columns KLEIN HUISHOUDELIJK LEED

 

KLEIN HUISHOUDELIJK LEED We aten vanmiddag frietjes , die worden door schat gebakken in de schuur , daarna naar een aanpalend dorp om de brillen op te halen ; eindelijk goed zicht al is het nog wat onwennig . Van die boodschap teruggekeerd teruggekeerd moest hij de was [ poetslappen en dergelijke want Fee is geweest ] ophangen naast de schuur. Schat dacht maar meteen de afgekoelde friteuse op te ruimen , doch helaas ……. hij had alleen het mandje vast met gevolg dat de hele vloer vol frietvet ligt en het apparaat compleet misvormd . Echter : dit relaas heeft nog een staartje …. ik lag even te rusten maar met frietlucht alom was dat snel afgelopen . Penetrante lucht door de openstaande deuren , binnen in de woonkamer en eveneens toen ik schat passeerde die wielrennen zat te kijken . En jawel : zijn schoenen , sokken en pijpen van de joggingbroek waren nog kledder van de frietolie . Direct alles in de wasmachine gestopt , ja ook de schoenen , en mijn lieverd bloedlink omdat hij zich helemaal schoon moest kuisen en omkleden terwijl de wielrenners op hun einddoel af stevenden .

blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / ALWEER PAKJESLEED

 

ALWEER PAKJESLEED
Schat heeft trammelant met een pakje wat vanuit Engeland naar hem is gestuurd.
Uiteraard is dat nooit aangekomen en geen telefoontje noch een briefje in de bus. Wanneer de Franse pakketbezorger een gesloten hek ziet stapt hij niet eens uit .
2x naar het point relais geweest en intussen is het pakketje weer terug naar het verenigd koninkrijk .
Nu komt het : De privé secretaresse van schat = ik dus , werd ingezet om de afzender een mail te sturen .
Hierop kwam redelijk snel een antwoord dat hij zich beter tot de pakjes bezorgdienst kan wenden , doch aan hen heeft hij geen 33 pond betaald voor de verzending; schat acht de verkoper aansprakelijk dus een tweede brief ertegenaan , weer door mij ; behalve eten en de wekelijkse boodschappen heb ik de ganse dag secretaresse gespeeld wat een beroep is wat ik nooit zou kiezen .
Niet lang na brief 2 kwam antwoord 2 , zo mogelijk nog korter : alle gegevens van de pakketdienst , zonder aanbod tot hulp , begrip of excuus.
Nu werd mijn schat echt boos : die vent draait eromheen…. hoe zeggen ze dat ook weer in het Engels ?
Mijn antwoord : beating about the bush , en hij verdween weer naar zijn bureau om het volgende antwoord te schrijven , maar nu van boze aard.
Intussen werd ik flauw van dat vertalen met een half oog op de TV , dus toen hij kwam vragen hoe beating about the bush precies geschreven wordt spelde ik het woord fonetisch : B O E S J…. wat hij keurig noteerde zodat ik terstond de slappe lach kreeg , ik kon niet meer ophouden.
Eigenlijk erg gemeen want schat is dyslectisch en dat is natuurlijk erg genoeg ; gelukkig kon hij er zelf ook om lachen .
Nu is mail 3 de deur uit ; volgens de regelementen van EBay krijgt de verkoper 3 dagen om met een bevredigend antwoord te komen en indien niet , dan volgt een zeer slechte recensie welke zijn nering geen goed zal doen.

salades POKE BOWL MET GEFRITUURDE KIPFILET REEPJES

Snijd Kipfilets in reepjes en laat ze een uur marineren in Oestersaus , Vissaus en geraspte Gember .

Laat uitlekken op keukenpapier en wentel ze nog wat vochtig door Maizena.

Nu kun je ze frituren in Arachide-of Wokolie

Intussen heb je al een dressing ingekookt van een fijngesnipperde Sjalot , 2 tenen Knoflook , wat geraspte Gember , een kopje Vissaus en een kopje water met een scheutje Rijstazijn , naar smaak een thl. Honing erdoor roeren .

In de bowl : Op de bodem : Lauwe Rijst , daarop in repen gesneden knapperige Sla , zeer fijn gesneden reepjes wit van Paksoi of Snijbiet , Komkommer schijfjes en bestrooien met vers gehakte kruiden :

Basilicum , Kervel , Koriander [ wel zuinig ] Peterselie , Mint en een zeer fijn gesnipperd Pepertje zonder pitjes tenzij je van zeer pikant houdt .

Bovenop leg je de krokant gefrituurde Kipfilet besprenkeld met de ingekookte dressing.