden …we gaan elke dag op vakantie in eigen tuin ; het drankje blijft en de hapjes zijn vervangen door een willekeurig foto-album

van 35 jaar vakanties met hippie-bus of ander kampeermiddel… een enkele verre vliegvakantie zit er ook tussen maar ik pik ze blind . We hebben achtereenvolgend 1998 en 1984 gezien en het is hilarisch…

de eerste 2 foto’s zijn de eerste reis die we naar ons toen nog vakantiehuisje maakten met kampeerbus en oldtimer achter elkaar over de route Napoleon naar de Zuidkust ,

1984 was een lang weekend naar de Ardennen … iphone bestond nog niet en contact met onze vrienden verliep met MC Bakkie…

Breaky breaky hier yellow banaan… dat was mijn schat…. doldwaas


We kunnen zeker nog tot 11 mei vooruit…

columns / vakantie ROADTRIP 1992

Foto’s van 28 jaar oude foto’s gemaakt met een kartonnen camera [ ken je die nog ?] geven natuurlijk geen helder beeld meer maar ik laat er toch enkele zien want vanmiddag tijdens een kopje koffie zijn we weer op vakantie geweest met de hippie bus…

Heen en terug naar de Franse zuidkust ten westen van Marseille dwars door de Morvan , haute Loire , Auvergne , Cevennen en terug door Aveyron,

Lozere , weer Auvergne Morvan

Etc…het was 1992 dus weer heel wat afgelachen om onze potsierlijke kleding en kapsels doch ook veel nostalgie naar onze jeugdiger jaren toen ik nog kon fietsen en wandelen .


De laatste foto is een zomer uitstapje naar Giethoorn toen er nog koeien in de punter zaten in plaats van Chinezen .

columns vakanties HIGWAY NR 1

Vanmiddag toch enkele uurtjes zoet geweest met onze dagelijkse trip trough memory-lane waarbij we op vakantie gaan in eigen tuin met een willekeurig uit de kast getrokken foto album ; het werd 2007 , onze roadtrip over Highway nr 1 , een van de mooiste en meest afwisselende wegen ter wereld die voert langs de kust van de Pacific , start in San Diego en loopt tot aan Canada. Tijdens de trip bezochten we mijn familie .

Old town San Diego

Start bij mijn Oom en tante in de buurt van San Diego die ons vergezelden tot San Francisco … de verdere reis deden schat en ik samen.

Oom en nichtje Helma

Hij had een heel leuk programma van highlights samengesteld naar onze smaak en daar horen plaatsen als LA of Vegas zeker niet bij… wij gaan voor cultuur en natuur.

Old town Temacula , daar woont mijn oom.

Teveel om op te noemen maar we waren nog bijna verongelukt in Malibu omdat mijn oom naar oranje poppy’s keek ipv het oranje stoplicht ; mijn uitroep Orange zorgde voor Babylonische spraakverwarring.

Allerlei bezienswaardigheden zoals Hearst Castle ; wanstaltig maar een must , artistieke hippy-dorpjes

Indianen reservaat en een Sequoia park

Weddenschap gewonnen …..

Maar ook Carmel , het st Tropez van CA maar dan nog 10x zo duur… boshutten zoals dat van ons voor bijna 3 miljoen…. helemaal van de pot gerukt , en geverfde hondjes .

En Santa Barbara , het Zoute of Laren van de West-Coast.

4 dagen San Francisco in een beeldig theaterhotel , Saucelito , Alcatraz , Lombard street , alles met een zeer informatieve taxichauffeur en eten op Fisherman wharf , helaas geen foto al heb ik het echtpaar op de folder opgeleukt als Hans en Helma , maar hier zaten we met Kreeft aan hetzelfde tafeltje.

3 mijl teruglopen naar het hotel… daar hadden we ons verkeken op de afstand want het leek één lange straat en dat was het ook..daarna werd de reis steeds mooier en ruiger tot aan Washington State en de ferry naar Victoria Canada .

Van daaruit naar Seattle om mijn nichtje die tijdens haar stage bij ons woonde te bezoeken ; zij verrasten ons met 4 heerlijke dagen avontuurlijke sightseeing oa Pikes Place , bergen , watervallen , met de boot over Puget Sound en Fish and Chips eten….

We waren even heel ver terug in de tijd…de herinnering is bijna net zo leuk als de vakantie en zo vliegt de lock-down voorbij… alweer een heerlijke dag .