columns / serie / MIAUW 11

MARIE MIAUW
Ze heeft het weer voor elkaar , de kat van schat , of meer specifiek de schat van kat . Kat heeft namelijk personeel en zij maakt de dienst uit hier in huis en tuin .
Vanochtend heeft het geregend en schat heeft de kussens van de deckchairs onder de tonnelle in veiligheid gebracht , doch toen na de middag de zon doorkwam en het tijd was voor siesta had de onderdaan van zijn kat zich in de deckchair gevlijd ; maar niet voor lang want Marie Miauw stond op haar achterste poten in de houten ligstoel , zonder kussen , luid te miauwen…. miauw miauw miauw …… totdat haar nederige dienaar opstond en ook voor de poezenprinses een kussen in de stoel drapeerde ; daarna was het okay . Het tweetal heeft de hele middag geslapen .

blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / EN IK HAD HET NOG ZO GEZEGD

EN IK HAD HET NOG ZO GEZEGD….
Zoals ik reeds in eerdere blogs beschreven heb maken Fransen geen fouten en service apres vente is uiterst zeldzaam , zodat ik ook enkel koop bij bedrijven die bekend staan om soepele afhandeling van klachten ; althans in onze omgeving .
Hier betreft dat Darty , Gifi en Lidl waarmee we het wel gehad hebben .
Na 2 staaroperaties en een maand wachten voor de definitieve oogmeting bedacht ik om eerst maar eens de aangemeten glazen in oudere monturen te laten zetten bij wijze van reserve-bril en omdat ik een dure brillensmaak heb had ik de beste brillenwinkel van het aanpalend dorp gekozen waar men werkt met Essilor glazen , geen foeki moeki wat ik later zou kunnen betreuren .
Daar ging het al fout…zowel de kijkbril als de leesbril waren nogal sterk dus bood de eigenaresse een gratis oogmeting aan door hun eigen optometrist , weliswaar een jong meisje doch ik neem aan dat ze ervoor heeft gestudeerd ; ze kwam voor de veraf bril op een iets lagere sterkte en voor de leesbril een totaal andere uitslag .
Met deze wetenschap de definitieve brillen uitgezocht , knappe montuurkes , mee-kleurend glas , de hoofdprijs en als extra nog een garantie erbij genomen waarvoor uiteraard de mutuelle niet thuis gaf ; slechts 129 van de beloofde 300 werden vergoed , maar alles voor het hoger doel om voortaan met een pientere blik door mijn laatste levensjaren te gaan .
Helaas….. na de aanloopperiode van twee weken waarbij ik de hele dag de bril op moest houden en de leesbril om te lezen bleek dat lezen niet meer tot de mogelijkheden behoorde .
Een afstand van 75 cm bleek het hoogst haalbare en de kleine lettertjes op verpakkingen in de super vanwege mijn glutenallergie onmogelijk evenals naaiwerkjes of lezen in bed of stoel .
3X ben ik intussen terug gegaan naar die deftige winkel , maar ze blijven erbij : de bril is goed : dat heeft de jonge dame gemeten .
Toch maar eens mijn Nederlandse opticien en goede vriend waar ik al 50 jaar client ben geraadpleegd , en wat blijkt ?
De meting van ATOL kan helemaal niet kloppen ; simpel trucje van onze vriend : zet de leesbril van jouw schat , + 2.50 maar eens over jouw kijkbril heen , en wat zie je dan ?
EUREKA : ALLES , zelfs de allerkleinste lettertjes zijn geen probleem .
Nogmaals terug naar de brillenwinkel , maar Madame was er niet . Een jongeman deed oogmeting nr 3 en brabbelde wat met mijn vaste adviseuse ; ik zou snel bericht krijgen.
Dat was vandaag 2 weken geleden en niets meer gehoord dus jullie begrijpen dat ik woedend ben.
Aangezien mijn schat zijn bril ook niet continu kan missen heb ik intussen bij GIFI een leesbril van een paar euro aangeschaft , de poten verwijderd en het geval met ducktape op mijn [ reserve ] Chanel bril geplakt , wat ik in feite zo schandalig vind dat ik dat bedrijf eens een mail gestuurd heb met foto en de vraag wat ze als oplossing in gedachten hebben gezien mijn garantie.
Ik wacht met spanning af en houd jullie op de hoogte , maar ben op jullie hoede en informeer altijd bij vrienden naar hun ervaringen met service achteraf alvorens een dure aankoop te doen .
Kan een afbeelding zijn van bril

saus LIMONCELLOSAUS

Snipper een kleine Sjalot , doe die samen met een kluitje  Boter , de zeste en het sap van een klein Limoentje , wat Saffraan en een beker Limoncello in een steelpannetje en laat wat inkoken .

