drank ECHTE WARME CHOCOLADEMELK

ECHTE CHOCOLADEMELK
Zoals die in Spanje en Italie is waarschijnlijk tot ons gekomen met de ontdekkingsreizigers
.
Een ware smaakbeleving waaraan de lekkerste chocolademelk die ik ken , te weten die van Senequier uit St Tropez  nog niet kan tippen , en poeder , zelfs Droste of van Houten valt bij deze versie compleet in het niet , op voorwaarde dat je van pure chocolade houdt uiteraard .
Voor 2 grote of 3 kleine bekers godendrank breek je 55 gr van de puurste Chocolade repen die je kunt vinden in kleine brokjes .
[ bv Nestlé voor patisserie is heel goed ]
Meet de te gebruiken hoeveelheid volle Melk af en doe in een steelpannetje .[ik giet de melk vanuit de bekers in de pan ; altijd de juiste hoeveelheid ]
Doe de Chocoladebrokjes bij de Melk , met een snufje Zout , snufje Kardemom , een snufje Piment en een zakje Vanillepoeder .
Breng al roerend aan de kook , de Chocolade zal dan ook gesmolten zijn .
Giet de Chocolademelk in een beker met een  schep suiker ; zoeten met honing kan ook al vind ik dat minder lekker .
VARIATIES :
Ook een snufje Gember is heerlijk voor de liefhebber evenals het sap van een heel klein ouderwets zoetzuur Mandarijntje [ heb ik in de tuin ]
ENNNN bv. Sterke drank .
Slagroom vind ik een belediging voor een goede kwaliteit , zij verdoezelt enkel de smaak van een drank die door moet gaan voor chocolademelk en niet zelden uit een plastic pakje met poeder komt of zelfs opgewarmd uit pak of fles .