columns / UPDATE BEZORGPERIKELEN IN FRANKRIJK

UPDATE. En het kwam goed. Al hebben we het zelf moeten regelen. Voor dag en dauw uit bed. Eerst nog maar eens GLS Nederland gebeld. De telefoniste wist niets , kon niet doorverbinden en de baas had mijn mail van gisteren nog niet beantwoord. Op de bonnefooi naar Les Arcs gereden. 40 km waar je hier ruim een uur mee zoet bent en dan nog buiten seizoen in Corona tijd. Ik moet zeggen : een supervriendelijke magazijnbediende die me direct te hulp schoot want een stok en grijs haar doen hier nog steeds wonderen.

Het track&trace nr had ik geprint dus zei dat menneke : het is afgeleverd madame. Ik zei ja , hier toch , want dat staat hier. Nee dus. Het was weer teruggebracht naar het point relais. De chauffeur heeft het binnengesmeten en gezegd dat hij het niet mee terugnam . Er was niet voor getekend want mijn naam stond er niet op. Ook geen adres en tel nr. Ik allang blij , en heb die knul vriendelijk bedankt. De zon begin ineens ook voor mij weer te schijnen toen we vrolijk en opgelucht koers zetten naar huis en het afhaalpunt ; notabene 2 km van onze woning . Het meisje van Point Relay maakte 100 excuses. Ze had het pak moeten openen om te zien of er een adres in zat . Dat wel dus. Maar dat was het adres van de factuur bij TAMPO TECHNIEK NEDERLAND. De fabriek van mijn zoon.

Nadat ze me gevraagd had of ik de inhoud kon omschrijven werd me het pakket overhandigd. Nee , ik hoefde ook niet te tekenen. Moraal van het verhaal : HOEZO EEN EUROPA ? Als het zelfs een wereldbedrijf als een pakketservice niet lukt om samen te werken met de buitenlandse collega’s en zij de klant van het kastje naar de muur sturen dan zal het in Europa ook wel nooit goed komen. Tis maar goed dat ik ieg mijn verstand nog op een rijtje heb.

columns / BEZORGPERIKELEN IN FRANKRIJK

#GLS# Bezorgperikelen .
Ik bestel een groot zeil voor mijn tonnelle
op maat gemaakt in Volendam en laat het bezorgen bij mijn zoon die een fabriek heeft in Valkenswaard . SO FAR SO GOOD
Mijn zoon denkt goed te doen en het naar mij op te sturen waarvoor ik uiteraard heel dankbaar ben . Maar uiteraard gaat het fout zoals alles wat naar mij gestuurd werd en wordt .
Er is nog nooit iets goed aangekomen tenzij met DHL .
MAAR #GLS# IS GEEN DHL , het kan er nog niet bij in de schaduw staan. En ook uit mijn contact met de Nederlandse #GLS# komt niets meer concreet dan een schadeformulier voor de verzekering. Maar ik wil mijn zeil en niet opnieuw aansluiten in de rij der wachtenden laat staan wachten op verzekeringsgeld.
Het zit zo : 19 februari wordt het pakket opgehaald bij mijn zoon , voorzien van mijn naam , adres , telefoonnummer en afhaalpunt ,omdat hier nooit iets aankomt . 26 februari volgt bericht aan mijn zoon : het pakket is onbestelbaar .
Ik nog geen argwaan en neem zelf contact op met #GLS# Nederland , met kopies van de papieren en een ander afhaalpunt of de mogelijkheid mij te bellen zodat ik het kan ophalen in hun depot in Frejus, 28 km dus te doen. Het weekend gaat eroverheen doch ik blijf elke dag mails sturen om er werk van te maken met het verzendnummer steeds erbij . Gisteren mail of ik WEDEROM dat nummer wil sturen. Toen heb ik er een gepeperd schrijven bijgedaan want door alles wat ik de laatste weken doormaak ben ik al redelijk opvliegend geworden. Vanochtend #GLS# mail uit Nederland : Het pakket is afgeleverd . Ik viel van mijn stoel , waar dan wel want niet hier en niets gehoord . Voor de zekerheid stuur ik mijn schat naar het afhaalpunt , maar nee , helaas , weer niets . Volgde nog enkele dwingende mails naar #GLS# Nederland maar daar hebben ze waarschijnlijk de pennen al laten vallen en zich naar huis gespoed. Toen maar eens gegoogeld op de bewuste #GLS# waarbij ik nogmaals van mijn stoel viel en hard op de feiten gedrukt werd. Track and trace bestudeerd en gezien dat mijn pakket de hele week op en neer is gegaan door de Var maar niet naar hier , en inderdaad vanmorgen is afgeleverd bij het grote distributie centrum in Les Arcs waar de nachttrein al klaar staat volgens mij .
Ook stuitte ik op een forum VOL klachten , te ongelooflijk voor woorden en gezien het ene sterretje wat ze hebben bemachtigd van de vijf die mogelijk zijn biedt hun manier van zaken doen weinig perspectief want ik heb ruim een uur met twee telefoons op twee verschillende nummers van hen in de wacht gezeten terwijl ik het forum begluurde . Direct heb ik opgehangen toen ik las INJOIGNABLE de kat was al dood voordat het onontbeerlijke voer was afgeleverd. Kennelijk komt #GLS# Nederland er ook niet door , geen mailadres te bekennen .
Hoor ik vanavond niets nieuws meer , waarvan ik gevoeglijk mag uitgaan dan rest geen andere mogelijkheid dan morgenochtend naar het distributie centrum in Les Arcs te rijden in de hoop dat het vannacht niet op de trein gaat. Maar je zult zien….. dan zit het al ergens in de buurt van Lotharingen of zoiets…….

