brood / glutenvrij KWARK BOLLETJES

Omdat mijn schat er op oudjaarsdag in slaagde zulke mooie en lekkere glutenvrije oliebollen te bakken leek het me vrij aannemelijk dat ik op dezelfde wijze broodjes of brood kan bereiden indien ik suiker en vanillesuiker vervang door een beetje zout. .
Ik nam 200 gr. volle Kwark / Fromage Frais – een Ei .
250 gr Glutenvrij Meel : 75 gr Rijst/Kastanje meel – 75 gr Rijstmeel en 100 gr Tapioc ; samen dus 250. [ andere glutenvrije meelsoorten kan ook ] let wel op met Boekweit want dat is zwaarder dus iets minder nodig.
een thl. Zout , een thl. Suiker , een eetlepel Bakpoeder  en een eetl. Guargom .
De oven intussen voorverwarmd op 180′ en 25 min. bakken
Om de korst soepel te houden kun je een bakje water op de bakplaat zetten.
Vanwege de proef heb ik 3 iets grotere en 2 kleintjes gemaakt .
De kleine zijn perfect in 25 min. de grotere 30 min.
En ik vind ze heerlijk , dit wordt mijn favoriete glutenvrije brood want met die kwark lijkt me dat ook heel gezond.

columns / serie / MIAUW deel 9

MIAUW LEERT PRATEN

In tegenstelling tot James die netjes blaft wanneer hij van buiten naar binnen wil heeft Marie-Miauw kuren. Ze zit buiten voor de keukendeur maar wanneer mijn schat haar wil binnenlaten schiet ze weer weg als een soort kat en muisspel omdat zij nu eenmaal bepaalt wat er gebeurt .

Voor alle duidelijkheid : een kattenluik is niet mogelijk aangezien wij alleen glazen tuindeuren hebben in elk vertrek ; wij voelen ons snel opgesloten en moeten een zijn met de natuur wat in dit geval niet slecht uitkomt omdat we beiden aan dit euvel lijden .

Poes zit dus door het raam te gluren , schat opent de deur , poes schiet weg en een golf van koude komt het huis binnen waarna het zeker een kwartier duurt voordat de temperatuur weer behaaglijk is. Dit herhaalt zich enkele malen voordat zijn prinses gelieft binnen te treden om zich in een van onze fauteuils te nestelen ; uiteraard telkens een andere .

Ik ben er onderhand zo klaar mee dat ik het besluit nam om haar te leren spreken : MIAUW , wat een kat hoort te zeggen , meer woorden verlang ik niet. Na een paar weken lukte het mij wonderwel om haar binnen te lokken door zelf MIAUW te zeggen met een soort van katten voice , waarna ze direct haar intrede deed.

Enkele dagen geleden had ze weer haar kuren en op dat moment heb ik mijn schat kunnen overhalen op dezelfde manier te handelen als ik en zijn prinses daarna een prijsbrokje te verstrekken.

De tactiek begint nu vruchten af te werpen , zij het op het verkeerde moment omdat poes een ingebouwde tijdklok heeft .  Vannacht uiteraard laat naar bed werd ik vanochtend tegen negenen wakker van een luid MIAUW  aan de slaapkamerdeur ; ze weet kennelijk ook nog waar ze zijn moet . Schat hoorde het niet eens doch ik heb hem wel uit de warme plodden gejaagd want uiteindelijk is ze de kat van schat .

Mijn hond James lag nog  heerlijk op een oor in het mandje in zijn chateau ; dat is onder een provencaalse armstoel .