hoofdgerecht / kip PITTIGE GROENTENWOK MET KIP

GROENTE KRATJE ,
Zuinigheid met vlijt bouwt huizen als kastelen zei Oma altijd , maar hoe zuinig ik ook ben dat kasteel is er nog steeds niet al heb ik wel een boshut die voelt als een kasteel.
Na de zomerstamp van gisteren had ik wel het radijsblad verbruikt doch nog een bakje radijsjes die op moesten ; alle dagen radijs bij het aperitief gaat ook vervelen .
Ik bedacht : Radijs vraagt om zoet , appels had ik zelfs nog 2 van vorige week . Appel gaat weer heel goed met prei en die zat er ook een in het kratje .
Kip is ideaal om snel te wokken dus die zet ik eerst in reepjes gesneden een uurtje in marinade van : beetje oestersaus en beetje vissaus , scheut rijstazijn , lepeltje honing en geraspte gember .
Voor het bakken rol je de reepjes door maizena .
De wok tevoorschijn gehaald : eerst in vieren gesneden radijsjes gewokt in arachideolie , zachter gezet en 2 gesnipperde sjalotjes en 2 dito knoflookteentjes gesmoord , daarbij 4 in blokjes gesneden bolletjes stemgember uit een potje en de volgende smaakmakers : Peper , zout , citroengras als poeder , garam masala .
Alle smaken op zeer zacht vuur laten mengen , daarna een in blokjes gesneden appel erbij en de prei nog iets later .
Nog even zacht smoren en dan afzetten , overdoen in een kom en afdekken ; de groente moet knapperig blijven .
Kippenreepjes kort bakken in dezelfde wok , nadat je ze eerst door de maizena hebt gerold .
Dan de nog knapperige gewokte groente bij de kip doen en omscheppen .
Serveren met rijst die je tegelijkertijd hebt gekookt .