columns 2 FEBRUARI / FETE DE CHANDELEUR

2    FEBRUARI                                                      VANDAAG FETE DE CHANDELEUR. Dat wordt dus pannenkoeken bakken Maria-Lichtmis of is een christelijk feest dat op 2 februari gevierd wordt. Het is de dag dat de eerstgeboren zoon wordt opgedragen aan God. Een soort doop zonder water zou je kunnen zeggen. De baby Jezus werd 6 weken na zijn geboorte dus 2 februari , opgedragen aan God en de traditie wil dat we op deze dag pannenkoeken eten. Liefst met een glaasje cider erbij .

columns CORONA REISJE

Het begon een beetje op vakantie te lijken vandaag. Via Port Grimaud Buy and Sell had ik een paar artikelen gescoord die ik wel zelf moest ophalen , hetgeen gelukkig gecombineerd kon worden. Die site lijkt me gekoppeld aan een verkoopsite die de departementsgrenzen enigszins overschrijdt want ik heb ook al eens een vaatwasser opgehaald in Agay. Goede afspraken gemaakt met de verkopende dames ; in St Raphael in de voortuin kon ik gemuilkorfd een boutis met twee sierslopen en bijpassende gordijnen in Toile de Jouy ophalen voor twee tientjes uiteraard in gepaste coupures. Een dolle koop
.
dat was klokslag 12 uur zodat we meteen door konden rijden naar Mandelieu , vlakbij Cannes… vanwege de tol en de reiskosten had ik nog een tientje van de vraagprijs af weten te lullen en ook deze dame stond klokslag 1 uur op een parking te zwaaien want een camion gelijk de pompiers is een duidelijke aanwijzing .
Een Sphinx ontbijtservies 8 pers. voor de luttele som van 40 e . ook gemaskerd in ontvangst genomen met afgepaste duiten en Madame wilde het nog uitpakken om te tonen maar ik geloofde haar op haar lieve ogen die boven het masker vriendelijk lachten. Best is om de ontmoeting zo kort mogelijk te houden. Het was helder weer aan de kust terwijl we op de autoroute regen hadden en daarom namen we de Corniche d’Esterel terug.
Een prachtige route buiten seizoen zo zonder toeristen al waren helaas onze favoriete pleisterplaatsen aan die route ook gesloten. De meegenomen picknicktas bracht uitkomst in die zin dat het wat karig was zoals het schoolreisje uit mijn jeugd. Chocolade , chocoprinsen voor mijn schat en een fles water.
Tis behelpen maar wat was het fijn na 7 weken thuiszitten.
En dan nog met schatten thuiskomen.. dankzij mijn eigen schat die graag auto rijdt.
Anita Munten-Stroeken en Berdien Oostvogel
4 opmerkingen

