BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / ALCATRAZ / DE POORT 3

DUBBEL OPGEHOKT
Het leek wel vakantie… een uitje in corona tijd. Lieve vrienden hebben Nederlandse producten voor ons meegebracht welke wij na hun 10 daagse ophok plicht mochten komen halen en tegelijk genieten van een overheerlijke lunch ; een TOP uitje.
De reis liep langs de kustweg , tevens Mimosa route en die stond in volle bloei terwijl het zonnetje ondanks de enigszins frisse wind door de autoruiten binnen scheen alsof het hoogzomer was.
En omdat ik toch lekker rondgereden werd door mijn schat en hoog op de troon zat in de landrover gaf me dat meteen de gelegenheid om de toegangspoorten van de diverse miljonairsvilla’s , hotels en residentiele parken te begluren . Het zgn. KIJK EN VERGELIJK. Want de megalomane toegangspoort tot ons eenvoudige parkje wat niet eens de naam residentieel verdient en slechts heel eenvoudige huisjes en daarbij passende bewoners herbergt , zit me nog steeds erg hoog. Zeker vanwege de al even megalomane prijs van op 3 euro na 16.000,- die voor ons als bewoners zonder enig voorafgaand bericht , laat staan inspraak is geinstalleerd. En dat hek is niet kinderachtig ; Alcatraz zou er jaloers op zijn.
Men arriveert bij de ingang en stuit op een slagboom , te openen met een plastic gevalletje [op persoon genummerd voor de controle] wat je tegen een reader drukt aan de linkerkant van de weg.
Om botsingen te voorkomen gezien het links rijden kom je dan in een sluis waar maar een auto tegelijk wordt toegelaten en big brother in een paal kijkt mee. Eenmaal in die sluis sluit de slagboom , schuift dat fameuze hek open en kun je naar je nederige woning.
Vandaag hebben we dus vergelijkend warenonderzoek kunnen doen en jullie raden het al……. niet een zo’n veilig / overdreven systeem gezien dan dat waarmee wij tegen wil en dank zijn opgezadeld; bovendien zonder afstandsbediening voor dat geld.
Wij passeerden de poort van de weduwe Sacha Distel… heel eenvoudig , opslag van luxe jachten , normaal hek , toegangshek van Carla Bruni oftewel mevrouw Sarkozy , gewoon houten hek , allerlei luxe hotels en toch maar eens poolshoogte genomen bij het hek der hekken ten behoeve van het fort der forten :
Het buitenverblijf van de Franse President Fort Bregancon . Een uitermate beschaafd en nederig hek en de gendarmes staan daar echt niet dag en nacht ; ook daar hangt Big Brother in de boom.
Als zulks voor een president voldoet is het ons onvrijwillig opgedrongen hek toch wel heel buitensporig .