columns / HASJ-DROMEN

Hebben jullie dat ook ooit , van die heel verwarrende dromen net voordat je daarna doodmoe wakker schiet ? Vooral nu ik nog lijd aan de gevolgen van een hersenschudding heb ik daar elke nacht last van. Het verschijnsel is me bekend van eerder opgelopen accidenten waarbij mijn hersenpan getroffen werd zodat ik er nu veel beter mee omga en ook niet meer angstig word.

Vannacht zo rond half twee viel me de twijfelachtige eer  te beurt om op een hasj-feestje te belanden , in  dromenland welteverstaan  .

Mijn trouwe volgers weten uit vorige columns dat alleen al de geur van wiet mij zodanig misselijk maakt dat ik al snel boven de pot hang dus ook in mijn slaap werd ik kotsmisselijk… het moment waarop ik wakker schoot .    Helaas geen eind aan de nachtmerrie want door mijn open raam walmde de weee hasjgeur de slaapkamer binnen ; uiteraard weer van de asociale familie die ik weliswaar niet zie maar wel ruik en hoor : Hasj of nepsigaretten met een indringende lucht , dan wel geluid wat ik associeer met hasjmuziek… lekker hard met veel bonkende bassen .

Het is sowieso al niet te genieten maar helemaal niet als je kop niet meewerkt . Geur noch muziek kunnen  werkelijk nergens anders vandaan komen omdat achter hen de helling nog veel steiler oploopt dan  bij ons ; we wonen beide in dezelfde kom van de heuvel , zij net iets hoger  maar uit het zicht. Dus wat ik vroeger op de nonnenschool in ons boerengat geleerd heb , dat al het goede van boven komt , klopt ook al niet .

Daar lag ik dan , plots klaarwakker met een omgedraaide maag en bijpassende hartkloppingen van de allergie. Snel het hoofd onder het henneplaken wat wonderbaarlijk eigenlijk alleen maar positieve kwaliteiten heeft terwijl de vezel toch echt van dezelfde plant stamt.

Op dat moment begon het heel hard te regenen maar het leed was al geschied hoewel de walm  snel wegtrok ; mijn misselijkheid en bijkomende woede echter niet..

Ik heb moeder daar al eens eerder gewaarschuwd terwijl ze voet bij stuk houdt dat haar jeugd zoiets niet doet  , maar om half 2 de politie bellen en burenruzie riskeren doe je ook niet , bovendien is dat spul al door de wc gespoeld wanneer oom agent het pad omhoog loopt , het politie autootje trekt dat niet , echter het hier altijd in werking zijnde  zwaailicht trekt aandacht .

MAARRRRrrrr ik zin op wraak… het is nu mooi geweest .