inmaken en bewaren PESTO VAN WORTELLOOF

Een midweek naar Isle sur la Sorgue heeft me wel de halve kruidenvoorraad gekost . Kennelijk heeft het hier niet geregend maar daar wel helaas. Aangezien ik al misgreep op de Peterselie en wij na de uitspattingen van het losbandig leven besloten hebben te gaan lijnen , wat pijnlijk duidelijk werd tijdens het winkelen na een jaar ophok-plicht , moest er wat gezond eetwaar ingeslagen worden . Voorlopig geen koek , snoep , chips of ander junkfood waaraan mijn schat zich dagelijks te buiten gaat , vandaar zijn keuze voor een bos peentjes die de snacks gaan vervangen; een toonbeeld van goede wil . Magere vleeswaren en yoghurt 0 % vet , halfvolle melk en afgeroomde roomboter  dus het gaat goedkomen . Wel zat ik toen met een flinke bos wortelloof en geen zin om daar soep van te maken wat me op het idee bracht een Pesto in elkaar te fabrieken van de nieuwe frisse kruiden , samen met het loof van alle wortels en oa het Oud Amsterdam restant wat ik vanochtend geraspt had voor : Je weet maar nooit , want weggooien komt in mijn woordenboek niet voor.

De Pesto is heerlijk ; een beetje scherp en daar houd ik van .

Voor een halve weckpot gebruikte ik :

6 Walnoten , een eetl. Pijnboompitten  , Loof van een bos wortelen aangevuld met Peterselie en Basilicum , 3 tenen Knoflook , een kopje geraspte Oud Amsterdam [die de Parmezan vervangt in dit geval ] Peper en Zout uit de molen en Olijfolie op gevoel .                                                                         Alles bij elkaar in de foodprocessor gemalen en langzaam Olijfolie toegevoegd tot ik tevreden was .

Fluitje van een cent , heerlijk op Spaghetti , Tomaten met Buratta , of geroosterd Stokbrood  zodat ik toch iets achter de hand heb voor onverwachte borrelaars nu er geen zoute happen meer in huis zijn .