blog met recept DE NIEUWE BUURMAN

Sinds enige tijd hebben wij een nieuwe buurman .

President X van de grootste republiek van Europa.
Natuurlijk resideren wij onderaan de berg waarvan de top in zijn bezit is gekomen .  Af en toe is er wat reuring in de vorm van twee groene helicopters maar verder is het een rustige buur die wij niet te zien krijgen.
Zijn chateau  echter , met een oprijlaan een kasteel waardig is voor iedereen goed zichtbaar en het staat de goegemeente vrij om langs de hekken te wandelen en al dat fraais te aanschouwen ; en zodoende gaan wij geregeld een kijkje nemen met onze nieuwsgierige gasten.

Sprekend over chateau… het is een authentieke Provencaalse villa die heel lang geleden door Gunther Sachs von Opel is gebouwd en nadien megalomaan is opgeleukt door nieuwe protserige eigenaars waardoor het geheel nu oogt als een Griekse tempel hetgeen mij doet branden van nieuwsgierigheid naar het huidige interieur ; al krijg ik dat natuurlijk nooit te zien .

De oprijlaan is trouwens al een jaar of tien een heikel punt in de gemeente en dateert nog van de vorige eigenaar ; een Egyptische holding .Typisch gevalletje KLASSE JUSTITIE .  Onze burgemeester , die tot zijn 92 e in het zadel heeft gezeten en toen moeiteloos werd vervangen door zijn 30 jaar jongere vrouw , liet de aanleg van de maar liefst 13 meter brede oprijlaan oogluikend toe . Totdat een gepensioneerde Fransman die een kleine serre had aangebouwd en deze op last van de burgemeester moest afbreken , een zaak wilde aanspannen…. nooit meer iets van gehoord en iedereen in de omgeving verbouwt dat het een lieve lust is .

Het  was vroeg in februari, maar boven op de berg was de rozemarijn al in volle bloei [nog niet bij ons].
Een tuinman had de toegangspoort openstaan en ik trok de stoute schoenen aan : Uw baas is er toch niet , dus zou ik een beetje rozemarijn mogen plukken om mijn befaamde rozemarijnlikeur  te maken ? De tuinman, direct enthousiast vertelde over het recept van zijn moeder en wenste wel het recept van  mijn Oma om aan zijn moeder door te geven .

En zo kon ik direct aan de slag…

RECEPT ROZEMARIJN/TIJM OF OREGANO LIKEUR

Een beker Suiker, een beker sterke drank bv Wodka en een beker wilde Rozemarijn/Tijm of Oregano in een fles doen en een maand voor een zonnig keukenraam zetten en elke dag even omschudden.


Na die maand de fles aanvullen met de rest van de Wodka en nog twee maanden donker zetten. daarna is de likeur op dronk.

Naarmate hij langer staat en stroperiger wordt, wordt hij steeds lekkerder; heerlijk als digestief of bij maagpijn en keelpijn.