soep / koud / AVOCADOSOEP

 

Trek een bouillon van verse tuinkruiden en 2 eetl. fijngesneden Venkelknol .   Ik gebruik : 1 takje Oregano , 2 takjes Tijm , 1 takje Rozemarijn , 1 blaadje Salie , 1 Laurierblad , 1 eetl Peterselie , 1 eetl. Bleekselderij blad , paar blaadjes Basilicum , paar Mintblaadjes , een halve gesnipperde Sjalot , een half Bouillontablet , Zwarte Peper en Zout

Ik heb altijd groenten bouillon in de vriezer .

 

Ontvel en ontpit 1 Avocado en snijd  in stukken .                                                    Doe deze in de keukenrobot , samen met een kleine Sjalot . Hevel dan de boel over in de beker van de blender en voeg toe :   1 eetl. Noilly-Prat , een flinke scheut Pastis , een ferme kneep Harissa uit de tube , 1 eetl. zachte Geitenkaas , 2 eetl. Creme Fraiche , een uitgeperste Limoen , 4 Mintblaadjes en een schep van de gezeefde Kruidenbouillon , breng op smaak met peper en zout , en meng tot een smeuige brij.

Na het mengen roer je er de rest van de bouillon bij en plaats de soep een nacht in een bak in de koelkast . Opdienen in een ijskoud glas bedekt met iets groens of om mee te nemen bij de picknick , in een leuke jampot met goed sluitend deksel .