blog / columns BAKMIX

blog / columns BAKMIX.
In mijn keukenlade bij de pakken glutenvrije meelsoorten viel mijn oog een paar dagen geleden op een curieus pak meel. Aan de meertalige opdruk waarschijnlijk van Lidl waar ik 12 maart voor het laatst ben geweest. In Covid tijd een no go want de gangen zijn te smal en de bevolkingsdichtheid onverantwoord wetende dat in het dorp waar Lidl is gevestigd het hoogst aantal besmettingen zijn. Getriggerd door een post van mijn nicht die RARA aan het bakken is besloot ik haar voorbeeld te volgen met het raadselachtige pak in de veronderstelling dat ik er in het gekste geval nog pannenkoeken van zou kunnen bakken Kneedmachine en deeg kom tevoorschijn getoverd , en passant kwam ik een siliconen madeleine vorm tegen die eventueel ook bruikbaar zou zijn, weegschaal op het aanrecht want ja hoor : 400 Gr is 385 Gr bij de fabrikant. Ik gokte op 250 Gr melk voor pannenkoeken.
ECHTER. Voor melkproducten en drank heb ik een aparte koelkast beheerd door mijn schat en vakkundig weggewerkt in een Provençaalse kast in de inkom waar hij resideert aan een bureau/ side-table met zicht op de tuin en zijn kat. Dit bureau is tevens zijn winkel want je moet iets als je weinig ruimte hebt. Omdat ik dus zelden of nooit in die koelkast kijk heb ik geen idee wat daar allemaal in staat. Dat is schat ‘s afdeling.
Ik gruwel van melk en aanverwanten .
In de wetenschap dat we eergisteren 4 flesjes melk hebben gekocht greep ik een half flesje . Dat had ik beter niet kunnen doen. Normaal ruik ik eerst aan de melk of laat mijn schat voor- proeven doch dit keer niet daar ik in de veronderstelling verkeerde dat de melk al weken op was…. dat klopte min of meer . De melk zat al in de mengkom toen een walgelijke zure geur naar boven kwam 😳. Alles mislukt en ik moest die stinkzooi nog opruimen ook.

