BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / 7 DE KOP IS ERAF

10 JUNI  1998

Na alle aanloopperikelen was de kop eraf en tijd voor het grote genieten. Druk programma om de boshut alvast een beetje op te leuken als vakantieverblijfje totdat het pensioen in zicht zou komen , wat betekende afspraken maken voor allerlei klussen hetgeen uitermate soepel verliep via onze nieuwbakken buren.                                                                                                    De Engelse buuf kende een Engelse beun die wat loodgieterswerk zou kunnen verrichten , uiteraard buiten seizoen omdat op een park nu eenmaal niet geklust mag worden in juli en augustus om de markt ten behoeve van vakantieverhuur niet te verstoren ; die afspraak stond dus voor september 1998  wanneer we twee weken zouden gaan klussen…… “80 quit a day “.. … Ik wist niet eens hoeveel dat was en hoelang ervoor gewerkt werd , maar daarover later .

De andere buurman die nog aan het bouwen was bestierde de bio-winkel in het dorp voor zijn eeuwig tennissende zoon , een nering gelegen pal tegenover het dorpscafé waar wij vanaf de dag van kennismaking ook direct vaste klant werden hetgeen ons een keur aan goede werklui opleverde aangezien de een niet voor de ander kon onderdoen.                                        Buurman Serge Guitard , hij deed zijn naam eer aan , die ook prachtig zong en gitaar speelde in het dorpsbandje van vrijwilligers waaronder ook de tandarts , hoefde slechts een smal straatje over te steken wanneer een klant interesse toonde in het gezonde aanbod van zijn winkel ; en dat waren er in 1998 nog niet veel in Zuid Frankrijk . Hoeft geen betoog dat die zaak geen lang leven beschoren was .

Afspraken werden onder het genot van “een petit blanc” ,  en dat was geen jenever , vastgelegd met een plaatselijke pompier om de complete elektriek te vervangen , immers veiligheid voor alles , hetgeen  in verband met het wegwerken van de bedrading tegelijkertijd zou gebeuren met de terras aanleg door de schoonzoon van de aannemer en vriend van de buurman , specialist in terrassen , tuinmuren en zwembaden [ dat hebben we niet ] .      De aannemer werd gecharterd voor het her-optrekken van niet meer zo fraaie wanden en zijn vrouw die een kwekerij bestierde nam het tuinwerk voor haar rekening , en de mijne uiteraard alhoewel letterlijk in dit geval.  Het hele project zou worden uitgesmeerd over 2 weken september  1998 , 4 weken mei- juni 1999 en weer 2 weken september 1999 .

Met zoveel plannen in het hoofd maar wel reeds gedelegeerd  , verliep de rest van ons verblijf zoals een echte vakantie hoort te verlopen wat wil zeggen : uitgebreid ontbijten aan de werktafel  , paar opruimklusjes , gordijnen naaien ,

boodschappen en naar de kroeg , eten thuis met buren of op het strand en na de siesta een toeristisch uitstapje  in het cabrioletje …. het leven leek een droom.. en de dag van vertrek een tranendal ; ik wilde nooit meer naar huis.

September 1998

De twee maanden die ons scheidden van een nieuwe trip naar ons droomplekje vielen niet eens zo zwaar als ik me voorgesteld had omdat ik de hele zomer werkte voor collega’s met kindertjes zodat die ongestoord op vakantie konden en de schaarse vrije tijd schuimden we vlooienmarkten af om onmisbare decoratie en meubilair te vergaren  voor een zonnige toekomst in een landelijke ambiance.   Dat al dat spul helemaal niet in onze hippie-kampeerbus paste had ik in mijn onnozelheid over het hoofd gezien en het probleem bleek nog groter toen ik overenthousiast een schuur had aangeschaft in de augustus-sale bij Gamma ; halve prijs.

Hoe moest al die zooi in Zuid-Frankrijk  komen ?

