hoofdgerecht / kip RIJST MET KIP , MORILLES EN MASCARPONE

Mijn schat wenst geen risotto te eten maar is dol op rijstepap wat mij bijzonder bevreemdt. Toch houd ik soms wel rekening met hem en hoewel ik weet dat dit heerlijke hapje beter nog tot zijn recht komt als risotto is ook de versie met gewone rijst niet te versmaden .

Ik had veel wit Kipvlees over maar je kunt ook Kipfilet gebruiken .                Dat snijd je dan in kleine stukjes en smoor het gaar in een wok met een scheutje Olijfolie waarin je eerst al een gesnipperde Sjalot en een teen Knoflook hebt laten zweten .   Ook breng ik in een pannetje wat gedroogde Morilles tegen de kook aan , haal van het vuur af en laat ze een poosje zwellen .                                                                                                                                          Het Kippenvlees kruiden met gemalen Provencaalse melange , Kerrie , Kurkuma , Komijn ,Gember , Kummel , Zwarte Peper en Zout.  Voeg nu ook in stukken geknipte Morilles toe .                                                                        Intussen kook je de benodigde hoeveelheid Rijst in het weekwater van de Morilles ; wel iets achterhouden voor de saus .                                                    Schep een paar eetlepels Mascarpone door het Kip/ Morilles mengsel , laat goed doorwarmen en evt. iets verdunnen met het restje weekwater .

Lekkerder is eerst Sjalot en Risottorijst smoren , het weekwater beetje bij beetje erbij gieten , het Kipvlees en Morilles toevoegen met dezelfde kruiden  en onder steeds goed roeren , tegen de klok in , laten garen.