blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / EN IK HAD HET NOG ZO GEZEGD

EN IK HAD HET NOG ZO GEZEGD….
Zoals ik reeds in eerdere blogs beschreven heb maken Fransen geen fouten en service apres vente is uiterst zeldzaam , zodat ik ook enkel koop bij bedrijven die bekend staan om soepele afhandeling van klachten ; althans in onze omgeving .
Hier betreft dat Darty , Gifi en Lidl waarmee we het wel gehad hebben .
Na 2 staaroperaties en een maand wachten voor de definitieve oogmeting bedacht ik om eerst maar eens de aangemeten glazen in oudere monturen te laten zetten bij wijze van reserve-bril en omdat ik een dure brillensmaak heb had ik de beste brillenwinkel van het aanpalend dorp gekozen waar men werkt met Essilor glazen , geen foeki moeki wat ik later zou kunnen betreuren .
Daar ging het al fout…zowel de kijkbril als de leesbril waren nogal sterk dus bood de eigenaresse een gratis oogmeting aan door hun eigen optometrist , weliswaar een jong meisje doch ik neem aan dat ze ervoor heeft gestudeerd ; ze kwam voor de veraf bril op een iets lagere sterkte en voor de leesbril een totaal andere uitslag .
Met deze wetenschap de definitieve brillen uitgezocht , knappe montuurkes , mee-kleurend glas , de hoofdprijs en als extra nog een garantie erbij genomen waarvoor uiteraard de mutuelle niet thuis gaf ; slechts 129 van de beloofde 300 werden vergoed , maar alles voor het hoger doel om voortaan met een pientere blik door mijn laatste levensjaren te gaan .
Helaas….. na de aanloopperiode van twee weken waarbij ik de hele dag de bril op moest houden en de leesbril om te lezen bleek dat lezen niet meer tot de mogelijkheden behoorde .
Een afstand van 75 cm bleek het hoogst haalbare en de kleine lettertjes op verpakkingen in de super vanwege mijn glutenallergie onmogelijk evenals naaiwerkjes of lezen in bed of stoel .
3X ben ik intussen terug gegaan naar die deftige winkel , maar ze blijven erbij : de bril is goed : dat heeft de jonge dame gemeten .
Toch maar eens mijn Nederlandse opticien en goede vriend waar ik al 50 jaar client ben geraadpleegd , en wat blijkt ?
De meting van ATOL kan helemaal niet kloppen ; simpel trucje van onze vriend : zet de leesbril van jouw schat , + 2.50 maar eens over jouw kijkbril heen , en wat zie je dan ?
EUREKA : ALLES , zelfs de allerkleinste lettertjes zijn geen probleem .
Nogmaals terug naar de brillenwinkel , maar Madame was er niet . Een jongeman deed oogmeting nr 3 en brabbelde wat met mijn vaste adviseuse ; ik zou snel bericht krijgen.
Dat was vandaag 2 weken geleden en niets meer gehoord dus jullie begrijpen dat ik woedend ben.
Aangezien mijn schat zijn bril ook niet continu kan missen heb ik intussen bij GIFI een leesbril van een paar euro aangeschaft , de poten verwijderd en het geval met ducktape op mijn [ reserve ] Chanel bril geplakt , wat ik in feite zo schandalig vind dat ik dat bedrijf eens een mail gestuurd heb met foto en de vraag wat ze als oplossing in gedachten hebben gezien mijn garantie.
Ik wacht met spanning af en houd jullie op de hoogte , maar ben op jullie hoede en informeer altijd bij vrienden naar hun ervaringen met service achteraf alvorens een dure aankoop te doen .
Kan een afbeelding zijn van bril