Dat werd dus het beroemde kalf dat groter werd dan de koe….. Er werd een bestelbus gehuurd voor een lang weekend , de man van mijn poetsvriendinnetje beschikte over een groot rijbewijs dus het tweetal zou met ons meerijden ; donderdagsavonds heen en het weekend terug om maandagochtend voor 8 uur de wagen weer in te leveren.    Het zoontje zat bij ons in de hippie-bus , kon hij een beetje kleuren en een spelletje doen met mij , overnachten gebeurde door hen in een gevangenishotel voor een bodemprijs op een kamer met stapelbed en wij in de kampeerbus op de parking. Ontbijt was een reuze gezellige picknickplaats met speeltuintje en om het gezellig te houden gingen we , met zijn allen met twee bussen , eten bij een strandtent nog voordat we de boshut ook maar bereikt hadden.    Jullie snappen dat op dit moment de in Nederland behaalde winst al compleet was weggevaagd .                                                                                    Eenmaal aangekomen op het park moesten de heren uitladen en de meisjes naar de mega supermarkt om in te slaan voor de barbecue… daar houden heren van . Wij sliepen in onze bus en zij in onze kamer .                                      De vrijdag en zaterdag gebruikten we voor uitstapjes in de omgeving , wijnproeverij  en lunchen op het strand , aangezien het jonge stel nog nooit ver over de grens geweest was gunden we hen een minivakantie .                    Ze hebben zo genoten dat ze spontaan aanboden om in de voorjaarsvakantie terug te gaan om te snoeien ; de arme zielen hebben veel kou geleden want februari is hier met stip de koudste maand.

Van werken is er in die veertien september dagen ook niet veel  meer gekomen , er waren immers al vier dagen om .

” 80 quit a day ” sloot de van een vriendin gekregen wasmachine aan en maakte een voordeur aan de zonzijde wat met behulp van mijn schat ook nog 4 dagen duurde . De Engelse werkdag begon om tien uur met Tea waarin veel melk , klussen tot twaalf , terug om half  drie maar eerst Tea , einde arbeid half vijf want om vijf uur Jeux de Boules ;  onze Engelse vriend was geheel verfranst , dat was de tweede financiele tegenvaller ..                          Maar gelukkig was de dagelijkse gezelligheid met de buren er niet minder om ; we werden hartelijk uitgezwaaid om na de in mijn beleving langste winter ooit , weer terug te keren in mei 1999  voor het echte werk .

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / SQUATTEURS OP HET PARK

Hadden we in het confinement , in goed Nederlands ” lockdown ”  oftewel eenzame opsluiting , nog de mogelijkheid ons te bewegen in een cirkel van 10 km in vogelvlucht hetgeen in ons geval op een schiereiland voor de helft op zee is , is echter sinds gisterenavond een wandeling van 100 meter onmogelijk geworden ; de familie Zwijn heeft haar territorium verlegd . Uiteraard op zoek naar water en geholpen door enkele forse buien hebben de zwijntjes hun intrek genomen in de tuin van een nabij gelegen vakantiewoning waar ze zich toch al goed thuis voelden getuige de grote ravage daar reeds aangericht. Steunwanden van werkelijk levensgrote keien op het steile terrein lagen al eerder onderaan de oprit , de tuin compleet omgewoeld .                                                                                                                         Schat laat de hond uit en poes loopt voor de gezelligheid altijd mee , maar nu niet meer …. enkele meters voor de getroffen woning klonk luid gegrom …. James op de rem en Marie-Miauw ook  ; wat Hans daar zag was de complete familie Zwijn : vader , moeder en een heel stel biggen .

Vader stond op wacht terwijl moeder lag te zogen  een schattig maar levensgevaarlijk schouwspel voor de passant .

                                                                         Vanwege het gegrom hebben man  , hond en kat het op een lopen gezet richting huis zodat we nu verschanst zitten achter onze afrastering die slechts psychologisch effect heeft want als die zwijnen willen en ze het op onze kliko voorzien hebben zullen die hekken en het gaas geen weerstand bieden.                                                                                                                                      Video maken niet mogelijk want we zijn nog niet levensmoe , we wachten af …… laat dat de Fransen maar oplossen … Tis hier nooit saai in elk geval .

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / PAKKETJES DIENSTEN

Perikelen met de Franse bezorgdiensten zijn ons allen intussen welbekend en vandaag was ik weer eens het slachtoffer .                                                              Geen kwaad woord over Madame Post , ze komt met haar autootje de heuvel op om pakjes aan de deur te brengen , is in de loop der jaren bijna een echte vriendin geworden en de enige persoon in Frankrijk bij wie mijn pakketjes veilig zijn .

