colums / vakantie 1995 DE NIEUWE HIPPIE BUS

VOORJAAR 1995 , de laatste vakantie met onze tweede hippie-bus…. hier aan het Lac de Chalain…. We hadden de bus al verkocht onder voorwaarde dat we er nog mee op vakantie konden gaan omdat het nieuwe project nog niet klaar was

.

Ik was erg bedreven in het opsnorren van een niet al te oude bedrijfs-bus die in het Oostblok niet gewild zou zijn ; steevast een Citroen C 35  die wilde geen mens en met het oog op onze vakanties die zich immer in Frankrijk afspeelden een verstandige investering daar dit soort voertuigen in elk Frans boerengat te repareren zijn hetgeen ook nagenoeg elke vakantie nodig bleek….. geen probleem omdat we tijd genoeg hadden en het bed bij ons… we hebben in de loop der jaren bij veel garagisten in de tuin gestaan , groente geoogst en kersen geplukt .

De door mij gekozen bedrijfswagens mochten niet duurder zijn dan 2000 guldens en slechts gebruikt voor verkeer in en om Eindhoven zodat er op de kilometerteller nog geen aanslag was gepleegd.

Bus nummer  EEN kwam van de klokkenmaker maar wat hij er niet had bij verteld was dat die bus al naar Portugal , Marokko en Turkije geweest was en er vermoedelijk meer mee vervoerd was dan klokken alleen…. we hebben die bus slechts 2 jaar gehad en afgevoerd naar het zigeunerkamp [ de neef van Stoccholo Rosenberg ]

Bus nr TWEE was een dolle koop , 1500 gulden  van de Wasmachine Specialist , uiteraard had dit exemplaar ook een minpuntje….de carrosserie rotte onder je ogen weg doch niet van ernstige aard want hij werd steeds goedgekeurd na reparatie met kippengaas en purschuim ; dit soort praktijken waren destijds zeer gebruikelijk bij dubieuze Brabantse autohandelaren  en een keer was mijn schat dusdanig uitgeschoten met de Pur dat het stuur niet meer draaide , er moest flink gebeiteld worden .              We hadden had hem fleurig opgekalefaterd in typisch jaren 80 geel ,

Niets ontbrak , kachel , oventje , wc , you name it en ik had het interieur voorzien van een fleurig stofje .

Van buiten wit met grijs/gele bies wat je nog bij geen enkele camper of caravan zag in 1982.  5 jaar oud was hij en we hebben er 13 jaar mee gereden en voor  , NIET LACHEN 5000,- gulden verkocht aan het muzikale echtpaar dat panfluit speelde in de Nescafé spot. Zij gingen er festivals mee af .              Uiteraard was dat geen pure winst want schat had zich te pletter getimmerd en het hele interieur was bij de koop inbegrepen maar al met al hadden we 13 jaar goedkoop vakantie gevierd .

Nummer  DRIE kwam van een ex-verkering , hoewel niet rechtstreeks vraagprijs 2800 gulden en 5 jaar oud… daar heb ik 1000 gulden afgeluld omdat de versnelling niet kosher was , daar hadden wij wel een menneke voor en schat kon weer opnieuw beginnen met als bijkomend voordeel dat we veel geleerd hadden met de inbouw van de vorige…

Foto van dit schitterend exemplaar kan ik jullie niet onthouden ; de reeds verwijderde be-stickering heb ik er voor de leukigheid op getekend.

Na de extra voorzichtige vakantie kwam het muzikale echtpaar hun rijke bezit ophalen en kon mijn schat weer aan het werk want een maand of 3 later wilden we weer op vakantie…. altijd mei/juni en september….

Enfin dat is niet gelukt , maar een jaar later in mei , toen wij op punt stonden te vertrekken stopte onze vorige bus met eigenaars aan de overkant van de straat en zo heb ik een foto van de beide bussen ; nummer DRIE had een groen/ gele bies.

In 2000 moest hij het veld ruimen voor de Landrover , we hadden  onze boshut al een paar jaar  en na  2 jaar dienst gedaan te hebben als verhuiswagen  bracht hij nog het vermogen van 5500 gulden op…. alweer als festival bus doch in dit geval aan echte punkers .