blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / DE ZORG

blog HET IS HIER NET FRANKRIJK
Het verschil tussen een Nederlands en een Frans dorpsziekenhuis .
Het streekziekenhuis in het dorp in Nederland
, waar wij voor onze behandelingen heen gingen ,met ong. 30.000 inwoners kan zich meten met een luxe hotel , lounge met sfeerhaard , lederen banken en een pianist , een restaurant , winkeltjes , een mooie speelhoek voor kinderen en luxueuze wachtruimtes .
Uiteraard moet dat betaald worden….
de zorg is in Nederland ongeveer driemaal zo duur dan in Frankrijk en dat zit hem niet in de geleverde zorg en aandacht…. op dat punt scoort ons huidige dorpsziekenhuis in 83 Fr vele malen beter
, persoonlijker , je wordt serieus genomen , ze zijn heel zorgzaam en geven veel aandacht ; nooit het gevoel van het kastje naar de muur gestuurd te worden . De leus hier is : Wij denken niet in problemen maar in oplossingen .
Wat is dan belangrijker ? Persoonlijke zorg of een luxe interieur ?
Hier in 83 beschadigde stoelen , drank automaat in de hal , niets te eten , laat staan restaurant , specialist zonder assistente en dossiers opgestapeld tegen de wanden die ook wel een lik verf kunnen gebruiken ,
kale balie met twee dames in de hal , en dat is het wel zo ongeveer . Ik spreek hier over een kliniek nabij st Tropez dus bepaald niet in een ver binnenland …. Maar geweldige zorg , zeer kundige specialisten en veel persoonlijke aandacht voor een fractie van de prijs . Ik weet wel waarvoor ik kies.