Op de naar de meteo voorspelde laatste zonnige dag moest ik nog even profiteren maar helaas werd het een kort siësta- tje , totdat Hans mij een pakketje aanreikte op mijn zonne-bed , wat door Madam Post was gebracht. Ondergoed wat ik altijd bestel bij een verzendhuis , 100%zwitsers katoen ivm allergie. Helaas zat dat er niet in ; de geleverde waar bevatte randen van elastiek  , de gedachte alleen al bezorgt me jeuk…                                          Meteen de handel terug ingepakt in verband met de retourtermijn die in coronatijd ruim ingeschat dient te worden gezien het feit dat de bestelling ook 6 weken onderweg was geweest waarna de roadtrip begon door de Golfe de st Tropez , zoals onze omgeving in deftige term genoemd wordt en niets anders is dan een rondje schiereiland over uiterst smalle kronkelige bergweggetjes die sinds de films van Louis de Funes nog niets veranderd zijn .                                                                                                                                          Halte 1 : Het postagentschap boven op de berg in het dorp wat helaas slechts via een omleiding bereikbaar was ; eerste tegenvaller , direct gevolgd door nummer twee. Het meisje achter het loket wilde mijn retourzending niet , zelfs niet toen ik al driemaal had uitgelegd dat Madame Post het toch zelf bij ons had afgeleverd ,  dus zeker via hun service geleverd was . Intussen was mijn vriendin , de posteuse , afgewerkt en met het weekend voor de deur de telefoon op boodschap-stand , wat wil zeggen onbereikbaar. Het postmeisje wilde het pakje niet retourneren , dat moest via een point relais .                       4 km berg af via de achterkant naar het volgende dorp waar zich een onvriendelijk point relais bevindt dat enige weken geleden het geleverde tonnelle zeil niet wilde aannemen omdat het pakket te groot was .           Halte 2  : Volgende dorp , parkeren , uit de auto wringen met pakje , tasje , sleutels en wandelstok plus dat er altijd wel iets uit mijn handen glijdt dus bukken…..netjes in de rij want altijd druk bij de tabac , om na tien minuten te horen : Nee madame , jammer wij leveren geen diensten voor dat bedrijf , U moet naar de slager in Cavalaire.    Helaas ben ik in dat geval al over de 10 km heen , er zijn tig slagers daar en ik weet de weg niet in dat stadje ; ik kom er nooit want het is een zielloze toeristenpleisterplaats waar je nu een kanon kunt afschieten . Dat is me geen bekeuring waard .                                   Nu was het zaak om in omgekeerde volgorde de auto in te duiken met volle bepakking en restte me  7 km terugrijden  richting St Tropez.                     Halte 3  :  Daar is een tabac met af- / inleverpunt , waar ik deze zomer truien heb opgehaald .  Helaas was het intussen spitsuur grrrr ……..Files voor het stoplicht en parkeren op de stoep ook nog voor iemands uitrit en ik moet eerlijk zeggen dat ik in zulke noodgevallen blij ben met mijn gehandicaptenkaart .  Foei Helma …                                                                  Uiteraard een nog langere rij voor deze tabac ; iedereen afgewerkt dus druk druk druk.. keurig aansluiten en afwachten met de onzekerheid of men hier mijn pakketje wel accepteren wilde  ….  Maar eind goed al goed.                             Het werd aangenomen.  Nu weer een km of 5 naar huis waar mijn schat zich intussen zat af te vragen of ik soms autopech zou hebben al had hij voor de zekerheid de telefoon niet opgenomen , dat doet hij sowieso nooit maar zeker niet wanneer hij werkt …. ja hij werkt ….. s’ ochtends en eind van de middag is zijn digitale  postzegel en prentkaarten winkel geopend en moet alles wijken…daardoor heb ik in het najaar al eens meer dan een uur op een halfdonkere kronkelige bergweg gestaan met een lekke band…. soms kun je ze wel killen .

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / UPDATE PORT GRIMAUD

Vanmiddag onze wekelijkse koffieklets en nu bij de vriendin in Port Grimaud die pal naast de Belgische herrieschoppers woont ; ik ben nog nooit zo dankbaar en in mijn sas geweest met het maffe doch zeer rustig gelegen park waar wij wonen , hoe nederig het ook is , we hebben veel privacy en geen vis a vis.


Stellen jullie je eens voor : je bewoont een weliswaar leuk huis in een rij , smal maar 3 verdiepingen , echter niet groter dan zo ongeveer 100 vierkante meter waarvoor de startprijs afhankelijk van het type woning toch al snel 7 ton is ; moet gezegd dat daarbij een aanlegplaats voor een riant jacht  inbegrepen is.