columns / serie / MIAUW deel 5

Blog Marie Miauw in nood
Hier ligt Marie Miauw heerlijk tegen James aan te braden op het elektrisch verwarmde vloerkleed in de keuken. Normaal zijn ze niet zo close ook al gaat het heel goed tussen die twee. Marie had namelijk een beschermheer nodig nadat ze een hachelijk avontuur had meegemaakt en wederom door de nonchalance van haar heer en meester. Door deze eigenschap van mijn schat gaat er nog wel eens iets fout hier… denk aan de hersenschudding en enige dagen geleden de poten van het bed.
Gisteren dus weer een nieuw en onbedoeld accident aan het rijtje kunnen toevoegen . We hebben buiten een lange zinken spoelbak waar schat de pannen moet afwassen [ zijn taak ] en ook om allerlei andere buitenklussen te verrichten. Onder die bak bevinden zich kastjes waarin hij zijn schatten bewaart , zoals olie , vetten en shampoo voor de auto evenals een compartiment met Hand- en Theedoeken plus in het derde kastje de poetstodden. Tussen de drie kastjes zitten geen tussenschotten want daar loopt de afvoer doorheen.
De auto was naar de keuring geweest en er moest olie bijgevuld worden. Het kastje werd geopend en bleef tijdens de procedure openstaan , na gedane arbeid goed gesloten met hangslotje tegen openwaaien . En weer lekker naar binnen want om 9 uur was het nog bitter koud.
Schat zet zich voor de computer om zijn dagelijkse rituelen voor de ansichtkaartenhandel te verrichten , het is druk in zijn winkel op het moment want de antieke kerstkaarten vliegen de deur uit , waarbij vermeld moet worden dat andere kaarten er even hard of harder binnen vliegen zodat van winst geen sprake is maar wel een gestaag groeiende stapel schoendozen met kaarten . Ik heb eens een stapeltje van 300 st geteld en gemeten met de centimeter , daarna de inhoud van de dozen waarbij ik tot de onthutsende conclusie gekomen ben dat hij er veel meer dan tienduizend bezit.
Zittend aan zijn sidetable / bureau hoorde hij allemaal gestommel… ik moest komen luisteren en hoorde het ook ; veronderstelde katten op het dak waarmee Marie altijd ruzie maakt.
Marie is zijn alles en toen we haar in huis niet vonden werd er geroepen zonder resultaat , daarna de ladder tegen het dak maar geen Marie. Ik zat binnen en heb James wel 3 keer in en uit moeten laten zonder mee te lopen , veel te koud , zodat ik veronderstelde dat Marie misschien in de auto was gesprongen ; niet dus en ook niet onder de motorkap .
De kaartenwinkel ging weer verder… poes komt wel terug… ook het gebonk hield aan . Vriendelijk om niet te storen vroeg ik waar mijn schat die olie vandaan gehaald had en glashard was zijn leugen : die stond achter in de auto… het gebonk ging verder en de winkel ook. Tijd voor een kopje olijfbladthee en nog steeds geen poes maar wel gebonk. En toen dacht ik aan dat aanrechtkastje met auto-onderhoudsmiddelen waar James steeds naar toe liep en het niet kon vertellen . Heb jij soms dat kastje open gehad waar die olie niet instond vroeg ik een beetje vals en jawel hoor … Marie Miauw zat op de handdoeken , ze was compleet overstuur , keurde haar meester geen blik waardig en vleide zich voor het eerst tegen James aan op de warme mat. Drie uur in een ijskoud aanrechtkastje is een trauma , haar nieuwe steun en toeverlaat is James.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Anita Munten-Stroeken, Cobi Noordermeer en 10 anderen
6 opmerkingen
4 keer gedeeld
Leuk

 

Opmerking plaatsen
Delen

columns BEDPROBLEMEN

BEDPROBLEMEN
Nee 😂 niet wat jullie denken Grijs weer , en dat betekent dat het dan in het zuiden ook koud is. Dat wil zeggen relatief koud waar anderen voor zouden tekenen. Schat besloot zich op een klusje te storten wat al maanden op mijn bucketlijstje van de klussen staat. De lamp op de wand achter het bed . Wij wonen in een bos hut wat wil zeggen dat ook de slaapkamer klein is in die zin dat er aan weerszijden van het bed slechts 60 cm loopruimte is en de hoeken door steigerhouten nachtkasten van 60x 60 in beslag genomen worden hetgeen mijn achterhoekse ega KRUUPERIE noemt. In een grijs verleden heeft hij wielen onder de bed-poten gemonteerd om het bed beter naar voren te kunnen trekken bij werkzaamheden ; in de lengte van de kamer is wel ruimte . Het karwei begon , hoofdschakelaar uit en binnen de kortste keren was de klus die maandenlang had liggen wachten geklaard. Bed teruggereden maar vergeten te melden dat de wielen afgebroken waren , en na een aperitiefje konden we aan tafel . Gewoontegetrouw neem ik een uurtje tijd voor een siësta nadat ik alles van het middagmaal heb opgeruimd en de kookplaat schoon. Het viel me wel op dat onze echtelijke sponde enigszins naar achter helde en ik had ook de impressie dat mijn matras wat scheef lag , maar niet getreurd , ik kroop in bed wat nog in de zgn leesstand stond . Ik heb nl een bed met 2 matrassen die in 7 posities gezet kunnen worden wat een zegen is voor de gebroken rug en nu lag ik zelfs zo heerlijk dat ik bedacht dat ik deze stand goed moest onthouden door een potloodstreep op mijn nachtkast te zetten : tot hier en niet verder . Lekker gepit tot schat mij kwam wekken voor de olijfbladthee. Het was zo heerlijk onder de wol dat ik geen zin had om eruit te komen maar toen ik eenmaal de benen uit bed met gemak de grond voelde en bovenop de volant stond begon me toch een lichtje te branden…… de poten aan het hoofdeind waren simpelweg afgebroken toen het bed na de werkzaamheden aan de elektriek teruggeschoven was. Gieren van het lachen ….. het hoofdeind lag op de grond en geluk bij een ongeluk stond er precies onder het systeem van elektrische armen een schuifkrat met kunstbont kragen en sjaaltjes. De bediening was ongeschonden en heeft een zachte landing gemaakt. De poten zitten er weer onder. De wielen komen morgen zodat het hoofdeind nog wel wat naar achter helt maar dat is op te lossen met de elektrische bediening . Tot morgen staat ook het bed midden in de slaapkamer voor de deur. Welterusten allemaal .😴
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Clasien Van Driel, Cobi Noordermeer en 25 anderen
23 opmerkingen
2 keer gedeeld
Leuk

