blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / ALWEER PAKJESLEED

 

ALWEER PAKJESLEED
Schat heeft trammelant met een pakje wat vanuit Engeland naar hem is gestuurd.
Uiteraard is dat nooit aangekomen en geen telefoontje noch een briefje in de bus. Wanneer de Franse pakketbezorger een gesloten hek ziet stapt hij niet eens uit .
2x naar het point relais geweest en intussen is het pakketje weer terug naar het verenigd koninkrijk .
Nu komt het : De privé secretaresse van schat = ik dus , werd ingezet om de afzender een mail te sturen .
Hierop kwam redelijk snel een antwoord dat hij zich beter tot de pakjes bezorgdienst kan wenden , doch aan hen heeft hij geen 33 pond betaald voor de verzending; schat acht de verkoper aansprakelijk dus een tweede brief ertegenaan , weer door mij ; behalve eten en de wekelijkse boodschappen heb ik de ganse dag secretaresse gespeeld wat een beroep is wat ik nooit zou kiezen .
Niet lang na brief 2 kwam antwoord 2 , zo mogelijk nog korter : alle gegevens van de pakketdienst , zonder aanbod tot hulp , begrip of excuus.
Nu werd mijn schat echt boos : die vent draait eromheen…. hoe zeggen ze dat ook weer in het Engels ?
Mijn antwoord : beating about the bush , en hij verdween weer naar zijn bureau om het volgende antwoord te schrijven , maar nu van boze aard.
Intussen werd ik flauw van dat vertalen met een half oog op de TV , dus toen hij kwam vragen hoe beating about the bush precies geschreven wordt spelde ik het woord fonetisch : B O E S J…. wat hij keurig noteerde zodat ik terstond de slappe lach kreeg , ik kon niet meer ophouden.
Eigenlijk erg gemeen want schat is dyslectisch en dat is natuurlijk erg genoeg ; gelukkig kon hij er zelf ook om lachen .
Nu is mail 3 de deur uit ; volgens de regelementen van EBay krijgt de verkoper 3 dagen om met een bevredigend antwoord te komen en indien niet , dan volgt een zeer slechte recensie welke zijn nering geen goed zal doen.