Daar wringt ook enigszins de schoen. Eind jaren zestig toen Port Grimaud werd aangelegd met de bedoeling voor  vakantiewoningen kon de architect nog niet bevroeden dat de jachten steeds groter en breder werden en de huizen te gehorig voor permanente bewoning , muren zo dun als karton en aan het water stook je je straatarm , je mag geen schotel voor tv en de was niet buiten hangen , deed mijn vriendin op het dakterras op een rekje en tot haar stomme verbazing vloog dat rekje met een windvlaag zo de lucht in als een zweefvliegtuig … kun je de was uit het water vissen…     

Groot nadeel hiervan is dat wij op het terras van het ondiepe tuintje rechtstreeks in het zicht zaten van de Belgische buren die op het achterdek van hun jacht vrolijk aan de drank zaten terwijl ze een kaartje legden. Door de flinke wind klapten de boten van de twee geburen steeds tegen elkaar met  beschadigingen wederzijds waarover ook al de nodige woorden zijn gevallen.                                                                                                                                 Rond half 5 stegen er heerlijke etensgeuren op door de uiterst doorzichtige oleander- heg en spoedde het gezelschap zich naar binnen voor een vermoedelijk late lunch met medeneming van alle tuinmeubilair wat met veel lawaai en geschuif gepaard ging en blijkbaar gebeurt dit elke dag omdat dat tevens het enige meubilair is. Hetzelfde herhaalt zich ook s avonds nog in de gehorige woning , volgens mijn vriendin , aangezien de benedenverdieping van zo’ n 35 vierkante meter dan in lounge stand geschoven moet worden vanwege de TV.                                                                       In aanmerking genomen dat in die luxueuze compound maandelijks nog een bedrag aan service- kosten afgetikt moet worden waar je elders leuk van kunt huren ben ik tot de slotsom gekomen dat er voor mij weinig reden tot mopperen is. Wat een armoe en beperkingen voor zoveel geld ; daarvan zou ik geen oog dicht doen.

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / DE FAMILIE ZWIJN

DE FAMILIE ZWIJN
Het was juist aan het schemeren , dus te donker in het bos voor een video , toen de ganse familie Zwijn voorbij kwam langs de slootkant die ons scheidt van heuvel en bos. Vader , moeder en enige kleintjes die ik zo snel niet geteld kreeg .
Schat ging even naar buiten maar werd op een angstaanjagend gegrom getrakteerd door vader Zwijn.
De buren , jullie vermoeden wel wie , waren tot onze stomme verbazing bezig met stukken brood naar de familie Zwijn te gooien , wat mij niet direct een aanbevelingswaardige actie lijkt..
Zolang ze dan daar ook maar op visite gaan en ons poortje voorbij kan ik er echter wel mee leven. De hond van een vriendin hier is vorige week zwaar gehavend door vader Zwijn , dus James heeft huisarrest wanneer het duister invalt want dan is het hap , slok , weg…..of ….. wat ik niet hoop en ook vaak meemaak , is dat ik midden in de nacht wakker schiet van de doffe knal die een afgezaagde loop van het jachtgeweer te horen geeft , of veel erger nog …. krijsende zwijnen in een strik , een lamp op de heuvel in de hand van de wijnboer en het intussen dof neergeknalde beest met de andere hand door het bos slepend aan de poten richting zijn woning die aan ons park grenst en waar het dier en / of zijn hele familie in de diepvries zal belanden tot het barbecue seizoen is aangebroken . Het leven in de natuur is hard zolang je aan de overkant van de ruisseau woont .
Geen fotobeschrijving beschikbaar.

BLOG / HET IS HIER NET FRANKRIJK / OVERAL WAT

TIS OVERAL WAT. Nu eens niet op ons park .

Troostrijk om te horen dat het in onze omgeving in andere veel chiquere residences al niet veel beter is gesteld. Ondanks de koppijn en de koorts vanwege het vaccin heb ik me vermand door middel van paracetamol en ben naar een vriendin in Port Grimaud vertrokken voor onze wekelijkse Kaffee-Klatsch. Nu eens niet per ZOOM maar lijfelijk want we zijn allemaal minstens een keer gevaccineerd. Wel met inachtneming van de regels uiteraard. Gezellig aan de waterkant in de tuin werd onze aandacht al snel getrokken door een buitengewoon slecht manoeuvrerende jacht- bezitter. Het waaide nogal dus dan ligt schade op de loer. En zo kreeg het gesprek de wending in de richting van onze buren in het algemeen.

