huishoudtips VIRUSMASKER ZELF MAKEN

Vandaag ben ik ook maar eens aan het knutselen geslagen na het zien van allerlei mondkapjes en maskertjes op Facebook ; ik had er nog maar twee en ik ben zo’n type dat direct uit de winkel het mondkapje en plastic handschoentjes in een plastic zakje doet en weggooit, daarna smeer ik mijn handen en onderarmen helemaal in met vette creme , veeg dat weer af met een prop van de keukenrol die ook in mijn auto ligt en zo kan ik naar ik hoop bacterievrij verder naar de volgende winkel.

Nu er een lock-down is wordt dat winkelen iets eenvoudiger want slechts voor het hoognodige verlaat ik mijn veilige plek in het bos ,  gewapend met een ingevulde attestation , al moest ik eerst nog  aan de slag ; de kapjes waren op , want  …. mijn schat heeft vanochtend eerst voor mij nog een uur in de rij gestaan  voor de pharmacie om daarna met de verkeerde pillen thuis te komen hetgeen zorgde voor enige uren behoorlijke spanning in de echtelijke woning..

Schat ging verwoed de auto poetsen om te kalmeren en ik heb me gestort op de vervaardiging van wegwerp maskertjes… want je kunt niet zorgvuldig genoeg zijn….

Moet gezegd… een beetje gespiekt op internet en er wel mijn eigen simpele draai aan gegeven .grote stappen vlug thuis want slechts voor eenmalig gebruik  evenals het zeer overjarige hoeden elastiek wat ik nog had liggen . Duur moest het ook niet worden ; KEUKENROL

.

Scheur 2 vellen keukenpapier af en sla ze dubbel ,

Vouw daarna de bovenzijde ong. 2 cm. om , zet even vast met een speld.

Dan klap je het vierkant weer dubbel om er een stevige vouw in te maken ,

Klap het weer open en maak aan weerskanten van deze vouw op 2 cm ook weer vouwen .

Als je nu de boel weer open legt als vierkant zie je de drie lijnen van de vouwen ,

Dat worden nu de plooien .  Pak ze aan de zijkanten bij elkaar tot 13 a 15 cm    [voor vrouw of man ]

Zet de plooi even vast met een speld

Daarna heb ik band van ong. 2 1/2 cm breed en 13 of 15 cm lang , aan beide zijden van het masker in wording , onder de zijkant met de plooi gelegd en vast gestikt .

De geperforeerde  rand van het keukenpapier [dat ik in twee gevouwen heb] wordt versterkt met een zig zag naad .

Met hoeden elastiek van 24 cm lang knoop je 2 lusjes

Het lusje leg je rondom het lint en de rand van het masker

Dan sla je het band dubbel met een helft van de lus erin en de andere helft er buiten laten . De uiteinden extra stevig stikken en het band vastzetten zonder het elastiek te raken

 

Lusjes om de oren en KLAAR   voor eenmalig gebruik ; het lijkt veel werk maar is zo gebeurd .

.

 

 

 

huishoudtips / handwerk TECKELTRUITJE

Ik heb een mouw uit een trui van mijn schat geknipt , maat 54 . die past precies rond een teckel…. de kop van de mouw is nu de achterste kant van het truitje…… daarna heb ik de lengte van zijn rug opgemeten… 33 cm ….. daar heb ik de mouw afgeknipt …. de boel plat op tafel gelegd en aan 2 kanten tussen de mouwnaad en de stofvouw een gaatje geknipt waar de pootjes door moeten

op goed geluk…ik heb een timmermansoog…… toen heb ik dat ding vanaf achter naar voren om de hond heen getrokken en de poten door de gaatjes getrokken….. nu komt het moeilijkste….. aan de onderkant heb ik ruim weggeknipt waar de pielemans zit zodat hij daar niet tegen aan plast. ….. en bij zijn onder hals heb ik het teveel weggeknipt in de vorm van een spie……die heb ik later dichtgenaaid… daarna heb ik van de col en de manchet van de trui de boordjes geknipt om het hondentruitje af te werken .

