blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / DAG 22 EN 23 ZONDER STROOM

DAG 22 , DAG 23, de dagen zonder stroom vliegen voorbij want in de spaarzame uurtjes dat het benzine slurpend aggregaat aan is moet er nieuws gekeken worden , mails beantwoord , enorm veel uitgezocht op google en daarbij een niet aflatende stroom mails over onze erbarmelijke situatie gestuurd worden aan elke instantie waarvan ik het vermoeden heb dat zij invloed kunnen uitoefenen bij het vlot trekken van de impasse ; doch niemand wenst er de handen aan te branden wat mij tot de conclusie doet komen dat het in LDF al niet beter gesteld is dan in Nederland wanneer je in de shit zit en hulp nodig hebt .
De shit is trouwens ook erg letterlijk; sinds Veolia de watertoevoer heeft her aangesloten heeft dit bedrijf de toevoer aardig verminderd , vlgs mij heet dat knijpen , met het gevolg dat de druk bij ons op de heuvel en als achterste perceel van het park van een dusdanige treurnis is dat de toiletten amper nog doorspoelen en hun bak vullen ; resultaat : Papier spoelt niet weg , drollen na 2 of 3 x doortrekken met tussenpoos van een half uur en dientengevolge vanaf een uur of 4 in de middag een onappetijtelijk shitgeur die langs de keuken trekt omdat daar toevallig de afvoer langsloopt.
Dus : omdat ik de karaktereigenschap heb dat ik nooit opgeef en immer tot het gaatje ga [ steenbok ] stuur ik elke dag of twee dagen aan alle instanties die op enigerlei wijze hulp kunnen bieden steeds dezelfde mail totdat er gereageerd wordt , en dan moet je in LDF een lange adem hebben. Binnen 1 minuut stuurt de automaat van de desbetreffende geadresseerde een vriendelijk antwoord dat de mail ontvangen is en spoedig zal worden beantwoord , maar daarna blijft het stil… heel stil….
Groot was mijn verrassing dat onze krant Var Matin na 4x bestookt te zijn met dezelfde boodschap mij een aanbod stuurde tot een interview.
In de zevende hemel beland liet ik niet meer los , stuurde nog wat extra info , waarna de afspraak bevestigd kon worden. De buitengewoon vriendelijke leuke jonge journaliste verscheen vanmiddag ten tonele hier op de plaats delict , geheel in stijl zoals dat hier gaat in het zuiden . Prachtige cabrio , minirok en sandaaltjes maar als meest in het oog springend detail : een bos hout voor de deur en los in het blote bloesje… schat kreeg het er helemaal benauwd van en het was al zo warm . Ik sta hier nergens meer van te kijken want zoals jullie in een vorig blog over de gendarmettes hebben kunnen lezen gaat het er op de gendarmerie niet anders aan toe : niks uniform als het warm is , maar shorts en blote bloesjes. Wat is het leven hier toch fijn al is elektriciteit onmisbaar.
Ik heb een keurig interview gegeven , niemand beschuldigd en geen kwaad gesproken , niet gejokt en ook niet overdreven . Uiteindelijk wens ik alleen maar stroom en de rest vechten de betrokkenen zelf maar uit .
Het artikel zal dan ook alleen maar gaan over het ongemak , de oudere bewoners die hulpbehoevend zijn , het brandgevaar door al die generatoren , BBQ’s , gas en kaarsen ; alles wat normaal verboden is hier en als klap op de vuurpijl , brandslangen zonder druk.
Zoiets maakt indruk.
Daarna de vraag voor het fotomoment : mogen we u fotograferen ? Vanzelfsprekend , ik ben geen lafaard , ik heb niets verteld wat niet waar is en ik heb lak aan iedereen dus dat leek me een buitenkansje op eeuwige roem… en wat voor roem…. weliswaar met een knap jurkje aan onder de buitendouche [ die tijdelijk aan een boom hangt omdat de generator in het douchehok staat ] met de sproeier in de hand en de vinger wijzend naar de zinken teil waarin 75 meter tuinslang op de afgezaagde stam.
Er moest nog een tweede foto voor je weet maar nooit : in de keuken met een soeppan op het eenpittertje van campinggas. Pak nog even een pollepel spoorde de jeugdige journaliste me aan… deze dame heeft oog voor detail.
Nu nog wat info nasturen en de definitieve uitslag van het kort geding zodat het artikel in de krant kan zodra de Bravade de St Tropez is afgelopen en er weer plaats in de krant is op de pagina der FAITS DIVERS in onze regio. Jullie gaan het meelezen als het zover is .
Voor de dapperen die nu nog zin hebben om verder te lezen volgt hier mijn standaardbrief die uiteraard licht wordt aangepast al naar gelang de geadresseerde
AUJOURDHUI 3 SEMAINES SANS ÉLECTRICITÉ. IMPASSE À ROCHE PARC GASSIN Impossible mais vrai dans notre pays moderne. Un parc de 97 logements est privé d’électricité depuis 19 jours, majoritairement des propriétaires âgés , handicapés et malades ; même une dame de 97 ans est tombe dans le noir , cassé la hanche et actuellement hospitalisé. Habitants qui profitent de leur retraite , ont été dupés par une association des propriétaires qui a pris trop de pouvoir et après avoir perdu leur proces pour gérer le parc [à la suite d’un conflit entre la propriétaire du terrain et la bâilleuse/gestionnaire] ils ont nous ont coupé l’électricité.
La bâilleuse/gestionnaire (en proces avec la proprietaire du terrain ) qui n’a pas reçu d’argent de beaucoup des propriétaires depuis des années , elle n’a pas de baguette magique et ne souhaite reprendre les contrats d’eau et l électricité à son nom qu’après que tous les propriétaires aient payé les arriérés de leur bail et services , ce qui est de son plein droit et etait prévisible.
Il n’y a pas de vie gratuite sur la Côte d’Azur. Par contre les habitants qui ont payé correctement sont également punis par cette situation . Malgré les efforts et un référé en justice par une autre association du parc ( mis à côté par les perdants) l affaire n’avance pas et ne recule pas et les propriétaires sont coincés.
Meme si’il existe une loi de l’UE que : Tous les habitants de l’UE ont le droit de leur propre compteur d’electricité , d’allieurs tous les parcelles dans notre parc ont leur propre compteurs , helas sans l’electricité. Honteux .
Et en plus , à cause de la diminution de l’ eau, les chasses de toilettes ne sont plus puissantes et une odeur dégoûtante et malsaine entoure la maison.
N’est-il pas possible que nous payions notre consommation d’électricité et d’eau à la commune et qu’un fonctionnaire surveille ? odeur dégoûtante et malsaine entoure la maison. N’est-il pas possible que nous payions notre consommation d’électricité et d’eau à la commune et qu’un fonctionnaire surveille ? J’ai bien peur que ce problème ne finisse jamais et que de nombreux innocents et personnes âgées soient victimes de la mauvaise gestion qui nous affecte depuis plusieurs années.Je vous prie madame le maire , de trouver une bonne solution pour notre parc jusqu’à ce que les démarches désespérées entre La Baronne , Madame et le Comité , qui n’est pas du tout amiable , aient abouti et que nous ayons passé les quelques années qu’il reste encore peuvent vivre aussi paisiblement dans notre parc qu’avant, une oasis de paix et de tranquillité
Kan een afbeelding zijn van hond, zonnebril en tekst
Leuk

 

Opmerking plaatsen