columns vakanties HIGWAY NR 1

Vanmiddag toch enkele uurtjes zoet geweest met onze dagelijkse trip trough memory-lane waarbij we op vakantie gaan in eigen tuin met een willekeurig uit de kast getrokken foto album ; het werd 2007 , onze roadtrip over Highway nr 1 , een van de mooiste en meest afwisselende wegen ter wereld die voert langs de kust van de Pacific , start in San Diego en loopt tot aan Canada. Tijdens de trip bezochten we mijn familie .

Old town San Diego

Start bij mijn Oom en tante in de buurt van San Diego die ons vergezelden tot San Francisco … de verdere reis deden schat en ik samen.

Oom en nichtje Helma

Hij had een heel leuk programma van highlights samengesteld naar onze smaak en daar horen plaatsen als LA of Vegas zeker niet bij… wij gaan voor cultuur en natuur.

Old town Temacula , daar woont mijn oom.

Teveel om op te noemen maar we waren nog bijna verongelukt in Malibu omdat mijn oom naar oranje poppy’s keek ipv het oranje stoplicht ; mijn uitroep Orange zorgde voor Babylonische spraakverwarring.

Allerlei bezienswaardigheden zoals Hearst Castle ; wanstaltig maar een must , artistieke hippy-dorpjes

Indianen reservaat en een Sequoia park

Weddenschap gewonnen …..

Maar ook Carmel , het st Tropez van CA maar dan nog 10x zo duur… boshutten zoals dat van ons voor bijna 3 miljoen…. helemaal van de pot gerukt , en geverfde hondjes .

En Santa Barbara , het Zoute of Laren van de West-Coast.

4 dagen San Francisco in een beeldig theaterhotel , Saucelito , Alcatraz , Lombard street , alles met een zeer informatieve taxichauffeur en eten op Fisherman wharf , helaas geen foto al heb ik het echtpaar op de folder opgeleukt als Hans en Helma , maar hier zaten we met Kreeft aan hetzelfde tafeltje.

3 mijl teruglopen naar het hotel… daar hadden we ons verkeken op de afstand want het leek één lange straat en dat was het ook..daarna werd de reis steeds mooier en ruiger tot aan Washington State en de ferry naar Victoria Canada .

Van daaruit naar Seattle om mijn nichtje die tijdens haar stage bij ons woonde te bezoeken ; zij verrasten ons met 4 heerlijke dagen avontuurlijke sightseeing oa Pikes Place , bergen , watervallen , met de boot over Puget Sound en Fish and Chips eten….

We waren even heel ver terug in de tijd…de herinnering is bijna net zo leuk als de vakantie en zo vliegt de lock-down voorbij… alweer een heerlijke dag .