blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / DE VALSE SECRETARESSE

DE VALSE SECRETARESSE
Aanvankelijk was nog niet bij alle bewoners en belanghebbenden op ons park doorgedrongen dat ik de krant gehaald heb ; niet iedereen kijkt nl. eerst naar de roddelpraatjes = faits divers , en laat dat nu het eerste zijn waar ik wel naar kijk ; het leest makkelijk weg , is niet politiek of anderszins waar ik als niet Francaise in geinteresseerd ben en toch goed voor het op peil houden van de kennis van de taal.
Inderdaad heb ik niet overal vrienden gemaakt met het interview , ook al kwam de kritiek uit onverwachte hoek ; nl van de POEDELCLUB die nu juist hun kort geding gewonnen hebben. Dankzij hun inspanningen die ik ook nog heb beloond met een riante gift is de grootste hobbel genomen , zijn gisteren de meterstanden door de deurwaarder opgenomen en kan morgen de stroom erop , zo niet dan verbeurt MADAME 1000 piek boete per dag .
De werkelijke reden achter de kritiek ga ik nu even uitleggen , want dit park is al vele jaren een slangenkuil van list en bedrog vandaar de naam van deze groep : TIS HIER NET FRANKRIJK , aangezien naar mijn mening nergens de vrouw jaloerser is dan in Frankrijk , mijn persoonlijke ervaring na bijna 25 jaar.
De secretaresse en enige persoon bij de POEDELCLUB met een gedegen opleiding , zij was lerares , heeft een enorme hekel aan mij en dat al sinds 2009 . Onze Franse vriend , toen overigens nog een vage kennis en buurman op 200 mtr . WAS , met de nadruk op WAS , de beste vriend van de partner van de secretaresse.
Ook zij wonen op het park . Omdat deze man op het chalet van onze Parijse vriend paste en wat in de tuin kluste , deed hij daar naar goed spaarzaam Frans gebruik ook de was , de droger en het wassen van de auto op kosten van de vriend… okay … daar stond tuinwerk tegenover , doch het hele najaar en winterseizoen verhuurde hij dat huisje aan personen die zomers op campings wonen , waarvan het paar de centen in eigen zak stak.
Dat wisten wij natuurlijk niet .
Zomer 2009 brak aan en we waren voor de eerste keer uitgenodigd aan de dis bij onze nu allerbeste Parijse vriend . Het echtpaar vriend / secretaresse ontbrak die avond en zoals het gewoonlijk bij het natafelen gaat ging de hele buurt over de tong .
Daar begon de ellende waaraan ik in eerste instantie niets kon doen ; ik begon over de Tsjechische huurder van die winter .
HUURDER???? De ogen van nu onze beste vriend werden zo groot als schoteltjes……. van deze verhuur had hij geen weet .
Enfin , er vielen de dag erop wat harde woorden tussen de vrienden , maar daar bleef het bij want 50 jaar vriendschap kan tegen een stootje .
ECHTER…. Bij de volgende soireetjes die zomer zagen we de secretaresse niet meer verschijnen ; de vriend kwam nog wel.
Het daarop volgende najaar barstte de bom .
Onze vriend bedacht dat hij dat huisje beter zelf zou kunnen verhuren in de 10 en een halve maand per jaar dat het door hem niet werd gebruikt en vroeg mij of ik iemand wist en omdat toeval wel bestaat kwam onze gardienne de dag erop met een Nederlands echtpaar bij ons ivm vertaling . Deze mensen hadden elders in Fr nog een vakantie woning te verkopen maar omdat ze graag overwinteren waren ze op zoek naar iets in een mild klimaat ; liefst zouden ze iets huren tot hun huis verkocht was.
BEET DUS.
Vriend met secretaresse waren not amused , door mijn schuld waren ze beroofd van hun pot of gold .
In december van dat jaar ging het paar onverwacht trouwen , niemand was op de hoogte gesteld , zelfs onze Parijse vriend terwijl de a.s. echtgenoot en vriend van 50 jaren toch de peetvader is van zijn dochter .
Toevallig zag een nieuwsgierige Engelse die in de buurt wat rond gluurde een bord in hun tuin staan : BIENVENU LES MARIES , ook zij geloofde haar ogen niet en kwam gelijk het nieuws overbrengen . Tjaaa , daarna heb ik onze Parijse vriend gebeld of hij op de hoogte was , wat niet het geval bleek en sedertdien is de vriendschap compleet over .
Dus de secretaresse kan mij niet uitstaan , al zit ik daar niet mee , maar bovendien zit mijn uitspraak in het interview , dat MADAME haar achterstallige parkgeld nu gaat innen haar ook niet lekker daar zij hun leden aanraden dat niet te doen en daarover weer willen procederen ; mijns inziens een heilloze missie .
Madame heeft gewonnen en recht op het geld , of het COMITÉ wel of niet betaald is door de bewoners ; dat was onrechtmatig .
Veel leden van de POEDELCLUB , voornamelijk Fransen , hebben niets opzij gezet en kunnen nu niet aan hun verplichtingen voldoen. Potverteerd.
Kan een cartoon zijn
Leuk

 

Opmerking plaatsen
Verzenden