BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / ALCATRAZ / DE POORT 4

VERVOLG EN TWEEDE VERVOLG dubbel opgehokt. Het plastieken prul werkt niet meer. Vermoedelijk mijn persoonlijke nummer geblokkeerd wegens negatieve pers. Ja het is net Wit Rusland. En dat met een loodgieter die zichzelf even tot directeur van ons park heeft verheven tijdens de rechtszaak van onze eigenlijke directrice. Benieuwd. Als dat ding het vanmiddag nog niet doet zet ik de landrover er dwars voor en mogen ze de politie bellen 😂😂😂 VERVOLG. Uiteraard slaapt de Franse verrader met Google translate niet en zoals ze in de USA zeggen : good news travels fast. Na het middagmaal volgde de proef op de som. Wij vertrokken per landrover van het park. Meteen geprobeerd of al onze 4 plastic frutsels werken. Geen van allen dus want ze zijn genummerd zodat ze iedereen naar willekeur kunnen weigeren. Na 20 min keerden we terug. Geen badge werkte. Schat stapt morrend uit de auto om naar het toetsenpaneel te gaan ( verplicht voor brandweer en hulpdiensten. ) maar toen ging plots se slagboom omhoog. Toch een beetje bang voor de politie en de dwarse landrover in combinatie met een DUTCH GRANDMA.

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / ALCATRAZ / DE POORT 3

DUBBEL OPGEHOKT
Het leek wel vakantie… een uitje in corona tijd. Lieve vrienden hebben Nederlandse producten voor ons meegebracht welke wij na hun 10 daagse ophok plicht mochten komen halen en tegelijk genieten van een overheerlijke lunch ; een TOP uitje.
De reis liep langs de kustweg , tevens Mimosa route en die stond in volle bloei terwijl het zonnetje ondanks de enigszins frisse wind door de autoruiten binnen scheen alsof het hoogzomer was.
En omdat ik toch lekker rondgereden werd door mijn schat en hoog op de troon zat in de landrover gaf me dat meteen de gelegenheid om de toegangspoorten van de diverse miljonairsvilla’s , hotels en residentiele parken te begluren . Het zgn. KIJK EN VERGELIJK. Want de megalomane toegangspoort tot ons eenvoudige parkje wat niet eens de naam residentieel verdient en slechts heel eenvoudige huisjes en daarbij passende bewoners herbergt , zit me nog steeds erg hoog. Zeker vanwege de al even megalomane prijs van op 3 euro na 16.000,- die voor ons als bewoners zonder enig voorafgaand bericht , laat staan inspraak is geinstalleerd. En dat hek is niet kinderachtig ; Alcatraz zou er jaloers op zijn.
Men arriveert bij de ingang en stuit op een slagboom , te openen met een plastic gevalletje [op persoon genummerd voor de controle] wat je tegen een reader drukt aan de linkerkant van de weg.
Om botsingen te voorkomen gezien het links rijden kom je dan in een sluis waar maar een auto tegelijk wordt toegelaten en big brother in een paal kijkt mee. Eenmaal in die sluis sluit de slagboom , schuift dat fameuze hek open en kun je naar je nederige woning.
Vandaag hebben we dus vergelijkend warenonderzoek kunnen doen en jullie raden het al……. niet een zo’n veilig / overdreven systeem gezien dan dat waarmee wij tegen wil en dank zijn opgezadeld; bovendien zonder afstandsbediening voor dat geld.
Wij passeerden de poort van de weduwe Sacha Distel… heel eenvoudig , opslag van luxe jachten , normaal hek , toegangshek van Carla Bruni oftewel mevrouw Sarkozy , gewoon houten hek , allerlei luxe hotels en toch maar eens poolshoogte genomen bij het hek der hekken ten behoeve van het fort der forten :
Het buitenverblijf van de Franse President Fort Bregancon . Een uitermate beschaafd en nederig hek en de gendarmes staan daar echt niet dag en nacht ; ook daar hangt Big Brother in de boom.
Als zulks voor een president voldoet is het ons onvrijwillig opgedrongen hek toch wel heel buitensporig .

hoofdgerecht / kip RIJST MET KIP , MORILLES EN MASCARPONE

Mijn schat wenst geen risotto te eten maar is dol op rijstepap wat mij bijzonder bevreemdt. Toch houd ik soms wel rekening met hem en hoewel ik weet dat dit heerlijke hapje beter nog tot zijn recht komt als risotto is ook de versie met gewone rijst niet te versmaden .

Ik had veel wit Kipvlees over maar je kunt ook Kipfilet gebruiken .                Dat snijd je dan in kleine stukjes en smoor het gaar in een wok met een scheutje Olijfolie waarin je eerst al een gesnipperde Sjalot en een teen Knoflook hebt laten zweten .   Ook breng ik in een pannetje wat gedroogde Morilles tegen de kook aan , haal van het vuur af en laat ze een poosje zwellen .                                                                                                                                          Het Kippenvlees kruiden met gemalen Provencaalse melange , Kerrie , Kurkuma , Komijn ,Gember , Kummel , Zwarte Peper en Zout.  Voeg nu ook in stukken geknipte Morilles toe .                                                                        Intussen kook je de benodigde hoeveelheid Rijst in het weekwater van de Morilles ; wel iets achterhouden voor de saus .                                                    Schep een paar eetlepels Mascarpone door het Kip/ Morilles mengsel , laat goed doorwarmen en evt. iets verdunnen met het restje weekwater .

Lekkerder is eerst Sjalot en Risottorijst smoren , het weekwater beetje bij beetje erbij gieten , het Kipvlees en Morilles toevoegen met dezelfde kruiden  en onder steeds goed roeren , tegen de klok in , laten garen.

hoofdgerecht / kip HELE KIP MET SINAASAPPELSCHIJVEN

Tjonge jonge , een lekker kippetje , ik had nog 6 kleine sinaasappelen uit de tuin en de laatste kippenfond gebruikt voor soep; versterkend in de winter.
Van een kip eten wij minimaal 2 dagen en de derde dag maak ik er kip/kerrie salade van waarna ik fond trek van resten en karkas . Die bewaar ik in de vriezer.
Het is sinaasappelkip geworden .
In zijn buikje : schijfjes sinaasappel ,klontje boter en een deel van de rub.
Rub om in te smeren van : Zestes van een kleine Sinaasappel ,1 paplepel Sumak , flinke scheut Ketjap , 1 eetl Honing , Zwarte Indonesische Peper , Grof Zeezout en flink Kurkuma. .
Hiermee de kip [ Poulet de Loué ] ingesmeerd en daarna helemaal vol geprikt met dunne schijfjes Sinaasappel.
Oven voorverwarmd op 210 . Kip goed surveilleren en bedekken met alu-folie zodra de sinaasappels beginnen te kleuren .
Ong . een uur braden al hangt dat van de oven af .