columns / WONEN IN DE VAR deel 4 wie was de Mol censuur

Na het gevangenishek , de op persoon genummerde fiches en de camera’s strekt de lange arm zich nu uit naar een zeer kwetsbare vriendin die me dierbaar is..en ik wil haar niet in de stress brengen ; zij krijgt nu de volle laag omdat men bang is voor mij , daarom heb ik alle posts van mijn tijdlijn gehaald en kan ik alleen nog delen met geselecteerde personen omdat ik niet weet of er meer mollen zijn dan degenen die ik heb uitgesloten. Nooit gedacht dat ik ooit nog zou zwichten voor censuur en dan op zoiets onnozels als facebook .
WONEN IN DE VAR … wie WAS de Mol ?
Ik heb de 3 vorige columns weggehaald maar voor alle belangstellenden zijn ze terug te vinden op mijn website ; in het Nederlands en een min of meer correcte Franse versie , ik heb geen vertaalbureau.
Met het nogal smadelijke antwoord op mijn column van gisteren is de Mol bekend geworden . Google Translate heeft de Mol een zeer onnauwkeurige vertaling gegeven zodat men enigszins heeft moeten raden wat mijn post inhield. Regelneven e.d. Nederlandse uitdrukkingen laten zich nu eenmaal niet vertalen evenmin als Beun of onnozelaar . Ik kan eenieder van jullie aanraden als er iets te vertalen valt in te drukken : VERTALEN NAAR ; en daarbij dan de gewenste talen aangeven zoals vertalen van Nederlands naar Frans ; van Frans naar Nederlands ; van Nederlands naar engels etc etc…
Deze site geeft een veel nauwkeuriger vertaling dan google translate al moet je toch de taal wel dusdanig beheersen om de fouten eruit te halen. Een mol is een taupe maar De Mol is le Mole… en zo kan ik tientallen voorbeelden geven wat betekent dat je het altijd even moet nalezen. Dat hadden de betrokkenen niet gedaan want zijn het Nederlands uiteraard niet machtig. Daarvoor hoeft niemand zich te schamen al vind ik het gegeven : Wij spreken 2 talen , Frans en Provencaals dus wie hier wil wonen moet de taal maar leren , wel iets kort door de bocht . Aan mij zal het niet liggen , ik spreek er vijf , maar onze Britse medebewoners hebben grotendeels geen echte talenknobbel en ook daar kunnen ze niets aan doen.
Dus , om terug te komen op het begin van dit verhaal , nadat ik het smadelijke antwoord van de Mol zorgvuldig heb ge- copy/past heb ik dat personage ook maar geblokkeerd omdat ik snuffelen op andermans tijdlijnen niet echt gepast vind.
Daarna heb ik via de iphone van schat een vriendelijke en niet satirische mail gestuurd om te bedanken voor hun inbreng met het verzoek een afstandsbediening te leveren omdat het daar om was begonnen . Dat het een buitenproportionele bewaking is ter bescherming van een heel onnozel domein waar werkelijk bij niemand iets te halen valt laat ik buiten beschouwing want dat is mijn mening al kan niemand mij verbieden daar een lachwekkende column over te schrijven , Liberté Égalité Fraternité en vrijheid van meningsuiting staan in dit land hoog in het vaandel ; hoeveel incidenten er ook uit voortvloeien in dit land waar intolerantie ook al is binnengedrongen .
Ik moet het afkloppen op mijn Brabantse houten kop , maar heb niets meer gehoord behalve uit de wandelgangen…. er zou reeds sprake zijn van een voorgenomen afstandsbediening ; de bib van 50 e heb ik nog dus ik hoop dat die dan nog werkt want anders zijn we ook nog 100 piek lichter voor 2 van die dingen.
Uiteraard blijf ik werken aan mijn dagelijkse columns ook al zijn die alleen op mijn website te vinden mits er weer iets hilarisch voorvalt wat FB-waardig is.
Allemaal een fijn , rustig en liefst zonnig weekend .