 

Opmerking plaatsen
Delen

columns met recept BOTSING BIJ DE SCHUUR

Nog een keer de toedracht van de botsing bij de schuur voor de volgers die nog niet op de hoogte zijn.

Schat klust ; bezig met een nieuwe kist voor de tuinkussens waar voorheen een buitenkast was  die wegens hak en breekwerken in het 40 cm dikke betonnen slaapkamerterrasje moest wijken. De aanleiding was de waterlekkage waarvan in een eerdere column melding gemaakt .         Behalve de kist moest er ook een nieuw terrasje worden aangelegd om de vernielingen te verdoezelen maar makkelijk te openen moet zijn in geval van nieuwe waterschade ; je weet maar nooit met een oud huisje en veel beweging in de aarde op een helling. Het werd dus een terrasje van hardhout ; wel zo leuk.

De kist is geheel gemetseld , geisoleerd  , van binnen en buiten bekleed met schroten  , de klep waterproof op metalen gootjes en zoals jullie zien moet er nog een en ander worden bekleed en geschilderd en juist dat klussen leidde tot een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden..

Vorige week maandagochtend begaf ik me naar de schuur om saucijzen uit de vriezer te halen , de schuurdeur stond open en wat ik niet kon zien was mijn schat achter die deur… hij zag mij evenmin ……. op het moment dat ik arriveerde kwam hij met een noodgang uit de schuur [ altijd haast alsof hij de trein moet halen ] gooide met een klap de deur dicht waarbij zijn ellenboog op mijn slaap terechtkwam , ik kon me nog net vastgrijpen aan de ladder die tegen de schuur geparkeerd stond zodat erger is voorkomen ….. de rest valt te raden ….. misselijk ,  stekend koppijn [ wat ik niet verwachtte vanuit de slaap ] en duizelig. Nu heb ik vaker een hersenschudding gehad en wist direct wat er aan de hand was.                                                                      Bedrust  en paracetamol ….. Na een paar dagen begint zoiets te vervelen ,     s’ nachts slaap je slechter , volle maan hielp ook niet echt met het gevolg dat ik me vanaf vrijdag wat beter achtte en mijn bijna normale tempo weer oppakte , zonnebaden weliswaar met hoed , lekker koken voor de buurtjes die naar Nederland gingen vertrekken , zondag nog een Franstalige brief in elkaar geknutseld voor mijn advocaat .                                                                        Dat had ik beter niet gedaan want daarna kwam de man met de moker Slecht geslapen , na het ontbijt terug naar bed , maar mijn knutselaar moest natuurlijk ook nog eten . Had ik me de afgelopen week op dat dineetje na nog kunnen redden met restjes complete doch eenvoudige maaltijden uit de vriezer , maandag had ik slechts nog allerlei overblijfsels die ook op moesten maar nog tot maaltijd geassembleerd dienden te worden dus creatief met dolle kop.

Het werd een Pizza met bladerdeeg , daar is mijn schat gek op en ik maak dat zelden vanwege mijn glutenallergie.

Ik heb standaard wat glutenvrije bladerdeeg-bodems in de vriezer , een bol Mozzarella van de vertrekkende buuf , een half pak bevroren Hamblokjes , zelf gesneden ingevroren Champignons . Zwarte Olijven , Kappers en Ansjovissen standaard in huis en de bodem moest maar bestreken worden met Tomatenpuree  ; er was geen zelfgemaakte Tomatenprut meer.                  Oregano , Tijm Rozemarijn en Basilicum staan in de tuin.

