columns ZUIDFRANSE POETSVRIENDIN = FEE DE LOGIS

COLUMS ; TIS HIER NET FRANKRIJK
POETSVRIENDIN = FEE DE LOGIS IN ZUIDFRANKRIJK deel 3
Jullie als mijn trouwe volgers zullen onderhand wel denken dat ik een beetje sprookjes zit te vertellen , maar ik zweer het : er is geen woord van gelogen .
Nadat ik vorige week het servicebureau der huishoudhulpen een mail had gestuurd dat ik geen gebruik meer wenste te maken van hun diensten omdat mijn Fee de Logis haar ontslag had ingediend wegens valse aantijgingen van een klantenstel , kreeg ik nog vier mails van de responsable om het vooral nog met hen te proberen ,excuses en wat al niet meer , doch ik heb voet bij stuk gehouden en keurig mijn contract beeindigd.
Dat mijn Elodie bij mij blijft kuisen heb ik uiteraard verzwegen . Ik heb slechts vermeld dat ik nog liever mijn alcoholische Engelse hulp aan wilde houden dan hun onprofessionele behandeling afwachten .
ECHTER…. buiten mijn medeweten heeft de man eerst het mannenechtpaar opgezegd omdat wel duidelijk gebleken is dat dat tweetal de kluit belazerde . Daarna heeft hij gesmeekt aan mijn Elodie om toch terug te komen ; het was nu geregeld en men wilde Mme Roosenthaler niet verliezen als klant .
Jammer maar helaas …… haar keus is gemaakt en ze is niet gezwicht .
MAAR nu komt het mooiste van het verhaal wat ik jullie zeker niet wil onthouden :
Het@#$% mannenpaar , waarmee de hele miserie is begonnen , heeft zondag zelf naar de FEE DE LOGIS gebeld of ze nu wel voor hen wil blijven werken , maar dan zwart. Dat is toch wel the bloody limit en dat feest gaat uiteraard ook niet door .
Elodie houdt nog twee adressen aan , ik en mijn lieve buuf die haar alleen zomers nodig heeft .
Behalve de gratis conversatielessen die ik geniet tijdens het poetsen heeft ze vanochtend via de computer de hele inschrijvingsrataplan [ goed scrabble woord ] bij de URSSAF voor mij geregeld waardoor ik alweer een nieuw kunstje ken , ideaal voor de digibeet .
Via haar zus heeft ze een baan gevonden als cassiere waardoor ze pensioen opbouwt en kan profiteren van een gratis mutuelle . Ik kan me best plooien naar haar rooster , alle partijen die er recht op hebben zijn tevreden en de rest : HELAAS PINDAKAAS.