keukentips METEN IS WETEN

hoeveelheden zonder weegschaal

1 eetl Bloem = 40 gr.

1 eetl. Maizena = 30 gr

1 eetl boter of margarine = 15 gr

1 eetl. Griesmeel = 15 gr

1 eetl Cacao = 7 gr

1 eetl Suiker = 13 gr

1 eetl Zout = 13 gr

1 eetl Havermout = 7 gr

1 kopje = 1,5 dl

1 kopje Bloem = 100 gr

1 kopje Suiker = 120 gr

1 kopje Rijst = 120 gr

1 kopje Havermout = 55 gr

1 kopje Griesmeel = 110 gr

huishoudtips en gezondheid ZERE HONDENPOOT

Is jouw hond gewond aan een pootje met een doorn of iets anders ?
De eigenschappen van rozemarijn zijn geweldig, het maakt het mogelijk om schoon te maken en te ontsmetten. 👌
Kook een paar takken rozemarijn in water, laat het water afkoelen en laat het pootje van de hond erin dippen.
Was de wond een beetje ,laat hem ongeveer 10 minuten in het water.
Je zult een bijna onmiddellijke verbetering zien.
Het maakt niet uit of de hond likt om zijn pootje te drogen, rozemarijn is een kalmerend middel, is goed voor de spijsvertering en elimineert bovendien parasieten. 🐾🐾

GEZONDHEID OLIJFBLAD

Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de levensboom .  Tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezonde, antivirale en antibacteriële zegen voor de mens.

Al in 1855 verspreidde zich het bericht dat het drinken van de bittere thee van olijfboomblad een potentiële remedie tegen malaria was. Olijfblad werd in water gekookt en de oplossing werd aan malariapatiënten gegeven. Artsen melden dat de toestand van de patiënten hierdoor verbeterde.

Later werd het actieve bestanddeel in olijfblad geïsoleerd. Het was een fenolverbinding, oleuropeïne. Dit is een bittere glucoside, die olijven hun bittere smaak geeft. Volgens botanici komt oleuropeïne in alle delen van de boom voor en beschermt het de olijfboom tegen insecten en bacteriën.
Elenolaat, een derivaat van oleuropeïne, werd getest op zijn antivirale werking tegen verscheidene virussen en bleek de groei te remmen van elk virus waarop het werd getest. Wat betreft de antibacteriële eigenschappen bleek olijfblad effectief te zijn tegen bepaalde bacterie soorten.

Olijfblad bevat enkele van de meest krachtige antioxidanten die  bekend zijn. Er zitten 12 verschillende antioxidanten in olijfblad.                               Deze antioxidanten ruimen de schadelijke vrije radicalen op.
Vrije radicalen beschadigen onze celstructuur en het DNA
Het bekendste en krachtigste antioxidant in olijfblad is oleuropeïne. Oleuropeïne is een effectief antioxidant, dat cholesterol tegen oxidatie beschermt en de kans op coronaire hartkwalen verkleint.                    Aangezien geoxideerd cholesterol zich veel makkelijker afzet op de binnenwanden van de bloedvaten, verstopt het deze; deze verstoppingen vergroten de kans op een hartaanval.
Andere bekende antioxidanten in olijfblad zijn tyrosol,  fenol en resveratrol . De fenolverbindingen van het olijfblad werden in verband gebracht met de remming van twee typen gistingsbacteriën.. ….resveratrol is ook de belangrijkste antioxidant in rode wijn.

Olijfblad  kan helpen bij de behandeling van hoge bloeddruk.                             In een studie welke werd uitgevoerd in 2011  ,  zijn patiënten met een te hoge bloeddruk behandeld met olijfblad. Een deel van de proefpersonen werd behandeld met olijfblad , het andere deel van de groep met captopril (medicijn om de bloeddruk te verlagen). De conclusie van dit onderzoek was dat de bloeddruk van patiënten die werden behandeld met olijfblad  evenveel gedaald was dan die van de groep die met het bloeddruk medicijn was behandeld. In een andere studie welke werd uitgevoerd in 2017 werd de werking van olijfblad vergeleken  bij patiënten met hoge bloeddruk en bij anderen met een placebo .    Na zes weken bleek dat de patiënten die werden behandeld met olijfblad  een veel lagere bloeddruk hadden dan de patiënten die het placebo slikten