De twee vriendinnen die daar beide naast elkaar een woning bezitten in de vorm van rijtjeshuis doch minimaal een ton of 7 waard in verband met de aanlegplaats voor een jacht worden sinds kort geplaagd door nieuwe buren aan weerskanten. Links van hen Belgen ( ja vrienden , Walen hoor ) en als half Belgische weet ik dat bijna geen Belgen zo zijn , maar deze verblijven daar met 10 personen ; een deel in het huis en een deel op het jacht waar ze sinds de lockdown elke avond luidruchtig feestvieren met veel bier. De naaste buurvrouw mijn vriendin , is bijna 80! En het huilen staat haar nader dan het lachen want ze woont er permanent . De andere vriendin niet want die woont in Monaco en heeft dat huis slechts vanwege de aanlegplaats al is sinds de dood van haar man het jacht verkocht. Zij echter zit met een Oekraïense gebuur die geen woord over de grens spreekt , haar aanlegplaats voor het gemak gebruikt voor zijn service- bootje wat met zich meebrengt dat hij dus ook steeds in haar tuin kijkt en een gesprek om hem op andere gedachten te brengen niet tot de mogelijkheden behoort. EN NU KOMT HET. Ook in die residentie waar ze zich scheel betalen aan gemeenschappelijke kosten wordt niet ingegrepen en ook de politie treedt niet op bij geschillen in een privé park wat als een bedrijf geregistreerd staat tenzij er dooien vallen of bijna , wat dus niet eens anders is dan op ons veel goedkopere park . De vriendin heeft min of meer verhuisplannen gemaakt doch na de ervaringen van mij en nog een andere vriendin in Grimaud met eveneens Waalse voisins d enfer is ze tot de conclusie gekomen dat het risico er dik inzit dat na een verhuizing op de oude dag een rustige woonomgeving bepaald geen zekerheid is in het zuiden omdat je hier graag voor een min of meer beschermde woonvorm kiest ervan uitgaande dat alle kwaadwillenden denken dat eenieder met een mooie villa miljonair is met zeer onverkwikkelijke gevolgen . Dus al met al : TIS OVERAL WAT

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / NU WORD IK ECHT VALS

Ze verzinnen hier ook van alles om de lege geld-sok [ met diepe gaten] te vullen .
Er kwam vandaag weer een nieuwe truc uit de trukendoos in de vorm van een aanvulling op de factuur voor water en elektriciteit die hier sinds jaar en dag in drie gelijke termijnen aan het park wordt afgerekend. We beschikken gelukkig zelf over eigen meters maar helaas zijn die eigendom van het park omdat Monsieur die al de nodige jaren geleden is overleden het circuit heeft laten aanleggen en jullie begrijpen dat hierover elk jaar opnieuw de nodige commotie is aangezien de gemeenschappelijke kosten van bv zwembad en verlichting per hoofd verdeeld worden , hetgeen niet volgens contract is ; deze service is inbegrepen in ons parkgeld. Het illegale COMITÉ heeft gebrek aan middelen en schuwt geen mogelijkheid om ergens geld vandaan te toveren bleek maar weer eens vanmiddag toen er een mail binnenkwam om bijkomende kosten te betalen om de eerste termijn rond te breien. We hebben meer verbruikt dan we betaald hebben ! Ja , dat kan een kleuter nog constateren ; de eerste 4 [ winter ] maanden van het jaar ligt het verbruik het hoogst , in de zomer het laagst en de herfst is ook niet duur… hetgeen hen tot de conclusie deed komen dat in ons geval wij anderhalf keer zoveel verbruikt hebben dan door het voorschot gedekt wordt , dus bijbetalen .
Geplaagd door koorts en een dolle kop ten gevolge van de vaccinatie viel de brief uiteraard helemaal verkeerd bij mij , een paracetamol naar binnen gewerkt en ten aanval ….. wat denkt dat stelletje rapaille daar beneden wel niet….. Geen enkele specificatie maar kale bedragen nadat ze kennelijk stiekem de meters hebben gecontroleerd toen ze ons samen hebben zien vertrekken naar het vaccinatie-centrum ; lang leve de cameras.
Meteen een brief retour waarin ik specificaties wenste met nog wat vileine opmerkingen mijnerzijds omdat de TRESORIERE overal heeft rondgeklept dat ik aan Alzheimer lijd [ jaja , die durft ] haar niet begrijp en me niet verstaanbaar kan maken ,wat op dat moment de grootste oorzaak van onze onenigheid geworden is want een regelrechte belediging.
Geen half uur later kwam het nietszeggende antwoord met de prijzen per kuub en kilowattuur zodat ik het zelf kan uitrekenen . hoewel er niets uit te rekenen valt want spelregels worden niet zomaar veranderd . Daarbij nog een verwijt dat ik haar naam voorzien had van een accent wat daar niet hoorde…. En toen had ik haar te pakken : In haar tekst prijkte LE PEINE ipv LA PEINE . Ik kon het niet laten om daar fijntjes op te wijzen.
De correspondentie is weer hoogst vermakelijk en van kleuterschool niveau , eerlijk is eerlijk ik heb me ook laten verleiden om daarin mee te gaan .
 