Terwijl de Pizza 40 min. in de oven stond kon ik nog net een half uurtje plat en de tafel dekken ….de bladerdeeg-pizza , te onnozel voor woorden , maar een partij lekker…..                                                                                                        Daarna ben ik meteen weer in bed gedoken en de rommel stond er vanmiddag nog … daar kijkt mijn lief gewoon overheen terwijl hij had beloofd alles op te ruimen waarbij ik zou moeten bukken….

Vandaag Hete Bliksem , ook restjes en snel klaar . Ik had 5 Appels en Kruimige Aardappels [ ook al van buuf, jaja ] apart gekookt en daarna gestampt met Creme-Fraiche . Intussen Rode Uien [ buuf ] gesmoord met Gehakt . Daarna in de oven met een korst van kruim en klontjes boter  wat me ook een half uurtje tijd gaf om plat te gaan…                                                            Ik bekijk het positief : Hersenschudding in lockdown tijd is niet half zo erg als anders en toen ik vanavond uit bed kwam was na anderhalve dag het aanrecht ook plots leeg.

 

columns / VIVRE DANS LE VAR part 4

Après la porte de la prison, les jetons numérotés et les caméras, le bras long tend maintenant la main à une amie très vulnérable qui m'est chère et je ne veux pas la stresser; j'ai donc supprimé de Facebook tous les messages de mes columns et je ne peux partager qu'avec des personnes sélectionnées car je ne sais pas s'il y a plus de moles que celles que j'ai exclues. Je n'ai jamais pensé que je succomberais à la censure, du à quelque chose d'aussi stupide que Facebook.
 VIVRE DANS LE VAR / qui ÉTAIT le Mole?
J'ai supprimé les 3 columns précédentes, mais elles peuvent être trouvées sur mon site Web pour toutes les parties intéressées; en néerlandais et une version française plus ou moins correcte, je n'ai pas d'agence de traduction.
Le Mole s'est fait connaître avec la réponse plutôt ignominieuse à ma column d'hier. Google Translate a donné à ce Mole une traduction très inexacte afin que les gens doivent deviner ce que mon message impliquait. Les expressions hollandaises similaires ne peuvent tout simplement pas être traduits, ni Beun ou simpleton. Je recommande à vous s'il y a quelque chose à traduire de presser: VERTALEN NAAR; puis indiquez les langues souhaitées comme la traduction du néerlandais vers le français; du français au néerlandais; du néerlandais vers l'anglais etc etc ...
Ce site fournit une traduction beaucoup plus précise que google translate, mais même, vous devez maîtriser la langue pour supprimer les erreurs. Une mol est taupe, mais De Mol est le Mole ... et je peux donc vous donner des dizaines d'exemples ce qui sont synonimes et donnent les erreurs ridicules .
 Les personnes impliquées n'auraient pas fait cela car, bien entendu, elles ne parlent pas néerlandais biensur ils n'ont pas besoin d'en avoir honte, même si je pense que c'est exageré s'ils disent: nous parlons 2 langues, le français et le provençal, donc si vous voulez vivre ici, vous devriez apprendre la langue, Ce ne me concerne pas car j'en parle cinq, mais la plupart de nos proprietaires britanniques n'ont pas vraiment de talent pour les langues et ils n'ont pas besoin d'en avoir honte non plus..
Donc, pour revenir au début de cette histoire, après avoir soigneusement copié / édité la réponse honteuse de ce Mole, j'ai également bloqué ce personnage parce que je ne trouve pas vraiment approprié de fouiller dans les pages Facebook des autres.
Ensuite, j'ai envoyé un email gentil et non satirique par l'iPhone de mon mari pour les remercier de leur contribution positive avec la demande de fournir une télécommande car cela a déclanché le probleme. Meme si c'est une acte disproportionnée de protéger un domaine très simple où vraiment personne n 'a aucun chose a cambrioler ni beaucoup d'argent .
Personne ne peut m'interdire d'écrire une column humoristique à ce sujet, 
Liberté Égalité Fraternité et liberté d'expression sont d'une importance capitale dans ce pays; malgré le nombre d'incidents qui surviennent dans ce pays où l'intolérance a déjà envahi. 
Je dois toucher du bois sur ma tête en bois brabançonne, mais j'ai deja entendu parler d'une télécommande en projet. J'ai toujours gardé le bib de 50e donc j'espère qu'il marche encore car sinon nous serons 100 e plus légers pour 2 de ces trucs. 
Bien sûr, je continuerai à travailler sur mes columns quotidiennes, elles peuvent être trouvées sur mon site Web et s'il y a quelque chose d'hilarant qui se passe , je le mets sur FB. 

