blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / GEKROMPEN KLEDING

KLEINIGHEIDJES BLIJF JE HOUDEN.

Was ik nog zo vreed als een hond met zeven staarten , dat mijn fee de was van 3 weken had gedaan , is daar toch een smetje op gekomen. Dat meiske kan er natuurlijk ook niet aan doen . Ik had bepaalde kleding beter niet meegegeven. Fransen zijn namelijk grootverbruiker van synthetische kleding ; iets waarvoor ik zeer allergisch ben dus ik heb alleen katoen , wol , linnen en andere natuurlijke grondstoffen , en mijn fee heeft een wasmachine en droger voor 10 kilo omdat ze voor veel van haar cliënten de was doet.

So far so good. Donsdekens , hoezen , badlakens , baddoeken , washandjes , keukendoeken , allemaal prima en lekker zacht. MAAR: mijn Provençaalse jurk met wit kant had nu rose kant. Geen man overboord, een nurks die daarop let. Mijn blauwe joggingbroek : hoog water , mijn favoriete witte jogging broek idem maar nu ook nog rose.

En als klap op de vuurpijl : mijn all time favorite, blauw wit gestreepte zeer wijde tricot avond joggingbroek minstens 15 cm te kort en ook nog helemaal gedraaid.

Hoe die machine dat voor elkaar heeft gekregen snap ik nog niet. Moet ik daar iets van zeggen ? NEE , dat kind heeft haar best gedaan en ook geen 40 jaar in de textiel gewerkt zoals ik maar jammer is het wel. Ojaa de WITTER DAN WIT is op. De roze broek staat nu in azijn met soda en de gestreepte met tranen in de ogen tot poetslappen verknipt.