Er zijn enkele studies gedaan die er op wijzen dat olijfblad het cholesterol gehalte kan verlagen. In 2015 is er een onderzoek uitgevoerd op ratten .    Het ene deel kreeg een normaal dieet, en een ander deel een dieet met veel cholesterol. Een aantal kreeg ook olijfblad . Na 8 weken was het cholesterol gehalte in het bloed van de ratten die olijfblad kregen significant lager, dan bij de groep die dit niet kreeg.

In 2008 is er een studie gedaan bij een groep van 40 identieke tweelingen met hoge bloeddruk . In dit onderzoek kreeg een deel van de personen olijfblad. Na 8 weken was het cholesterolgehalte bij de patiënten die olijfblad  kregen een stuk lager dan de groep die dit niet kreeg

Met olijfblad kan het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 worden verlaagd. In een studie uitgevoerd in 2013 werd een groep van 46 mannen onderzocht.  Een deel werd behandeld met olijfblad, en een ander deel met een placebo. Na 12 weken bleek dat de groep die werd behandeld met het olijfblad extract een significant verbeterde insulinegevoeligheid had. Ook was de reactie van de alvleesklier verbeterd in de groep die was behandeld met olijfblad. Verminderde insulinegevoeligheid en een verminderde werking van de alvleesklier worden gezien als belangrijke factoren in de ontwikkeling van diabetes type 2.

Recente studies tonen aan dat olijfblad  beschadigd kraakbeen kan herstellen. De theorie erachter is dat de fenolen in het olijfblad bepaalde ontstekingen in gewrichten remmen en zodoende het verouderingsproces in de gewrichten vertragen. Op deze manier kunnen verschillende vormen van artritis worden voorkomen.

De werkzame stoffen in olijfblad helpen de lever het lichaam te ontgiften. Ook zitten er stoffen in olijfblad welke de hormonen reguleren. Olijfblad is hierdoor een probaat en veelvuldig gebruikt middel om acne te bestrijden.

Olijfblad is verkrijgbaar bij drogisterij of reformhuis en ook via internet als blad of capsules .

RECEPT VOOR THEE

Twee volle eetlepels olijfblad aan de kook brengen met 1 kruidnagel , een beetje kaneel en een klein stukje gember , van het vuur af nog even laten trekken , daarna zeven.  Drink 2 tot 4 koppen per dag .

 

TECKELTRUITJE

Ik heb een mouw uit een trui van mijn schat geknipt , maat 54 . die past precies rond een teckel…. de kop van de mouw is nu de achterste kant van het truitje…… daarna heb ik de lengte van zijn rug opgemeten… 33 cm ….. daar heb ik de mouw afgeknipt …. de boel plat op tafel gelegd en aan 2 kanten tussen de mouwnaad en de stofvouw een gaatje geknipt waar de pootjes door moeten

op goed geluk…ik heb een timmermansoog…… toen heb ik dat ding vanaf achter naar voren om de hond heen getrokken en de poten door de gaatjes getrokken….. nu komt het moeilijkste….. aan de onderkant heb ik ruim weggeknipt waar de pielemans zit zodat hij daar niet tegen aan plast. ….. en bij zijn onder hals heb ik het teveel weggeknipt in de vorm van een spie……die heb ik later dichtgenaaid… daarna heb ik van de col en de manchet van de trui de boordjes geknipt om het hondentruitje af te werken .

de 2 poot gaatjes gingen samen uit de manchet ….de halsboord uit de col van de trui heb ik in de lengte doormidden geknipt en de ene helft met de zelfkant aan de hals van de hondentrui gezet en de andere helf om de rugflap geslagen en aan beide zijden met flanelsteek afgewerkt…