	

columns / Vivre dans le Var Mise a jour part 2

Mise à jour VIVRE DANS LE VAR
Vous serez certainement heureux d’apprendre que toutes les plaintes que j’ai lues occasionnellement de vous par rapport aux ouvriers Francaises sur leurs emplois , pâlissent en comparaison des prétendues tensions architecturales auxquelles nous sommes contraints ici sans être interrogés et sans l’approbation d’un temporaire, même s’il n’a pas été choisi par nous-mêmes ; les habitants. 
La porte de la prison fraîchement placée avec une barrière supplémentaire dont j'ai parlé hier est hors d'usage pendant un certain temps. Difficile quand l'ouvrier Neerlandaise doit parcourir 1500 km allez et 1500 km retour pour venir ici faire des petits boulots pour un parc notamment français ... Pour être clair: notre parc n'est pas aux mains des Néerlandais, seulement quelques couples hollandais reside ici l'ouvrier n'habite pas ici et n'a pas de propriété ici non plus .... de plus, comme s'il n'y avait personne dans la région sans travail qui aurait aimé faire un devis pour faire le travail, cette possibilité n'a pas été envisagée.
Entre-temps, 9000 km ont déjà été parcourus et donc environ 90 heures de route sans parler des heures de travail en quelques semaines pour ces portes de prison meme pas encore fini , donc un nouveau aller retour est nécessaire.

La porte Alcatraz est hors service pendant un certain temps, mais la barrière supplémentaire pour atteindre cette porte fonctionne pour nos habitants Anglais, mais pas pour la majorité des habitants .
 Vous ne le croirez pas, mais les images parlent d'elles-mêmes.

Auparavant, nous avions un portail avec télécommande et/ou un code qui pouvait être pressé manuellement . Maintenant nous avons une puce de casino de jeux sur un anneau nummeré individuelle ["pour notre securité " Big Brother te connais si tu entre ] qui doit être pressé contre un lecteur et il n'y a pas moins de 2 options pour entrer: 

Option A
J'arrive, je m'arrête au lecteur droite a coté de l' ancien panneau de code, je dois sortir de voiture, je suis handicapé, imaginez vous qu'il pleut, je tiens ma carte au lecteur et je dois remonter dans la voiture avec une canne et faire attention à ce que la barre ne tombe sur mon toit ... puis le méga portail s'ouvre.

Option B
Je roule à gauche comme les Anglais, le plus près possible du lecteur sur le mur de gauche, puis je peux rester assise, ouvrir la vitre et mettre la puce contre le lecteur ... rapidement sous la barre mais dans le sens inverse vient une petite bagnole à grande vitesse ;
collision frontale et je suis à blâmer car la conduite à gauche est encore toujours interdite en France .
Le chemin est très étroit et la courbe a meme pas 10 mtrs de cette barre est pris largement. Les gens conduisent a grande vitesse . Pour plus de clarté ; il y a un panneau de 20 km par heure à plusieurs endroits. 

Encore une fois un affaire d'erreur                Merci, donc notre ouvrier Neerlandais peut retourner immédiatement après sa confinement obligatoire de 10 jours aux Pays Bas , ...    Je ne pense pas que je paierai mon avance sur l'entretien l'année prochaine, d'autant plus que les chemins sont pleins de nids-de-poule profonds et des trous dans l'asphalte ... encore beaucoup plus urgent que deux clôtures je pense.
Après cette triste histoire qui se poursuivra certainement, tout le monde comprend que l'ouvrier Français en moyen n'est pas si mal et il est fortement conseillé d'embaucher les ouvriers du coin..