BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / GATEN STOPPEN

GATEN STOPPEN
Het COMITÉ dat nu al een poos naarstig op zoek is naar geldelijke middelen om de gaten in de geld-sok te stoppen zoals jullie al meermaals hebben kunnen lezen in mijn blogjes , heeft het nu wel bijzonder bont gemaakt in de jacht naar de schat . Zoals ik afgelopen week vermeldde kregen alle inwoners een aanmaning om zo snel mogelijk de kosten voor onderhoud , wat er overigens niet is , te betalen omdat de schulden te hoog zijn opgelopen , daarin had het COMITÉ met naam en toenaam de personen vermeld die daaraan niet wensen bij te dragen maar betalen aan MADAME , de rechtmatige beheerster , waaronder ook een eigenares die haar woning heeft verhuurd aan de plaatselijke bakkerin .
En nu komt de bloody limit ( niet in goed Frans ). De Tresoriere die niet goed op de centjes heeft gepast en 2020 met een flinke schuld heeft afgesloten , dankzij de megalomane entree beveiliging die notabene nooit meer dicht gaat , bracht een bezoek aan de bakkerij van de onderhuurster waarbij zij de bakkerin ten overstaande van haar klanten vertelde dat er toch echt betaald moest worden als de eigenares van haar woning dat verzaakte en anders nutsvoorzieningen zouden worden afgesloten. Al zijn die kosten uiteraard wel betaald ; dat gaat hier per 4 maanden en die zijn nog niet om. De bakkerin stond voor schut in haar eigen winkel en voor de huisbaas weer een hele hoop gedoe om haar uit te leggen hoe het precies zit .
Zolang het COMITÉ de contracten van de nutsbedrijven beheert betalen we aan hen , doch de servicekosten die worden gebruikt om gaten te vullen en te procederen tegen MADAME betalen wij niet. En die WIJ zijn intussen nog slechts 12 personen want alle eigenaren hebben huisbezoek gehad en het overgrote deel zich schrik in de broek laten jagen.                                            Benieuwd hoe dit verder moet want MADAME heeft weer kans gezien de tegen haar door het COMITÉ aangespannen zaak ter verkrijging van het beheer over het park , met een maand te verschuiven ( nu voor de derde keer ). Kwestie van lange adem en het dictatoriale regime uitroken doordat de schulden oplopen.                                                                                                           MADAME is een strateeg. Of meer specifiek haar advocaat, zeg maar de Moscovitsch van het zuiden.