blog / TIS HIER NET FRANKRIJK / OPRUIMWOEDE

Mijn schat is weer goed opgeknapt want is weer ongecoordineerd aan de arbeid , van voor naar achter en links naar rechts.

De tonnelle bij de logeerkamer loopt na regen niet goed af , de voorste drie poten die in een muurtje gemetseld staan moeten vlgs hem liefst 25 cm korter OEI … ik heb hem geadviseerd om maar eens met 20 cm te beginnen .

Afslijpen betekent echter dat de poten later weer op het muurtje moeten en daarvoor dacht hij hoekjes te gebruiken ; geen schijn van kans met een flinke mistral.

De tonnelle bij de keuken heeft hij destijds met ronde steunen van een oude professionele feesttent in het terras geschroefd en dat systeem heeft tot op heden alle stormen doorstaan , bovendien wist ik zeker dat we die minimaal 20 hebben en in een houten wijnkistje bewaard ; dus NIET naar de winkel , ZUINIG met energie en de beurs , en WEL : ZOEKEN in de puinhopen rond het huis , schuur en fietsenhok want het is hier achter de woning net zo’n rotzooi als bij de gemiddelde Varois.

Daar had ik mezelf behoorlijk op de lut…… binnen de kortste keren lagen al mijn schilderijen in de tuin , de dozen kerstversiering , de tent en de kampeerspullen , en toen wist hij het niet meer , ik wel , daar konden die steunen onmogelijk tussen zitten . Jullie raden het al……

Ik plof net uitgeteld in de stoel want de Fee de Logis is vanochtend ook al geweest en dan wil ik ook niet stilzitten , maar alles wat van mij is , is inmiddels keurig opgeruimd : Kampeer uitrusting , kerstspullen , bbq , rookoven , keurig aan een zijde in het fietsenhok  , broederlijk naast 3 plastic laden-kasten met ik denk 40 rollen tape en evenzoveel kitspuiten , verfkwasten en rollers , noem het maar… alles wat Lidl wekelijks in de aanbieding heeft ligt er om nooit gebruikt te worden aangezien schat voor elk akkefietje naar de Brico snelt . AFGELOPEN… ik zet er een punt achter .

Eerst alles sorteren , mijn helft van de schuur is ook klaar : 3 vriezers op een rij , daarop een reserve magnetron , 4 plancha’s ,2  ijspannen , 2 friteuses en allerlei wat ik daarbij nodig heb . Daarboven op een brede plank : schilderijen , lijsten , zakken en bubbeltjesplastic .

Morgen zijn helft van de schuur en daarna onder een zeil achter de logeerkamer nog een keur aan kistjes en kratten , en voorwaar : hij heeft zojuist 3 van die houders gevonden al zaten ze wel op parasolvoeten geschroefd , doch aangezien we geen parasols meer gebruiken laat ik het maar even zo want dat kistje komt deze week zeker nog tevoorschijn . Worden drukke dagen , ook voor mij , om alles in juiste banen te leiden en zorgen dat er vooral veel wordt weggegooid .