hoofdgerecht / italiaans CARBONARA

RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Smoor in een hapjespan of wok , 150 a 200 gram grof gesneden gerookte Pancetta in een beetje Olijfolie en laat vooral niet bruin worden .
Even later voeg je 2 teentjes Knoflook toe , welke je eruit vist wanneer je de pan met gesmoorde Pancetta apart zet .
Daartoe doe ik de teentjes erbij in een zeefje ; je kunt ook een thee-ei of klein kaasdoekje gebruiken .
Intussen kook je de Pasta .
In Italie gebruiken ze Bucatine , doch die kan ik niet glutenvrij kopen dus neem ik een andere soort , bv. Spaghetti of Tagliatella .
Terwijl de Pasta opstaat klop je 2 Eieren en een dooier goed los met wat verse Oregano , royaal Zwarte Peper uit de molen en 150 gr. geraspte Parmesan en Pecorino secco .
Schep de beetgare Pasta met aanhangend water met een schuimspaan in de pan met Pancetta , hussel voorzichtig door elkaar , warm goed door , breng vooral niet aan de kook en giet het Ei- mengsel erover ; heel voorzichtig omscheppen want het mag absoluut niet stollen .

drank ECHTE WARME CHOCOLADEMELK

ECHTE CHOCOLADEMELK
Zoals die in Spanje en Italie is waarschijnlijk tot ons gekomen met de ontdekkingsreizigers
.
Een ware smaakbeleving waaraan de lekkerste chocolademelk die ik ken , te weten die van Senequier uit St Tropez  nog niet kan tippen , en poeder , zelfs Droste of van Houten valt bij deze versie compleet in het niet , op voorwaarde dat je van pure chocolade houdt uiteraard .
Voor 2 grote of 3 kleine bekers godendrank breek je 55 gr van de puurste Chocolade repen die je kunt vinden in kleine brokjes .
[ bv Nestlé voor patisserie is heel goed ]
Meet de te gebruiken hoeveelheid volle Melk af en doe in een steelpannetje .[ik giet de melk vanuit de bekers in de pan ; altijd de juiste hoeveelheid ]
Doe de Chocoladebrokjes bij de Melk , met een snufje Zout , snufje Kardemom , een snufje Piment en een zakje Vanillepoeder .
Breng al roerend aan de kook , de Chocolade zal dan ook gesmolten zijn .
Giet de Chocolademelk in een beker met een  schep suiker ; zoeten met honing kan ook al vind ik dat minder lekker .
VARIATIES :
Ook een snufje Gember is heerlijk voor de liefhebber evenals het sap van een heel klein ouderwets zoetzuur Mandarijntje [ heb ik in de tuin ]
ENNNN bv. Sterke drank .
Slagroom vind ik een belediging voor een goede kwaliteit , zij verdoezelt enkel de smaak van een drank die door moet gaan voor chocolademelk en niet zelden uit een plastic pakje met poeder komt of zelfs opgewarmd uit pak of fles .

drank OLIJFBLADTHEE EEN MEDICIJN

OLIJFBLADTHEE EEN MEDICIJN

 

2 eetl Olijfblad met 1 Kruidnagel , 1 tipje Kaneel , piepklein stukje Gember en een thel. Honing overgieten met kokend water en een minuut of 10 laten trekken .     Door een zeefje in een mok gieten . Het smaakt niet eens zo vies als echte thee en alle pillen , die we toch al niet innamen , kunnen de deur uit …. Helpt tegen Hoge Bloeddruk   , te hoog Cholesterol , lichte Diabetes , ondersteuning bij chemo- medicijnen en nog vele andere kwalen …. en…. baat het niet… schaden zal het ook niet .