blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / DAG 35 ZONDER STROOM

DAG 35 ZONDER STROOM.
Het begint al aardig te wennen ; we zitten al helemaal in het ritme en zolang het schitterend weer is is er eigenlijk zoveel niet aan de hand want het is zoiets als kamperen maar wel in het eigen comfortabele bed en ook de buitendouche en uitgerolde tuinslang zijn voldoende voor 4 warme douches met haren wassen.
Met de grote sortering led tuin- en feestverlichting zijn ook de avonden romantisch doch wel wat gehinderd door het gebrom van de generator die toch wel elke avond een paar uur moet lopen om de koelkast en de vriezer te koelen met intussen 14 stevige koelelementen die gedurende de dag de koelkast koel moeten houden; en dat lukt.
Bier, rosé en champagne blijven heerlijk fris en ook voedsel houdt het wel een dag of twee waarna weer vers moet worden ingeslagen.
Intussen zijn de nichtjes weer vertrokken en eten schat en ik speedy de restjes op : TOESKI = tout cequi reste dans le frigo , hetgeen we de laatste 2 dagen ook al gedaan hebben s’ avonds .
S’ middags is een strandlunch een goed alternatief, kortom echt lijden doen we er niet aan.
Bovendien gloort er licht aan het eind van de tunnel aangezien de instanties inmiddels wakker zijn geschud ; klaarblijkelijk heeft het krantenartikel geholpen en tevens mijn kanonnade aan mails gericht aan autoriteiten wat betreft de regels van de EU en de wetsverandering per 1 april [ geen geintje] dat niemand verstoken mag blijven van nutsvoorzieningen welke een basisbehoefte zijn in deze moderne tijd.
Uiteraard lopen de instanties hier wat achter , waardoor de centime niet direct viel maar nu is het dan zover , er kwam een schrijven : binnen 1 tot 5 werkdagen sluit Enedis de elektriek weer aan , wat uiterlijk eind van de week zal zijn , hoewel die wel wordt afgeknepen totdat de contracten getekend zijn .
Ook het water wordt al weken afgeknepen maar daarmee is voorlopig wel te leven .
Benieuwd wanneer er duidelijkheid komt tussen de partijen die elkaar naar het leven staan aangezien ik dan ook weet wie precies ik aansprakelijk kan stellen voor de geleden schade en extra onkosten ; de peut en het gas vliegen er doorheen .
Inmiddels zijn er diverse berichten van de diverse kibbelaars in omloop.
Morgen ga ik er eens even voor zitten , geen tijd gehad in de gezellige nichtjes week .
De soapserie is zeer zeker nog niet ten einde .
Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, zittende mensen en buitenshuis
Leuk

 

Opmerking plaatsen