soep / koud / AVOCADOSOEP

 

Trek een bouillon van verse tuinkruiden en 2 eetl. fijngesneden Venkelknol .   Ik gebruik : 1 takje Oregano , 2 takjes Tijm , 1 takje Rozemarijn , 1 blaadje Salie , 1 Laurierblad , 1 eetl Peterselie , 1 eetl. Bleekselderij blad , paar blaadjes Basilicum , paar Mintblaadjes , een halve gesnipperde Sjalot , een half Bouillontablet , Zwarte Peper en Zout .

 

Ontvel en ontpit 3 Avocado’s en snijd ze in stukken .                                           Doe deze in de blender , met 2 eetl. Noilly-Prat , een flinke scheut Pastis , een ferme kneep Harissa uit de tube , 2 eetl. zachte Geitenkaas , 4 eetl. Creme Fraiche , 30 cl. Creme liquide , een uitgeperste Citroen en een schep van de gezeefde Kruidenbouillon.

Na het mengen roer je er de rest van de bouillon bij en plaats de soep een nacht in een bak in de koelkast . Opdienen in een ijskoud glas bedekt met iets groens of om mee te nemen bij de picknick , in een leuke jampot met goed sluitend deksel .