keukentips RAVIOLI KOKEN

Een heel lekker resultaat krijg je wanneer je de gevulde Ravioli 7 minuten laat koken in het water waarin je reeds de Spinazie voor de vulling hebt gekookt .

 

Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat ze 3 minuten na stomen in een koekenpan waarin je eerst wat Spekblokjes, met Knoflook en Salie hebt laten smoren… en voeg er een heel klein beetje van het kookwater aan toe.

Na 3 minuten moet het verdampt zijn en kan de Ravioli opgediend worden met nog geraspte Parmezan en Basilicum als versiering .

columns HET HELMONDS TEXTIEL WALHALLA

Wanneer we in Nederland zijn is mijn meest favoriete uitje een middag naar het Helmondse TEXTIELWALHALLA : DEELEN’S TEXTIELHALLEN .

 

Ook gordijnstoffen en attributen……

Wat ik hier niet vind vind ik nergens , en dat tegen uitermate scherpe prijzen omdat ze tevens groothandel zijn en partijen opkopen . Het fijne is bovendien dat ze ook versturen , zelfs naar Frankrijk…. ik plaats dan een foto in een mail van hetgeen ik zoek en twee dagen later krijg ik het per post geleverd…

Omdat ik al 40 jaar klant ben hoef ik niet eens meer iets uit te leggen omdat mijn vaste verkoper en zoon van de oprichter al in de winkel stond toen het nog maar een menneke was… onzen Marcel… en zo noem ik hem nog steeds.

Het hoeft geen betoog dat ik twee weken geleden weer eens gezellig wat materiaal heb ingeslagen zodat ik weer de hele zomer kan knutselen met strandtassen , shopperbag’s en schorten voor de BBQ .

Helemaal zin in…. 

En geloof me , ik heb nog meer foto’s ….. je kunt het zo gek niet bedenken wat betreft stoffen vanaf 1,50 p.m. en fournituren tegen weggeefprijzen .

 

columns FAMILIEFEEST OP DE PARTY BOOT

FEEST OP DE SEINE

Het feest op de boot was meer dan geweldig , het eten heel goed , de open haard aan en uiteraard de welbekende Franse dansjes met jaren 80 muziek wat dit keer geheel in stijl was omdat de dochter van onze vrienden [ die ons als hun familie beschouwen] 30 jaar werd.
Het is gelukt om alle kemphanen uit elkaar te houden door de tafelschikking en om beurten roken op het dek , waar de Champagne ook al rijkelijk vloeide De personen met gezond verstand hadden ieder een kemphaan toegewezen gekregen om op te letten . Mij viel de eer te beurt om onze Pater Familias ofwel Il Capo di tutti Capi onder mijn hoede te nemen wegens groot malheur met de in grote getale aanwezige Portugese schoonfamilie van de jarige . Ik had er de handen aan vol want hij zoop als een ketellapper en was bovendien onze chauffeur… weliswaar benoemde hij mij tot Bob maar ik kan niet over het stuur heen kijken en het is ook zeker 30 jaar geleden dat ik in Parijs heb gereden…. Laf als ik kan zijn heb ik ervoor gekozen om met mijn vriendin en Mami mee terug te rijden ook al moesten die een uur om teneinde iemand van de organisatie richting Versailles te brengen…. Ook de twee zatlappen zijn wonder boven wonder thuis gekomen en een uur eerder dan wij. Helaas zaten die al weer aan de wijn…. en alsof we niet genoeg gegeten hadden met die 5 gangen op de boot werden er bij – 6 graden  die avond om half 10 nog grote vissen op de BBQ gelegd terwijl de tuindeuren open stonden en de meisjes zaten te bibberen van de kou…. de boys waren uiteraard goed door gewarmd …. oorzaak drank..i

Hierboven met haar dochter , Mami van 85 die nog danst als een tiener met een ritme wat ik nooit heb gehad en zeker niet meer ga krijgen… die wordt zeker 100 + daarvan ben ik overtuigd…

columns WIE HET ONDERSTE UIT DE KAN WIL HEBBEN…..booking-leed

WIE HET ONDERSTE UIT DE KAN WIL HEBBEN KRIJGT HET DEKSEL OP DE NEUS………
Trots als een pauw dat ik als digibeet een hotelkamer had geboekt via Booking.com... helemaal zonder hulp nog bovendien . De advertentie zag er keurig uit , de kamers leken heel mooi verzorgd en het is maar voor een nacht,
Tot nu toe heb ik altijd zelf geboekt per telefoon omdat ik dan aan kan geven wat
ik graag wil , zoals een begane grond kamer wegens beperkte mobiliteit en de hond . Twee aparte matrassen omdat ik door rugletsel niet liggend kan slapen en daarmee mijn schat niet in een scheve positie wil brengen en dat ik een frisse kamer zonder rokerslucht wil spreekt in deze tijd toch haast vanzelf zelfs al zou ik geen last hebben van astmatische klachten…het is een hele waslijst…… Omdat het voor die ene nacht is en we wilden eten in een romantisch restaurantje wat we van vroeger kenden hoefde het niet de hoofdprijs te kosten… zelfs een Brabants import Zeeuws meisje is zuunig…
Ik kreeg meteen een super aanbod als had ik een hoofdprijs uit de loterij… een kamer voor de halve prijs , alleen voor ons geldig etc, etc . Snel vastgelegd want 42, 50 is een dolle koop zelfs in het weekend en omdat we ook wel eens in een Ibis overnachten voor een tientje of 5 als we snel onderweg zijn ging er bij mij ook niet direct een belletje rinkelen.
Enfin… zoals GOEDKOOP altijd DUURKOOP is en ALLE KWALITEIT naar zijn PRIJS is om maar eens bij het spreekoordendraadje van Clasien te blijven , kreeg ik behoorlijk het deksel op de neus… maar zijn we toch in dit hotel gebleven omdat anders het geld wel zeker door Booking zou zijn ingehouden .
Een beknopt resume van hetgeen ons ten deel viel deze avond na ons gezellig etentje in deze zeer elegante stad.

De kamer stinkt vreselijk naar sigarettenrook hoewel er niet roken staat aangeplakt ….. ik ben slecht ter been maar geen kamer beneden hoewel ik dat heb aangegeven…de kamer was duurder dan de prijs die door Booking werd voorgespiegeld…geen glazen op de kamer – de afstandsbediening ontbreekt dus geen tv gelukkig wel WIFI …..

WC schuin in het hok dus de deur kan niet dicht…. sluiting in een leeslampje….aan een kant geen nachtkastje… veel stof maar bed en bad linnen wel erg netjes. Vloer schoon . verwarming loei heet … dat is natuurlijk niet nodig maar nu even wel omdat de ramen wagenwijd open moeten vanwege die sigaretten stank…en morgen laat ik nog even weten of het ontbijt van 9,50 pp aan de verwachting voldoet …
Maar een ding is zeker… boeken doe ik in de toekomst weer gewoon zelf , liefst in een B&B waar ik lekker kan eten … al is het in de winter niet makkelijk om die te vinden op de route zonder al te ver van de gebaande weg te blijven.

LeukMeer reacties weergeven

Opmerking plaatsen