DE FACTUUR
 
Bonjour Mme Roosenthaler,
 
Le relevé de vos compteurs en date d’hier fait apparaître une consommation réelle supérieure à la moyenne calculée pour 2020.
 
En effet pour les 12 semaines écoulées, vous avez consommé pour 494.88€ d’électricité et 47.45€ d’eau, ce qui fait un total de 542.33€, soit une moyenne de 45.20€/semaine.
 
Vous nous avez versé pour acompte de vos charges personnelles 405.68€ + 66.32€ d’avoir 2020 = 472€.
 
Il manque donc 70.33€ jusqu’à hier + 180.80€ pour les 4 semaines d’avril, soit 251.13€ pour vos consommations personnelles.
 
Nous attendons également toujours votre participation aux charges communes. Si certaines personnes récalcitrantes sont venues à la réunion de dimanche matin pour avoir les explications qu’elles attendaient et ont fini par comprendre l’intérêt de tout ça, il ne reste que très peu de personnes à faire exprès de ne pas vouloir comprendre…
 
MIJN ANTWOORD
-Il est logique qu’une personne de notre âge qui ne parle , ni comprenne votre langue et souffre d’Alzheimer comme vous dites depuis plus d’un an , ne vienne pas à une réunion en temps de covid et à 10 h le matin .
Les réunions à plus de 6 personnes sont interdites , lors de la réunion précédente presque personne ne portait de masque , tout le monde se crie dessus et je ne veux pas tomber malade ni avoir une amende .
Ce serait du respect et de la compréhension si une lettre claire avait été mise à sa place .
Je souhaite voir un aperçu correct de la consommation en mètres cubes et kilowattheures , plus détaillé , plus le prix facturé par les sociétés de services publics.
Étant donné que j’enregistre régulièrement moi même les lectures des compteurs je peux mieux les comparer , quand j’en ai utilisé beaucoup plus je souhaite naturellement le voir par écrit et si nécessaire je fais venir un spécialiste pour calibrer mon compteur car nous sommes très économes en énergie.
Vous l’aurez compris , je ne fais pas payer des factures infondées et donc j’attends un aperçu .
Je tiens également à souligner que dans ce parc , les fluides sont payés en trois versements , ce qui signifie que mon obligation est remplie jusqu’au 30 avril 2021.
 
EEN HALF UUR LATER
Merci de vous adresser aux membres du COMITÉ et pas forcément à Mme XXX (avec un accent !!!)
Il suffit que vous releviez vos compteurs aujourd’hui, la différence entre hier et aujourd’hui ne doit pas être énorme et que fassiez le calcul avec les indices figurant sur le relevé de vos consommations 2020 !!! Cela ne semble pas bien compliqué… Le prix du KWh est de 0.16€ et du m³ de 3.75€ (cf tableau des moyennes des factures 2020).
Cette somme demandée correspond à vos consommations réelles, Nous payons TOUTES les factures qui arrivent et nous ne pouvons pas avancer l’argent pour tout le monde. Ce n’est pas le peine de le prendre comme attaque personnelle, le calcul réel des consommations est envoyé à chaque propriétaire.
Vous croyez quoi ??? Que nous nous amusons à trafiquer les compteurs et les comptes ???
 
NU WERD IK PAS ECHT VALS
 
Bonjour Mme XXX
J’ai peut être mal orthographié le nom de Mme XXX , mais étant donné que je ne parle pas bien la langue française et je souffre d’ alzheimer selon elle , vous ne pouvez pas m’en vouloir , mais je remarque dans votre texte [ copie ci dessous ] il est écrit le peine alors que j’ai encore appris à l’école que cela devrait être LA PEINE , alors nous sommes quitte .
De plus je n’ai pas demandé du tout un aperçu des dépenses du parc aux sociétés de services publics ,
mais pour mes frais personnels détaillés et avec les prix réels par mètre cube et kilowattheure , donc merci . Je vérifierai mon compteur demain.
Je tiens également à souligner qu’il y a 3 versements de 4 mois et bien sûr les mois de janvier à avril sont les plus utilisés d’où les coûts plus élevés.
Si je paye beaucoup plus maintenant , j’aurai un autre avoir à la fin de l’année et je dois revoir si je peux le déduire.
3 versements égaux ont été convenues et je m’en tiendrai à cela. donc à partir du premier mai , le paiement est effectué pour les 4 prochains mois et à nouveau le même montant le premier septembre. A mi-parcours du jeu , nous ne pouvons pas simplement changer les règles du jeu.
Vous avez aussi oublié que j’ai volontairement payé 20,- e supplémentaires pour les services des ordures , mais MADAME m’a assuré qu’ils sont gratuits .
Donc pour lesquels un autre avoir , plus les deux badges également 20,-qui ne marchent non plus .
Alors je pense que j’ai été assez harcelé pour le moment .
Arrêtez d’embêter une vieille senile qui ne comprend pas le francais et laissez moi tranquille jusqu’au 21 avril et si vous gagner je vous payerai avec plaisir.
 

