blog / HET IS HIER NET FRANKRIJK / KAPITALE PLEISTERS

Zoals ik al enkele malen de loftrompet heb geblazen over de zegeningen van het Franse zorgsysteem , mits men wel over een aanvullende verzekering = mutuelle beschikt , liepen we vandaag toch tegen een probleem aan wat in onze ogen zo buiten proportie is dat we haast van onze stoel vielen .

Volgers weten dat schat in de lappenmand zit en ruim een maand met drain liep gevolgd door almaar volle redons = plastic bidonnetje om bloed en vloeistof op te vangen .

Verkeerde zuinigheid van de kliniek resulteerde in talloze retouren naar St Raphael met de taxi  , die wel vergoed wordt , om telkenmale 2 van die dingen op te halen welke vervolgens na twee dagen weer vol waren , totdat mijn schat er zo zat van werd dat hij met een schroevendraaier een gaatje in zo’n redon prikte teneinde de vloeistof eruit te laten lopen in schrik niet : een plastic boodschappentas welke met wasknijpers aan zijn broek bevestigd was.

GEEN GEZICHT UITERAARD .

Doch schat , goed eigenwijs was met geen stok terug naar die kliniek te jagen hoewel de chirurg hem enige malen aangemaand had en de oncoloog  er aan te pas moest komen : schat ging , de drain mocht eruit , de hele behandelkamer achterlatend in een bloedbad als was er een moord gepleegd. Overigens een zelfde tafereel had ik s’ ochtends al op het toilet aangetroffen toen de zak gevallen was ; jullie begrijpen dat ik daar op zijn zachtst gezegd niet blij mee was .

Terug uit alweer St Raphael , gewapend met een recept  , een prachtige tamponpleister en zonder drain maakte hij zijn opwachting bij de apotheek .

Dat is dan 368,96 , de ontsmettingsvloeistof kunt u morgen ophalen . WABLIEF?????? Dit is dus Brabants voor ongeloof…… wat kosten die pleisters en worden die niet vergoed ? NEE , ze kosten 330,- e .

Tot mijn grote tevredenheid want ons ben zuunig , heeft hij ze niet genomen daar hier nog een mega kartonnen doos staat vol pleisters , gaas en verbandmiddelen betreffende een open been in December en daar zou ook wel eens wat bij kunnen zitten .

Nu ook wij voortaan niet meer in problemen maar in oplossingen denken is die ook gevonden : Grote dikke pleisters ten behoeve van diepe wonden enkele malen per dag verwisselen in plaats van een maal daags door de verpleegster want nu schat zo handig is geworden met zijn drain kunnen we dit varkentje ook wel wassen.