De suiker in de Limoncello zorgt ervoor dat de saus al wat bindt .

Daarna voeg je wat ijskoude klontjes Boter toe , laat de saus binden en maak af met een eetl. Creme Fraiche.

Lekker bij Schnitzel of Vis

 

inmaken en bewaren OUDERWETSE MOSTERD

Laat 50 gr. Mosterdzaadjes [ zwart / geel of beide ] een nacht weken in 5 lepels Ciderazijn en 5 lepels Water

De vlgd dag toevoegen : 2 eetl. Olijf -of andere Olie -1 koffie l. Dragon-1 koffie l. Kurkuma-1 koffie l. Venkelzaad-1 koffie l. Ahornsiroop of Honing-1 afgestreken koffie l. Rijstmeel-Zout en Peper.

Grof mengen om het ouderwets effect te behouden.

Ofwel Olie ofwel Rijstmeel toevoegen om de juiste dikte te verkrijgen

Blijft ongeveer een maand goed in de koeling

blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / ALS IET TE MOOI IS OM WAAR TE ZIJN

ALS HET TE MOOI IS OM WAAR TE ZIJN…… en ik had nog zo gewaarschuwd.
Diverse keren heb ik al de nodige moeite en ook kosten gehad om van onnuttige abonnementen [ afgesloten door mijn schat ] af te komen die hier in FR zomaar mee kunnen komen met een aankoop ; al dan niet on-line.
De eerlijkheid gebied me te zeggen dat dat mijzelf jaren geleden ook eens is overkomen toen ik bij Amazon een boekje van 5 euro bestelde en prompt vast zat aan een abonnement voor gratis bezorgen , Amazon tv en weet ik al niet.
Via de Duitse helpdesk is het me gelukt er vanaf te komen na heel veel moeite.
Met die van mijn schat heb ik meer moeite gehad en nog twee jaar achtervolgd door brieven van deurwaarders , die ik trouwens altijd naast me neerleg wanneer er geen gerechtelijke uitspraak aan te pas is gekomen.
De 3 abonnementen op de postcodeloterij waren het minste probleem [ wanneer schat het woord “aanbieding” danwel “buitenkans “ziet gaat hij overstag ] doch die waren redelijk makkelijk op te zeggen.
Daarna moest hij zo nodig een Frans mobieltje terwijl hij A : nooit iemand belt , B: nooit de telefoon beantwoordt , C : niet eens weet hoe het werkt en als klap op de vuurpijl er nog een Nederlandse Iphone in zijn bezit was .
Zijn vriend had hem opgejut en zei dat ik hem dat moest gunnen , waarna ze samen naar de SFR trokken .
Vermeld moet worden dat de kennis van het Frans van de vriend niet optimaal is en mijn schat dyslectisch dus moeilijk Frans leest.
Een mobieltje van 7,50 zou voldoende zijn want eenvoudig te bedienen indien er gebeld wordt en zelf bellen is al helemaal uitgesloten.
Klein voorbeeld : Ik stond eens in de schemering met een lekke band op een smalle bergweg , heel eenzaam en weinig bereik , het kostte me een uur om de buurvrouw te bellen die schat moest waarschuwen zodat ik twee uur daar gestaan heb , bloedheet en de auto op slot met ramen dicht zo angstig als ik was hoog in de bergen en bossen.
Het bewuste mobieltje was echter zomaar inbegrepen bij het wifi abonnement , dus dat klonk voordelig .
Na een paar maanden zag ik op de bankafschriften steeds een bedrag van 89,- e en een van 39,- e terugkeren ; 2 bedragen die ik nergens aan kon koppelen zodat ik naar de Credit Agricole toog . Een uiterst vriendelijke jongen die inmiddels mijn aanspreekpunt is heeft toen eens uitleg gegeven over dit fenomeen wat in Frankrijk zeer gebruikelijk is : Je koopt iets , bv bij Darty of iets dergelijks , ze vragen of je een garantie-verzekering wilt afsluiten wat niet hoeft want je hebt al 2 jaar garantie op de aankoop .
Daarna probeert men je nog een Gold- danwel Zilver- card aan te smeren voor voordelen in de toekomst en dat mag kennelijk allemaal.
Mijn onvolprezen aanspreekpunt bij de bank kon de schade van twee maanden nog terugboeken en de abonnementen van de verzekering en de silver-card voor dat onnozele mobieltje van 7,50 uit te sluiten van verdere afboeking.
Het opzeggen van het abonnement wat intussen ook niet meer gratis bleek te zijn kostte me 2 jaar schrijven , bellen en deurwaardersbrieven voordat ik LIEG LIEG LIEG gemeld heb dat ze misbruik gemaakt hadden van een oude man die de kluts kwijt is en moeite met de taal heeft .
Dat ding ligt nu al jaren ongebruikt in de lade.
Bijna dagelijks wijs ik mijn goedgelovige lieverd [ zou hij daarom op mij gevallen zijn ? ] op de valkuilen van bestellen of toegestuurde links die op voordeel duiden en jawel hoor….. we hadden er vanmiddag al woorden over en dat was weer eens niet voor niets. Schat bestelt 2 autobanden met mijn creditcard , dat doen we altijd bij Allo Pneu waarover we zeer tevreden zijn en eveneens over de garage die de ze plaatst .
ECHTER…… 10 minuten na de bestelling kwam een mailtje : u heeft banden besteld en kunt nu profiteren van 20 e korting ; dat maakt indruk .
Ik werd verzocht de creditcard gegevens nog eens tevoorschijn te toveren maar rook onraad , als je korting krijgt dan krijg je dat toch wel direct was mijn idee …. maar ja…. ik moest niet zo wantrouwend zijn etc etc… er was niets tegenin te brengen …..Allo Pneu is toch een goed bedrijf.
Na 3x zonder resultaat gewaarschuwd te hebben : jawel hoor … zojuist krijg ik een felicitatie-mail van een of ander service bedrijf dat ik een abonnement heb afgesloten en 20 e korting krijg waarna het 30 e per maand kost om allerlei voordelen te krijgen waarvan ik zeker nooit ga genieten aangezien ik nooit on-line koop en al helemaal niet bij de bij hen aangesloten bedrijven .
Jullie snappen dat het hier knalde.
Nog mazzel dat er een opzegformulier te downloaden is wat 14 dagen geldig is .
Een uitkomst nu we zonder internet gevallen zijn en printen ook niet gaat vanaf de iphone .
De monteur komt morgen…. als ie komt althans want ook dat weet je hier nooit .
Daarna mag mijn lieverd zelf naar het postkantoor om het aangetekend stuk te verzenden ; je kunt niet voorzichtig genoeg zijn .
Hebben we de afgelopen weken alles al gehad en nu dit weer…. ik ben om kapot te vallen.
Kan een cartoon zijn

blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / ZO ZOUT HEBBEN WE HET NOG NOOIT GEVRETEN

HET COMITÉ dat 6 april nog het proces heeft verloren om de gestion van ons park over te nemen heeft na de grote ellende door hen veroorzaakt , nog het gore lef om alle eigenaren een vette en opgeschroefde rekening te sturen waar de charges voor het park welke ze 3 jaar illegaal berekend hebben weer vrolijk op vermeld staan .
6 april heeft de rechter geoordeeld dat HET COMITÉ illegaal is , een fikse boete moet betalen aan MADAME , en geen rechten heeft .Maar als houders van de contracten voor de nutsvoorzieningen die ze zelf op naam hebben genomen zijn ze niet veroordeeld om die te beeindigen al hebben ze dat uit rancune wel gedaan waarbij ze hun eigen leden en vrienden in de kou lieten staan ; zie vorige blogs.
Jullie begrijpen dat ik op mijn achterste poten sta en helemaal niets ga betalen na al de geleden schade en het ongemak van 3 weken zonder stroom en een dag zonder water .
Ik zal de advocaat erachteraan sturen .
————————————————
Mijn mail aan het COMITÉ
Votre facture est tout aussi inexacte que la comptabilité que nous n’avons pas le droit de voire.
Mon avocat y travaille , même si cela ne sera si nécessaire maintenant , car que je peux prendre mes mesures contre vous pour récuperer une partie de mes frais , que j’ai dû engager du fait de la fermeture par vous-mêmes des fluides .
Je ne dois rien sur 2021, je ne paie pas de charges aux personnes non autorisées, la différence de fluides de 2021 de 48 e , a déjà été payé.
Je ne paie pas non plus de charges à partir de 2022 ; vous n’avez pas le droit de prélever les charges , par contre vous avez le droit de gérer les contrats engagés par votre comité , les contrats que vous ne voulez plus par rancune et avec lesquels vous désavantagez gravement vos propres amis et membres .
J’ai payé 4 x 120 e pour l’eau et l’electricité ; soit 480,-,
D’après votre décompte j’ai consommé : 642.11e
Il manque 162.11,
Cequi ne couvre certainement pas mon préjudice moral et financier :
Aggregat, bon coin, 100,-e
Plaques cuisine à gaz bon coin 25 , -e
Bouteille camping gaz 35 , -e
Grand bouteille en plus le gaz 68.-e
2 lampes à gaz et un petit camping gaz pour cuisiner avec leurs 6 petites bouteilles 139 , – e
4 jerrycans pour essence de 15 litres. Jerrycans 11e et essence env 30e fait 164e .
Bougies et lampes à led , vous pouvez donc vous attendre à une lettre de mon avocat avec la demande de montrer les comptes complets et clairs sur 3 ans , pour prouver pourquoi de plus en plus d’argent était necessaire .
Car si tous les habitants payent leurs fluides , il vous ne faut rien d’autre que transferer cet argent a EDF et Veolia , donc ?
D’ou ce trou dans votre chaussette d’argent ?
Les habitants qui ne payent pas ne sont pas ici donc ne consomment rien et ceux qui sont ici et ne payent pas vous les enlevez les compteurs…….

blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / DAG 22 EN 23 ZONDER STROOM

DAG 22 , DAG 23, de dagen zonder stroom vliegen voorbij want in de spaarzame uurtjes dat het benzine slurpend aggregaat aan is moet er nieuws gekeken worden , mails beantwoord , enorm veel uitgezocht op google en daarbij een niet aflatende stroom mails over onze erbarmelijke situatie gestuurd worden aan elke instantie waarvan ik het vermoeden heb dat zij invloed kunnen uitoefenen bij het vlot trekken van de impasse ; doch niemand wenst er de handen aan te branden wat mij tot de conclusie doet komen dat het in LDF al niet beter gesteld is dan in Nederland wanneer je in de shit zit en hulp nodig hebt .
De shit is trouwens ook erg letterlijk; sinds Veolia de watertoevoer heeft her aangesloten heeft dit bedrijf de toevoer aardig verminderd , vlgs mij heet dat knijpen , met het gevolg dat de druk bij ons op de heuvel en als achterste perceel van het park van een dusdanige treurnis is dat de toiletten amper nog doorspoelen en hun bak vullen ; resultaat : Papier spoelt niet weg , drollen na 2 of 3 x doortrekken met tussenpoos van een half uur en dientengevolge vanaf een uur of 4 in de middag een onappetijtelijk shitgeur die langs de keuken trekt omdat daar toevallig de afvoer langsloopt.
Dus : omdat ik de karaktereigenschap heb dat ik nooit opgeef en immer tot het gaatje ga [ steenbok ] stuur ik elke dag of twee dagen aan alle instanties die op enigerlei wijze hulp kunnen bieden steeds dezelfde mail totdat er gereageerd wordt , en dan moet je in LDF een lange adem hebben. Binnen 1 minuut stuurt de automaat van de desbetreffende geadresseerde een vriendelijk antwoord dat de mail ontvangen is en spoedig zal worden beantwoord , maar daarna blijft het stil… heel stil….
Groot was mijn verrassing dat onze krant Var Matin na 4x bestookt te zijn met dezelfde boodschap mij een aanbod stuurde tot een interview.
In de zevende hemel beland liet ik niet meer los , stuurde nog wat extra info , waarna de afspraak bevestigd kon worden. De buitengewoon vriendelijke leuke jonge journaliste verscheen vanmiddag ten tonele hier op de plaats delict , geheel in stijl zoals dat hier gaat in het zuiden . Prachtige cabrio , minirok en sandaaltjes maar als meest in het oog springend detail : een bos hout voor de deur en los in het blote bloesje… schat kreeg het er helemaal benauwd van en het was al zo warm . Ik sta hier nergens meer van te kijken want zoals jullie in een vorig blog over de gendarmettes hebben kunnen lezen gaat het er op de gendarmerie niet anders aan toe : niks uniform als het warm is , maar shorts en blote bloesjes. Wat is het leven hier toch fijn al is elektriciteit onmisbaar.
Ik heb een keurig interview gegeven , niemand beschuldigd en geen kwaad gesproken , niet gejokt en ook niet overdreven . Uiteindelijk wens ik alleen maar stroom en de rest vechten de betrokkenen zelf maar uit .
Het artikel zal dan ook alleen maar gaan over het ongemak , de oudere bewoners die hulpbehoevend zijn , het brandgevaar door al die generatoren , BBQ’s , gas en kaarsen ; alles wat normaal verboden is hier en als klap op de vuurpijl , brandslangen zonder druk.
Zoiets maakt indruk.
Daarna de vraag voor het fotomoment : mogen we u fotograferen ? Vanzelfsprekend , ik ben geen lafaard , ik heb niets verteld wat niet waar is en ik heb lak aan iedereen dus dat leek me een buitenkansje op eeuwige roem… en wat voor roem…. weliswaar met een knap jurkje aan onder de buitendouche [ die tijdelijk aan een boom hangt omdat de generator in het douchehok staat ] met de sproeier in de hand en de vinger wijzend naar de zinken teil waarin 75 meter tuinslang op de afgezaagde stam.