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / UPDATE MEETING 28-03 2021

UPDATE
Geen belangrijk nieuws en ook niet uit de hand gelopen .
De Amerikaanse buuf die wel geweest is heeft me bijgepraat.
Ten eerste zijn ze er weer in geslaagd om een hele hoop paniek te zaaien onder de bewoners en ook al ben ik daar zelf totaal niet vatbaar voor weet ik dat veel kennissen heel slecht geslapen hebben de laatste dagen .
Zoals ik al had voorzien hebben ze de keutel weer ingetrokken .
Alle als recalcitrant beschouwde bewoners , overwegend Fransen en ik natuurlijk , waren niet op appel. De opkomst was uiterst mager deze eerste zondagmorgen in zomertijd om 9 uur , de curieuzen bleven op het parkeerterrein staan , keurig op een rij en zonder masker uiteraard. De vrienden zaten op het terras , met steeds een stoel ertussen , onbezet , dus redelijk georganiseerd en de uitkomst was te verwachten :
Het COMITÉ blijft aan tot hun kort geding wat is verschoven ; te weten 21 april , wat mij in elk geval de tijd geeft om mijn vriezers leeg te eten voor het geval dat ze de contracten willen beeindigen eind april , wat kan omdat we allen het eerste deel van de nutsvoorzieningen tot 1 mei betaald hebben .
Daar kwam nog een klein konijntje uit de hoge hoed ….. de meterstanden worden opgenomen en omdat er in de winter meer verbruikt wordt dan in de zomer zullen we nog moeten dokken. Ze weten al , maar dat had ik ook al van de advocaat gehoord , dat ze het kort geding gaan verliezen wat hun het gore lef gaf om de weinige aanwezigen nog even schrik in de broek te jagen door te veronderstellen dat MADAME vlgs hen de contracten niet over wil nemen en ook dat MADAME niet in staat zal zijn het park te verzekeren… dat ligt dus aan de bewoners zelf want wij moeten allen een kopie van onze verzekeringspolis aan haar sturen aangezien zij die moet overleggen voor haar overkoepelende verzekering.
En dan komen de vrienden en volgelingen van het COMITÉ weer in beeld want die liggen dwars.
Ik kan wel voorspellen zonder glazen bol of koffiedik dat de soap nog bij lange na niet ten einde is.
Leuk

 

Opmerking plaatsen

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / SCHOOI-ACTIES

De nieuwtjes bereiken me nu van diverse kanten , en wat blijkt ?????? Het grootste gedeelte van de bewoners op het park heeft helemaal geen onderhoudskosten aan het illegale COMITÉ  afgedragen maar omdat ik nu eenmaal de gebeten hond met de grootste mond ben wordt slechts mijn naam steeds vermeld en volgens mij is dat zelfs een overtreding hoewel ik er helemaal niet mee zit .  Gisteren hoorde ik van een lief Italiaans buurvrouwtje iets verder aan het pad dat het Comité ook bij haar kwam schooien zoals twee weken geleden bij ons . Wel bracht dat schatje overheerlijke Calamares in Tomatensaus mee zodat ik vandaag niet hoefde koken en genieten kon van een culinair hoogstandje uit de Italiaanse laars.

Vanochtend bereikte me een ongerust bericht van de huurster van mijn vriendin [ ex van Teun }  Ook bij onderhuurders staan de leden van het COMITÉ nu aan de deur als waren het Jehova’s getuigen , omdat ze van geen wijken weten en zelfs huurders geld uit de zak willen kloppen wanneer de eigenaars geheel terecht de poot stijf houden. De bewuste weduwe met moeder van 87 was zwaar in paniek en aangezien mijn “bonusdochter ” van afstand ook niet alles op kan lossen heb ik de huurster even bijgepraat hoe de vork in de steel zit hier op het park.                                                                  Daarna kon ik even in de zon zitten het was immers 25 ‘ ; maar niet voor lang omdat de buurman van onze Parijse vriend een espressootje kwam nuttigen in ruil voor de aanvullende informatie zodat mijn plaatje weer compleet is. Hij gaat namelijk nogal eens een kletspraatje maken met de buurman van LOEKASJENKO  ; een van oorsprong Nederlander die nog veel langer in LDF woont dan wij.