de 2 poot gaatjes gingen samen uit de manchet ….de halsboord uit de col van de trui heb ik in de lengte doormidden geknipt en de ene helft met de zelfkant aan de hals van de hondentrui gezet en de andere helf om de rugflap geslagen en aan beide zijden met flanelsteek afgewerkt…

columns MUGGENJACHT

MUGGENJACHT
21 zomers last van muggen en er is niets wat ik niet heb geprobeerd om ze te verjagen, 21 jaar lek gestoken wegens allergie voor de diverse sprays en cremes. ;… nu was de zomer al een heel eind gevorderd toen ik een paar weken geleden eens ging experimenteren met Kokosolie ; en ik moet zeggen …. met groot succes al moest ik het wel enkele keren per avond herhalen en elke dag mijn bloesjes wassen.
Maar dat er een super simpele oplossing is weet ik pas sinds we gisteren genood waren bij een gebuur die een levensgrote ventilator op zijn terras had staan en mij verzekerde dat de muggen daardoor wegblijven… bovendien had zijn vrouw het exemplaar bij de poubelle gevonden… dus gratuit ..
Inderdaad … geweldig … geen mug te bespeuren… en omdat ook s’ochtends muggen onder de tuintafel mij het leven zeer zuur maken heb ik vanochtend gelijk de proef op de som genomen met een oude ventilator van schat … en nee… niet gestoken.
Wegens grote drukte door marktdag in St Tropez ben ik laat in de middag naar de dichtstbijzijnde Brico gereden … wel wat duurder maar geen zin in filerijden met 37′ … en heb daar een supersonische zeer performante chromen blower aangeschaft……Kost wat , maar dan heb je ook wat ….
De avond op ons terras is uiterst aangenaam verlopen en morgenvroeg haal ik er nog een om onder de tafel te zetten…. MIJ MAKEN ZE GEEN POEP !
Nooit geweten dat muggenjacht zo simpel kon zijn .

VLOOIEN EN TEKEN BIJ DE HOND BIOLOGISCH BESTRIJDEN

LET OP!!!   DEZE TIPS ZIJN ABSOLUUT NIET VOOR KATTEN  !!!!                     Verdun TEE TREE OIL in een verhouding van                                                                 1 op 5 met water  en smeer dit dagelijks gedurende 3 weken op de huid onder de haren.

Droog Eucalyptus , Salie of Rozemarijn en vijzel dat tot poeder ; hiermee wrijf je de hond om de andere dag in .

Doe een vijfde teentje Knoflook per 5 kilo hond in een lekker hapje gedurende 2 weken , waarna je 2 weken wacht en dan weer herhalen.

Geef de hond elke dag een beetje Karnemelk te drinken .

Insmeren met Lavendel olie werkt ook uitstekend , maar helaas ben ikzelf allergisch voor die geur …. misschien ben ik wel een vlo…

Het enige middel dat in de handel dat het minst belastend is voor de gezondheid van de hond is een halsband van Scalibor ; al hangt daar wel een prijskaartje aan . [ Kassa]

Een stukje vlooienband of een lepel Baking Soda in de stofzuigerzak zal de opgezogen Vlooien wel doden .

DETOX BADZOUT MAKEN

Deze goede tip heb ik van FB gepikt maar ik vind hem zo goed dat ik deze op mijn site heb gezet .

100 gram Epsom zout (bitterzout)

100 gram dode zeezout

50 gram zuiveringszout

15 druppels grapefruit etherische olie

10 druppels zoete sinaasappel etherische olie

5 druppels rozemarijn etherische olie

5 druppels douglasie etherische olie

 

Werkwijze:

Neem een grote kom en meng hierin het epsom zout (bitterzout), dode zeezout en zuiveringszout.

Als je van een schuimbad houdt dan kan je nog 10 gram SLSA poeder toevoegen, dit is een natuurlijk poeder wat ook gebruikt wordt in de natuurcosmetica en zorgt voor schuim in het water. Je kunt SLSA bestellen in de Aromalifestyle shop.

Eventueel kan je ook nog wat gedroogde en gemalen calendulablaadjes toevoegen voor wat extra kleur.

Voeg dan de etherische olie toe.

Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.

Doe ze dan in mooie glazen potjes (bijv. weckpotjes).

Gebruik een mooi lint om een ​​klein houten schepje/lepeltje of een receptkaartje aan de pot te binden en je hebt een uniek handgemaakt geschenk.

Gebruiksaanwijzing

Schep 4 volle eetlepels  citrus detox badzout in het stromende badwater.

En dan…. genieten en ontspannen. Een weldaad voor je geest en je huid.