Er moest nog een tweede foto voor je weet maar nooit : in de keuken met een soeppan op het eenpittertje van campinggas. Pak nog even een pollepel spoorde de jeugdige journaliste me aan… deze dame heeft oog voor detail.
Nu nog wat info nasturen en de definitieve uitslag van het kort geding zodat het artikel in de krant kan zodra de Bravade de St Tropez is afgelopen en er weer plaats in de krant is op de pagina der FAITS DIVERS in onze regio. Jullie gaan het meelezen als het zover is .
Voor de dapperen die nu nog zin hebben om verder te lezen volgt hier mijn standaardbrief die uiteraard licht wordt aangepast al naar gelang de geadresseerde
AUJOURDHUI 3 SEMAINES SANS ÉLECTRICITÉ. IMPASSE À ROCHE PARC GASSIN Impossible mais vrai dans notre pays moderne. Un parc de 97 logements est privé d’électricité depuis 19 jours, majoritairement des propriétaires âgés , handicapés et malades ; même une dame de 97 ans est tombe dans le noir , cassé la hanche et actuellement hospitalisé. Habitants qui profitent de leur retraite , ont été dupés par une association des propriétaires qui a pris trop de pouvoir et après avoir perdu leur proces pour gérer le parc [à la suite d’un conflit entre la propriétaire du terrain et la bâilleuse/gestionnaire] ils ont nous ont coupé l’électricité.
La bâilleuse/gestionnaire (en proces avec la proprietaire du terrain ) qui n’a pas reçu d’argent de beaucoup des propriétaires depuis des années , elle n’a pas de baguette magique et ne souhaite reprendre les contrats d’eau et l électricité à son nom qu’après que tous les propriétaires aient payé les arriérés de leur bail et services , ce qui est de son plein droit et etait prévisible.
Il n’y a pas de vie gratuite sur la Côte d’Azur. Par contre les habitants qui ont payé correctement sont également punis par cette situation . Malgré les efforts et un référé en justice par une autre association du parc ( mis à côté par les perdants) l affaire n’avance pas et ne recule pas et les propriétaires sont coincés.
Meme si’il existe une loi de l’UE que : Tous les habitants de l’UE ont le droit de leur propre compteur d’electricité , d’allieurs tous les parcelles dans notre parc ont leur propre compteurs , helas sans l’electricité. Honteux .
Et en plus , à cause de la diminution de l’ eau, les chasses de toilettes ne sont plus puissantes et une odeur dégoûtante et malsaine entoure la maison.
N’est-il pas possible que nous payions notre consommation d’électricité et d’eau à la commune et qu’un fonctionnaire surveille ? odeur dégoûtante et malsaine entoure la maison. N’est-il pas possible que nous payions notre consommation d’électricité et d’eau à la commune et qu’un fonctionnaire surveille ? J’ai bien peur que ce problème ne finisse jamais et que de nombreux innocents et personnes âgées soient victimes de la mauvaise gestion qui nous affecte depuis plusieurs années.Je vous prie madame le maire , de trouver une bonne solution pour notre parc jusqu’à ce que les démarches désespérées entre La Baronne , Madame et le Comité , qui n’est pas du tout amiable , aient abouti et que nous ayons passé les quelques années qu’il reste encore peuvent vivre aussi paisiblement dans notre parc qu’avant, une oasis de paix et de tranquillité
Kan een afbeelding zijn van hond, zonnebril en tekst
Leuk

 

Opmerking plaatsen