Uit zijn verhalen bleek dat de Franse bewoners al weken als de welbekende CROCODILES  aan het mopperen zijn , maar ook dat ze geen van allen de charges voor het entretien betaald hebben waaruit we nu wel mogen concluderen dat het water het COMITÉ lippen staat , vandaar de schooi-acties en de vergadering morgenochtend om 10 uur waar wij in geen geval aan deelnemen zoals ik reeds meldde in mijn blogje gisteren.     Reuzejammer vind ik dat in dit geval want volgens de tamtam zal het er morgen gruwelijk opgaan en als de Fransen ruzie beginnen te maken wordt het een spektakel waar een uitzending van de rijdende rechter in de verste verte niet aan kan tippen.

Omdat onze gezondheid ons liever is zullen we het moeten doen met de verslagen van de dapperen die de Corona wetten niet zo nauw nemen zodat de updates van het spetterend vuurwerk morgen uit tweede hand zullen komen .

BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / VERMEENDE VERSTOPPING

TIS HIER NET FRANKRIJK.
Ze hebben weer eens geldgebrek volgens mij .
Om kort te gaan kreeg ik een brief met een offerte dus niet eens een rekening , dat LOEKASJENKO een bedrijf heeft moeten inhuren om een verstopping ONDER mijn woning te verhelpen. Nu is niet zo duidelijk omschreven of het probleem zich effectief onder mijn woning heeft voorgedaan aangezien ik niets gemerkt heb , maar het zou kunnen dat met onder bedoeld wordt : buren die lager gelegen percelen bewonen.
Daar heb ik ook niets gehoord en evenmin de ontstoppings- camion kunnen ontdekken ; rondvraag bij de twee eigenaars leverde geen verstopping op. Ook mijn Amerikaanse buuf die geen terreinen onder het hare heeft en al evenmin verstopping , kreeg ditzelfde schrijven. Een duidelijk gevalletje machtsvertoon dus om te doen voorkomen dat het COMITÉ nog steeds de touwtjes in handen heeft.
Ook TEUN DE BEUN had de onverantwoorde kamikazetoer vanuit Grunn weer ondernomen om zijn vrienden hier ten dienste te zijn , het Alcatraz hek voor de zoveelste keer te repareren en en passant zijn zakken te vullen. Het fraaist van dit alles is ook nog dat de terreinen die lager liggen niet eens op het riool zijn aangesloten ; zij hebben een fosse septique.                            Om mij van mijn a propos af te krijgen zal dat stelleke geboefte met zwaarder geschut moeten komen , daarom konden ze mijnerzijds een correct en ter zake doend antwoord genieten. :
BRIEF VAN COMITÉ :
Un fois de plus nous avons dû faire intervenir en urgence ce week-end une entreprise spécialisée dans le débouchage des canalisations juste en-dessous de votre chalet.
Nous savons très bien que l’état de canalisations est mauvais car MADAME n’a jamais fait faire les travaux nécessaires depuis de nombreuses années.
Néanmoins, nous retrouvons régulièrement (lors des débouchages) des lingettes, des protections féminines et autres objets qui n’ont rien à faire dans les canalisations…
Nous comptons sur le civisme de chacun…
Cordialement, l equipe COMITÉ
—————————. ANTWOORD van mij :
PARDON ???? En-dessous de notre chalet ?????? Nous habitons ici 23 ans et n’ avons jamais eu un bouchage. La fuite en octobre nous avons payé nous memes et on n à en aucun cas envie de payer quoi que ce soit pour les autres qui ne font pas attention. Donc arretez de nous embeter avec ce connerie. Et chaqu ‘un paye pour ces propres dégats.                                                                         D’ allieurs je n ai  vue aucun camion de débouchage en dessous de ma maison . L equipe Roosenthaler.
Kan een afbeelding zijn van de tekst 'T:0670796843 Réf. Dégorgement réseau Eaux Usées Désignation -Dégorgement réseau Eaux Usées intervention du 20 mars pour dégorgementà 'aide d'un camion hydrocureur -Plus valus intervention Week end Qté PUHT Total HT TVA 156,00 156,00 Montant TVA 15,60 10% Total πς 1 pc 171,60 80,00 Total: 10% 80,00 236,00 8,00 23,60 88,00 259,60 Total HT Montant TVA Total TTC payer 259,60 Mode de règlement :Chèque Date limite de règlement Aréception BIC :CMCIFRPP IBAN FR 7630087332050002030000151 Informations spécifiques :Assurance décennale obligatoire souscrite auprès Valable en France métropolitaine de sma btp 236,00 23,60 259,60€'