columns PINDAKAAS PANIEK

Jullie vragen je waarschijnlijk af waarvoor het nu weer nodig is om zelf Pindakaas te maken…. maar er zijn zelfs twee redenen te bedenken :
A Ik ben heel zuunig…
B In Frankrijk is Pindakaas weliswaar mondjesmaat verkrijgbaar maar schreeuwend duur en meestal van Amerikaanse makelij ……                  Helemaal niet lekker

 

Enige weken terug kwamen we plots zonder Pindakaas te zitten en er kwam ook niemand uit Nederland om mijn favoriete merk mee te brengen…. dat komt heel nauw omdat ik aan veel allergieen lijd .
Zonder dat ik er om gevraagd had bracht mijn ega toen hij boodschappen had gedaan een Ieni Mini Potje mee van een vaag Amerikaans merk ; het was niet alleen bleek , weeig en smakeloos , maar ook nog schreeuwend duur : vier euro tien…dus zullen jullie begrijpen dat ik van mijn stoel viel….
Dat was het begin van veel echtelijk geredetwist en het ene woord bracht het andere mee… ik werd steeds woester naarmate mijn schat zijn aankoop verdedigde… hij kan geen twee weken zonder Pindakaas .
Uiteraard meldde ik alles in mijn toorn aan mijn FB vriendinnen die met allerlei tips te hulp schoten want Pindakaas is zeer eenvoudig zelf te maken .
Uit al die bruikbare tips heb ik datgene gepikt wat naar mijn smaak leek .
Pinda’s gekocht , kant en klaar gepeld , met heel weinig zout.. de goedkoopste die ik vinden kon in het Eco rek bij Leclerc .
Het is heel goed gelukt , hij smaakt heerlijk en het recept staat in mij kookboek .

Maar schat moest voor straf dat ranzige potje leeg eten voordat hij aan de zelfgemaakte mocht beginnen …. alle FB vriendinnen vonden mij een hardvochtig schepsel…. maar dat hoort bij opvoeden en daar heb ik toevallig ervaring mee .