columns FAMILIEFEEST OP DE PARTY BOOT

FEEST OP DE SEINE

Het feest op de boot was meer dan geweldig , het eten heel goed , de open haard aan en uiteraard de welbekende Franse dansjes met jaren 80 muziek wat dit keer geheel in stijl was omdat de dochter van onze vrienden [ die ons als hun familie beschouwen] 30 jaar werd.
Het is gelukt om alle kemphanen uit elkaar te houden door de tafelschikking en om beurten roken op het dek , waar de Champagne ook al rijkelijk vloeide De personen met gezond verstand hadden ieder een kemphaan toegewezen gekregen om op te letten . Mij viel de eer te beurt om onze Pater Familias ofwel Il Capo di tutti Capi onder mijn hoede te nemen wegens groot malheur met de in grote getale aanwezige Portugese schoonfamilie van de jarige . Ik had er de handen aan vol want hij zoop als een ketellapper en was bovendien onze chauffeur… weliswaar benoemde hij mij tot Bob maar ik kan niet over het stuur heen kijken en het is ook zeker 30 jaar geleden dat ik in Parijs heb gereden…. Laf als ik kan zijn heb ik ervoor gekozen om met mijn vriendin en Mami mee terug te rijden ook al moesten die een uur om teneinde iemand van de organisatie richting Versailles te brengen…. Ook de twee zatlappen zijn wonder boven wonder thuis gekomen en een uur eerder dan wij. Helaas zaten die al weer aan de wijn…. en alsof we niet genoeg gegeten hadden met die 5 gangen op de boot werden er bij – 6 graden  die avond om half 10 nog grote vissen op de BBQ gelegd terwijl de tuindeuren open stonden en de meisjes zaten te bibberen van de kou…. de boys waren uiteraard goed door gewarmd …. oorzaak drank..i

Hierboven met haar dochter , Mami van 85 die nog danst als een tiener met een ritme wat ik nooit heb gehad en zeker niet meer ga krijgen… die wordt zeker 100 + daarvan ben ik overtuigd…