aperitief hapje / GUACAMOLE

Vakantie achter de rug en bij thuiskomst vind ik dan altijd nog wat verse etenswaren die mijn huis oppassers hebben achtergelaten en laat dat deze keer eens heel goed uitkomen….
We waren amper thuis en kregen onverwacht vrienden op bezoek voor het welbekende Franse Apero , hetgeen in Spanje bekend is als Tapas en in Italie ook bestaat want daar krijg je als je op borreltijd op een terras neerstrijkt en iets alcoholisch bestelt ook een keur aan hapjes .
Overheerlijke Worsten en Kazen hadden we uit Italie meegebracht.. dus dat was geen punt .
Er lag een Avocado op de fruitschaal ; ik koop die nooit want ik vind er niets aan… maar weggooien is zonde dus bracht die me op het idee om nog eens een heel ouderwets hapje te maken : Guacamole…. al jaaaaaren niet meer gehad .

1 Avocado had ik dus , 1 /3 gehakte Sjalot , 1 teentje Knoflook , 1 theelepel  grof Zeezout , beetje peper , 1  uitgeperste Limoen uit de tuin…
2 thl. zelfgemaakte Sambal of 1 kneep Harissa.

1 thl. verse of gedroogde Menthe en eventueel Koriander naar smaak.

Pel de Avocado en prak die fijn , giet het sap van een Citroen of Limoen erover .

De andere ingredienten in de vijzel fijn wrijven en daarna de geprakte Avocado erbij wrijven . KLAAR.

Brood hadden we ook al niet in huis , maar een pak Aardappelkoekjes in de vriezer [ook niet van mij ] bracht uitkomst.. en meer dan dat want zonder gluten , dus ook geschikt voor mijzelf .

Nog een zak Chips erbij en het Apero was meer dan geslaagd ; drank hebben we namelijk altijd…