MUGGENJACHT MET VENTILATOR

MUGGENJACHT
21 zomers last van muggen en er is niets wat ik niet heb geprobeerd om ze te verjagen, 21 jaar lek gestoken wegens allergie voor de diverse sprays en cremes. ;… nu was de zomer al een heel eind gevorderd toen ik een paar weken geleden eens ging experimenteren met Kokosolie ; en ik moet zeggen …. met groot succes al moest ik het wel enkele keren per avond herhalen en elke dag mijn bloesjes wassen.
Maar dat er een super simpele oplossing is weet ik pas sinds we gisteren genood waren bij een gebuur die een levensgrote ventilator op zijn terras had staan en mij verzekerde dat de muggen daardoor wegblijven… bovendien had zijn vrouw het exemplaar bij de poubelle gevonden… dus gratuit ..
Inderdaad … geweldig … geen mug te bespeuren… en omdat ook s’ochtends muggen onder de tuintafel mij het leven zeer zuur maken heb ik vanochtend gelijk de proef op de som genomen met een oude ventilator van schat … en nee… niet gestoken.
Wegens grote drukte door marktdag in St Tropez ben ik laat in de middag naar de dichtstbijzijnde Brico gereden … wel wat duurder maar geen zin in filerijden met 37′ … en heb daar een supersonische zeer performante chromen blower aangeschaft……Kost wat , maar dan heb je ook wat ….
De avond op ons terras is uiterst aangenaam verlopen en morgenvroeg haal ik er nog een om onder de tafel te zetten…. MIJ MAKEN ZE GEEN POEP !
Nooit geweten dat muggenjacht zo simpel kon zijn .

VLOOIEN EN TEKEN BIJ DE HOND BIOLOGISCH BESTRIJDEN

LET OP!!!   DEZE TIPS ZIJN ABSOLUUT NIET VOOR KATTEN  !!!!                     Verdun TEE TREE OIL in een verhouding van                                                                 1 op 5 met water  en smeer dit dagelijks gedurende 3 weken op de huid onder de haren.

Droog Eucalyptus , Salie of Rozemarijn en vijzel dat tot poeder ; hiermee wrijf je de hond om de andere dag in .

Doe een vijfde teentje Knoflook per 5 kilo hond in een lekker hapje gedurende 2 weken , waarna je 2 weken wacht en dan weer herhalen.

Geef de hond elke dag een beetje Karnemelk te drinken .

Insmeren met Lavendel olie werkt ook uitstekend , maar helaas ben ikzelf allergisch voor die geur …. misschien ben ik wel een vlo…

Het enige middel dat in de handel dat het minst belastend is voor de gezondheid van de hond is een halsband van Scalibor ; al hangt daar wel een prijskaartje aan . [ Kassa]

Een stukje vlooienband of een lepel Baking Soda in de stofzuigerzak zal de opgezogen Vlooien wel doden .

DETOX BADZOUT MAKEN

Deze goede tip heb ik van FB gepikt maar ik vind hem zo goed dat ik deze op mijn site heb gezet .

100 gram Epsom zout (bitterzout)

100 gram dode zeezout

50 gram zuiveringszout

15 druppels grapefruit etherische olie

10 druppels zoete sinaasappel etherische olie

5 druppels rozemarijn etherische olie

5 druppels douglasie etherische olie

 

Werkwijze:

Neem een grote kom en meng hierin het epsom zout (bitterzout), dode zeezout en zuiveringszout.

Als je van een schuimbad houdt dan kan je nog 10 gram SLSA poeder toevoegen, dit is een natuurlijk poeder wat ook gebruikt wordt in de natuurcosmetica en zorgt voor schuim in het water. Je kunt SLSA bestellen in de Aromalifestyle shop.

Eventueel kan je ook nog wat gedroogde en gemalen calendulablaadjes toevoegen voor wat extra kleur.

Voeg dan de etherische olie toe.

Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.

Doe ze dan in mooie glazen potjes (bijv. weckpotjes).

Gebruik een mooi lint om een ​​klein houten schepje/lepeltje of een receptkaartje aan de pot te binden en je hebt een uniek handgemaakt geschenk.

Gebruiksaanwijzing

Schep 4 volle eetlepels  citrus detox badzout in het stromende badwater.

En dan…. genieten en ontspannen. Een weldaad voor je geest en je huid.