blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / ALS IET TE MOOI IS OM WAAR TE ZIJN

ALS HET TE MOOI IS OM WAAR TE ZIJN…… en ik had nog zo gewaarschuwd.
Diverse keren heb ik al de nodige moeite en ook kosten gehad om van onnuttige abonnementen [ afgesloten door mijn schat ] af te komen die hier in FR zomaar mee kunnen komen met een aankoop ; al dan niet on-line.
De eerlijkheid gebied me te zeggen dat dat mijzelf jaren geleden ook eens is overkomen toen ik bij Amazon een boekje van 5 euro bestelde en prompt vast zat aan een abonnement voor gratis bezorgen , Amazon tv en weet ik al niet.
Via de Duitse helpdesk is het me gelukt er vanaf te komen na heel veel moeite.
Met die van mijn schat heb ik meer moeite gehad en nog twee jaar achtervolgd door brieven van deurwaarders , die ik trouwens altijd naast me neerleg wanneer er geen gerechtelijke uitspraak aan te pas is gekomen.
De 3 abonnementen op de postcodeloterij waren het minste probleem [ wanneer schat het woord “aanbieding” danwel “buitenkans “ziet gaat hij overstag ] doch die waren redelijk makkelijk op te zeggen.
Daarna moest hij zo nodig een Frans mobieltje terwijl hij A : nooit iemand belt , B: nooit de telefoon beantwoordt , C : niet eens weet hoe het werkt en als klap op de vuurpijl er nog een Nederlandse Iphone in zijn bezit was .
Zijn vriend had hem opgejut en zei dat ik hem dat moest gunnen , waarna ze samen naar de SFR trokken .
Vermeld moet worden dat de kennis van het Frans van de vriend niet optimaal is en mijn schat dyslectisch dus moeilijk Frans leest.
Een mobieltje van 7,50 zou voldoende zijn want eenvoudig te bedienen indien er gebeld wordt en zelf bellen is al helemaal uitgesloten.
Klein voorbeeld : Ik stond eens in de schemering met een lekke band op een smalle bergweg , heel eenzaam en weinig bereik , het kostte me een uur om de buurvrouw te bellen die schat moest waarschuwen zodat ik twee uur daar gestaan heb , bloedheet en de auto op slot met ramen dicht zo angstig als ik was hoog in de bergen en bossen.
Het bewuste mobieltje was echter zomaar inbegrepen bij het wifi abonnement , dus dat klonk voordelig .
Na een paar maanden zag ik op de bankafschriften steeds een bedrag van 89,- e en een van 39,- e terugkeren ; 2 bedragen die ik nergens aan kon koppelen zodat ik naar de Credit Agricole toog . Een uiterst vriendelijke jongen die inmiddels mijn aanspreekpunt is heeft toen eens uitleg gegeven over dit fenomeen wat in Frankrijk zeer gebruikelijk is : Je koopt iets , bv bij Darty of iets dergelijks , ze vragen of je een garantie-verzekering wilt afsluiten wat niet hoeft want je hebt al 2 jaar garantie op de aankoop .
Daarna probeert men je nog een Gold- danwel Zilver- card aan te smeren voor voordelen in de toekomst en dat mag kennelijk allemaal.
Mijn onvolprezen aanspreekpunt bij de bank kon de schade van twee maanden nog terugboeken en de abonnementen van de verzekering en de silver-card voor dat onnozele mobieltje van 7,50 uit te sluiten van verdere afboeking.
Het opzeggen van het abonnement wat intussen ook niet meer gratis bleek te zijn kostte me 2 jaar schrijven , bellen en deurwaardersbrieven voordat ik LIEG LIEG LIEG gemeld heb dat ze misbruik gemaakt hadden van een oude man die de kluts kwijt is en moeite met de taal heeft .
Dat ding ligt nu al jaren ongebruikt in de lade.
Bijna dagelijks wijs ik mijn goedgelovige lieverd [ zou hij daarom op mij gevallen zijn ? ] op de valkuilen van bestellen of toegestuurde links die op voordeel duiden en jawel hoor….. we hadden er vanmiddag al woorden over en dat was weer eens niet voor niets. Schat bestelt 2 autobanden met mijn creditcard , dat doen we altijd bij Allo Pneu waarover we zeer tevreden zijn en eveneens over de garage die de ze plaatst .
ECHTER…… 10 minuten na de bestelling kwam een mailtje : u heeft banden besteld en kunt nu profiteren van 20 e korting ; dat maakt indruk .
Ik werd verzocht de creditcard gegevens nog eens tevoorschijn te toveren maar rook onraad , als je korting krijgt dan krijg je dat toch wel direct was mijn idee …. maar ja…. ik moest niet zo wantrouwend zijn etc etc… er was niets tegenin te brengen …..Allo Pneu is toch een goed bedrijf.
Na 3x zonder resultaat gewaarschuwd te hebben : jawel hoor … zojuist krijg ik een felicitatie-mail van een of ander service bedrijf dat ik een abonnement heb afgesloten en 20 e korting krijg waarna het 30 e per maand kost om allerlei voordelen te krijgen waarvan ik zeker nooit ga genieten aangezien ik nooit on-line koop en al helemaal niet bij de bij hen aangesloten bedrijven .
Jullie snappen dat het hier knalde.
Nog mazzel dat er een opzegformulier te downloaden is wat 14 dagen geldig is .
Een uitkomst nu we zonder internet gevallen zijn en printen ook niet gaat vanaf de iphone .
De monteur komt morgen…. als ie komt althans want ook dat weet je hier nooit .
Daarna mag mijn lieverd zelf naar het postkantoor om het aangetekend stuk te verzenden ; je kunt niet voorzichtig genoeg zijn .
Hebben we de afgelopen weken alles al gehad en nu dit weer…. ik ben om kapot te vallen.
Kan een cartoon zijn