hoofdgerecht / italiaans RISOTTO MET VENKEL EN FARCI

Een Venkel , een Rode Ui en een Rood pepertje fijn maken . Dit kan in de keukenmachine .

Dit alles smoren in een  lage hapjespan met 1 eetl. Venkelzaadjes en 3 ons Farci  , zie voor Farci recept in de kookindex : Petits Farcis Nicoise

… daarna  Risotto Rijst  erbij doen en afblussen met een glas Witte Wijn die niet  koud mag zijn .

Continu tegen de klok in roeren terwijl je de Rijst steeds blijft bevochtigen met scheuten warme Kippenbouillon [ mag ook van een blokje] tot de Rijst beetgaar is   .                                                                                                                                     Daarna een lepel Mascarpone , een kluit Boter en heel veel Parmezan erdoor  scheppen en naar smaak kruiden .

columns EEN DAG MET EEN GOUDEN RANDJE

Zo misselijk als een hond en toch een dag met een gouden randje…..rara…..
Vannacht zie ik op marktplaats Golfe de st Tropez een mooie metaalkleurige vaatwasser 45 cm breed… die moest ik net hebben want de mijne is 18 jaar en usée…. Niet duur en de knul die hem verkocht was ook nog wakker. Deal gesloten en vanochtend in alle vroegte naar st Raphael…. charmante knul.. schitterend appartement maar zijn [man] verkering had het uitgemaakt en hij een baan gevonden in Lyon…. ik heb nog weerstand moeten bieden aan vele fraaie zaken zoals oa een jacuzzi een loopband… en fonkelnieuwe wasmachine en nog veel meer… alles voor een prikkie… hij verhuist woensdag ….zelfs een crepe bak apparaat voor het restaurant…. maar ik heb geen restaurant…
De zon scheen heerlijk en we waren reeds in de buurt van van der Valk toen we allebei tegelijk KROKETJE riepen…. tja daar doet iemand met glutenallergie een doodzonde voor want er bestaan ook pillekes tegen…. Uiteraard frieten erbij en weggespoeld met een glaasje rood .
Daarna de wekelijkse gang naar Grand Frais en de post uit de bus gehaald….. TADAAAAAA 2 brieven van de Impots….. en wat denk je ??????? Over de laatste 2 jaar krijg ik de helft van de taxe d’Habitation terug … zal automatisch op mijn rekening gestort worden…. klagen helpt dus ook in Frankrijk….. maar intussen en dat is altijd 2 uur na de zonde , zit ik hier goed ziek te wezen…. want weerstand bieden tegen Hollandse Kroketten kan ik niet .

soep / oosters / THAISE PITTIGE KIPPENSOEP

Hak 4 grote tenen Knoflook fijn en snipper een flinke Rode Ui.
Snijd 2 Kipfilets in dunne reepjes 
Rasp een Bio Citroen en pers deze uit
Arachide olie in de pan en laat de Uiensnippers zweten 
Doe er de Knoflook en de Kippenreepjes bij die je hebt ingesmeerd met Boursin of soortgelijk smeersel.

Na even smoren gaat de Citroenrasp erop met 1 thl gele Basterd , 1 thl.Harissa , 1 thl Kerrie poeder , 1 thl Kurkuma , een thl geraspte Gember en een thl. Gele Curry-Pasta .

Laat even doorwarmen 

Voeg nu 1 liter Kippenbouillon toe...ik heb die altijd in de vriezer omdat ik die trek van overgebleven Kip met Karkas Breng langzaam aan de kook , doe er een pakje Kokosmelk bij en evt kippenbouillon tabletten , Rijst-mie en ragfijn gesneden Preireepjes .
Laat een minuut of 10 zachtjes koken terwijl je Citroensap en Gembernat toevoegt naar smaak.
Ik dien de soep op met verse Koriander
 

gebak / koek GLUTENVRIJE KOEKJES VAN CLAUDY

Verwarm de oven voor op 220

 

Doe in de kom : 3  Eiwitten welke je alleen een beetje los  slaat met een houten lepel .

90 gr Sucre Glace

40 gr Amandelpoeder

20 gr Bjorg Glutenvrij Meel en een snuf Zout

Omroeren met een HOUTEN lepel en zeker geen klopper om een gladde massa te krijgen

Laat een klontje Boter smelten om de vormpjes mee in te strijken

Zet het pannetje weer terug op het vuur met 50 gr Boter.

Als deze begint te schuimen en naar gebrand Meel ruikt , haal je het direct van het vuur en giet langzaam bij het Ei/ Meel mengsel terwijl je blijft roeren met de HOUTEN lepel.

Giet het beslag in de beboterde vormpjes maar vul ze niet helemaal tot de rand.

Zet in de hete oven 220′ gedurende 5 min en daarna 10 minuten op 180’…wel goed opletten want elke oven reageert anders.

Laat daarna nog even in de hete oven staan terwijl die al uit is.

Meteen uit de vormpjes halen en laat ze een nacht staan , daarna  ong 2 weken te bewaren in een blik of pot [ goed gesloten]