kleine kaart WRAP / TACO VAN MAISMEEL

In verband met glutenallergie gebruik ik Wraps of Taco’s van uitsluitend Maismeel . Een Wrap is wat groter dan een Taco of een Italiaanse Piadine , verder lijken ze allemaal op elkaar .

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het als vulling gebruiken , maar hier houd ik het op een Amerikaanse variant begeleid door Guacamole https://cabanondazur.com/?p=335

Of Pikante saus https://cabanondazur.com/?p=12959

DE AMERIKAANSE VERSIE :

2 Rode Uien , 1 Sjalot en 4 tenen Knoflook fijnhakken , met een Chili-Pepertje of een flinke kneep Harissa , Rode en Groene Paprika-reepjes en een Tomaat .

Daarna roer je erdoor : 1 klein blikje Tomatenpuree , sap van 2 Limoenen , flink wat Cajun Kruiden , Zout , Gerookt Paprikapoeder , Komijn en een eetl. Bruine Suiker .

Dit alles kneed je door 250 gr. Rundergehakt , 200 gr Farcie-gehakt en royaal geraspte pittige Kaas : bv. Parmasan , Peccorino  , Gruyere .

Kruimig rullen in een wok , op het laatst een klein blikje Mais toevoegen en nog even laten doorwarmen . Verse Koriander erover strooien .

Intussen heb je al knisperige Sucrine salade gewassen en gedroogd en de Wraps verwarmd in oven , magnetron of koekenpan .

Ik zet alles apart op tafel zodat de gasten zelf hun Wrap kunnen assembleren en spread naar smaak nemen .

 

Ook lekker is een vulling van Gekarameliseerde Kip met Paddenstoelen .https://cabanondazur.com/?p=12598

Ik heb trouwens ontdekt dat Poke-Bowl vulling ook prima op of in een Wrap / Taco past .

Cole-Slaw ;  en verder alles waarmee ik een Italiaanse Piadine beleg , wat een Wrap / Taco ideaal maakt voor restverwerking .

https://cabanondazur.com/?p=479

Als er nog wat overgebleven is kan dat prima ingevroren worden ; hiervoor gebruik ik een mega-ijsblokvorm zodat een blok een portie is.

 

 

 

 

 

 

 

blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / OPRUIMWOEDE

Mijn schat is weer goed opgeknapt want is weer ongecoordineerd aan de arbeid , van voor naar achter en links naar rechts.

De tonnelle bij de logeerkamer loopt na regen niet goed af , de voorste drie poten die in een muurtje gemetseld staan moeten vlgs hem liefst 25 cm korter OEI … ik heb hem geadviseerd om maar eens met 20 cm te beginnen .

Afslijpen betekent echter dat de poten later weer op het muurtje moeten en daarvoor dacht hij hoekjes te gebruiken ; geen schijn van kans met een flinke mistral.

De tonnelle bij de keuken heeft hij destijds met ronde steunen van een oude professionele feesttent in het terras geschroefd en dat systeem heeft tot op heden alle stormen doorstaan , bovendien wist ik zeker dat we die minimaal 20 hebben en in een houten wijnkistje bewaard ; dus NIET naar de winkel , ZUINIG met energie en de beurs , en WEL : ZOEKEN in de puinhopen rond het huis , schuur en fietsenhok want het is hier achter de woning net zo’n rotzooi als bij de gemiddelde Varois.

Daar had ik mezelf behoorlijk op de lut…… binnen de kortste keren lagen al mijn schilderijen in de tuin , de dozen kerstversiering , de tent en de kampeerspullen , en toen wist hij het niet meer , ik wel , daar konden die steunen onmogelijk tussen zitten . Jullie raden het al……

Ik plof net uitgeteld in de stoel want de Fee de Logis is vanochtend ook al geweest en dan wil ik ook niet stilzitten , maar alles wat van mij is , is inmiddels keurig opgeruimd : Kampeer uitrusting , kerstspullen , bbq , rookoven , keurig aan een zijde in het fietsenhok  , broederlijk naast 3 plastic laden-kasten met ik denk 40 rollen tape en evenzoveel kitspuiten , verfkwasten en rollers , noem het maar… alles wat Lidl wekelijks in de aanbieding heeft ligt er om nooit gebruikt te worden aangezien schat voor elk akkefietje naar de Brico snelt . AFGELOPEN… ik zet er een punt achter .

Eerst alles sorteren , mijn helft van de schuur is ook klaar : 3 vriezers op een rij , daarop een reserve magnetron , 4 plancha’s ,2  ijspannen , 2 friteuses en allerlei wat ik daarbij nodig heb . Daarboven op een brede plank : schilderijen , lijsten , zakken en bubbeltjesplastic .

Morgen zijn helft van de schuur en daarna onder een zeil achter de logeerkamer nog een keur aan kistjes en kratten , en voorwaar : hij heeft zojuist 3 van die houders gevonden al zaten ze wel op parasolvoeten geschroefd , doch aangezien we geen parasols meer gebruiken laat ik het maar even zo want dat kistje komt deze week zeker nog tevoorschijn . Worden drukke dagen , ook voor mij , om alles in juiste banen te leiden en zorgen dat er vooral veel wordt weggegooid .

hoofdgerecht / vlees KALFS-OF VARKENSVLEES MET KAPPERTJESSAUS

Kalfs- of Varkensstoofvlees , of haasje van een van deze twee .

Zout en Peper naar smaak ,

4 eetl. Olie .

1 gehakte Ui .

2 flinke Knoflooktenen .

2 Wortels in stukjes .

1 staak Selderij aan stukjes .

2 theel Carvi = Karwei en 1 eetl gerookt Paprika Poeder  doux .

1 kopje Bouillon .

4 eetl Kappertjes .

1 eetl . Citroensap en 1 eetl. Limoensap .

Anderhalve eetl. Mascarpone . 

Peterselie en/ of Dille om te garneren

Verhit de Creusetpan/ cocotte op hoog vuur , met de Olie , peper en zout het vlees .

Bak het vlees bruin in 4 min per kant en leg het apart  .Voeg Ui , Knoflook , Wortel en Selderij toe aan braadvet en laat 5 min zacht stoven vooral niet bruin .Bestrooi met de Carvi en Gerookt Paprika Poeder , terwijl je blijft roeren gedurende 30 sec.Giet de Bouillon erbij , het Citroen en Limoensap en breng aan de kook . Leg het vlees terug in de pan , doe het deksel erop en stoof gedurende een uur. Haal het vlees uit de pan en bewaar tussen 2 borden .Voeg de Kappers toe aan de saus , daarna een eetl. Mosterd en de Mascarpone .

Roer zonder ophouden tot een dikke saus en strooi op het laatst de

Peterselie en Dille erover .

Heerlijk met Komkommer als zoetzure begeleider en kan met Aardappel , Pasta of Rijst .