columns PRINCIPES EN DE BUURTSUPER

PRINCIPES EN BUURTSUPER
Meestal ga ik naar de gezellige buurtsuper voor de wekelijkse inkopen , de sortering is geweldig , er is een aparte slager en groenten afdeling gerund door derden uit het dorp , hoewel ik mijn groente altijd bij het biologische walhalla insla.
Het personeel is uiterst vriendelijk en werkt daar ook al jaren wat ik als een goed teken beschouw en in geval van ziekte of vakantie is steevast vervanging door onze favoriete nu gepensioneerde cassier of moet ik zeggen cassiere want ondanks zijn mannelijk postuur voldoet hij verder niet aan het profiel man al was het alleen al door de overdaad aan gouden kettingen en armbanden .
Zijn opvolgster , een schatje , is nu naar haar zus in Canada; een vakantie waar ze zich al maanden op verheugt en zoals dat in een buurtsuper gaat heeft ze alle vaste klanten laten meegenieten van haar voorpret.
Vanmiddag gingen schat en ik samen boodschappen , doch toen we met de volle kar aan de kassa kwamen werd onze vrolijke vriend juist vervangen door een jongedame met 14 juillet kapsel waar op zich niets mee mis is maar iets aan haar beviel me niet…… jaja ons ben achterdochtig . Ik posteerde me zodanig dat mijn blik gericht was op de display ,wat ik vaker doe in andere winkels dan de buurtsuper omdat aanbiedingen vaak niet als zodanig worden verwerkt ; ons ben zuunig bovendien .
En ja hoor , beet : lessive 4.99 e doch ik had geen wasmiddel gekocht …. even verder wachten omdat het weleens voorkomt dat artikelen onder een andere productnaam gescand worden , de bon kwam en hoewel er enige wachtenden achter ons stonden begon ik te controleren terwijl schat die helemaal niet van deze eigenschap van mij is gediend en zich doodschaamt met volle kar een veilig heenkomen zocht naar de auto .
Nu ontstond een woordenwisseling :
Juffrouw u hebt hier lessive aangeslagen en die heb ik niet .
Jawel mevrouw dat zijn 2 flacons wc eend met de kortingsbon van 80 ct .
Nou juffrouw die staan toch hieronder aangeslagen .
Dan zijn het de 2 pakjes waslijndraad .
Nee juffrouw die staan hier , wees ik op de bon.
Mevrouw het bedrag is in mindering gebracht toen ik de 80 ct verrekende .
Schat had intussen alles al in de auto geladen , ik kwam om de boel nog eens te controleren en tevens tot de conclusie dat de lessive werkelijk teveel op de kassabon stond…. en toen werd ik boos en als ik boos word ben ik ook echt boos…..
Op oorlogspad terug de winkel in waar ik me direct tot de jeugdige cassiere richtte die zich ook niet uit het veld liet slaan , hetzelfde riedeltje weer afdraaide en toen opmerkte dat ze de rekening slechts terug kon draaien indien ik alle artikelen weer in de kar terug zou brengen ; een actie die bij voorbaat kansloos zou zijn mijn schat kennende al bind ik op zo’n moment niet meer in en ga tot het gaatje.
Aldus verzocht ik de responsable erbij te halen , die ik uiteraard goed ken want ik ben al 25 jaar klant .
Toen ik begon het conflict uit te leggen liet de jonge kassadame ongevraagd haar desk en klanten in de steek om zich ertegenaan te bemoeien , de responsable kwam er niet eens tussen .
Mevrouw …. dat had u bij de kassa moeten zeggen … haalt u de boodschappen maar terug … waarop ik , haar compleet negerend , tegen de responsable vertelde dat ik geenszins van plan was alles uit de auto te halen , dat de jongedame glashard stond te liegen daar ik haar reeds tweemaal op haar vergissing had gewezen bij de kassa . [ ze verdedigde zich nog door te zeggen dat ik harder had moeten praten omdat ze me niet verstond , maar ik kan iedereen verzekeren dat ik hard getaald ben ]
Intussen had ik me zo opgewonden om die brutale snotneus en mijn principe dat ik de responsable met mijn bewuste luide stem te kennen gaf dat ik niets uit de auto halen zou , ze in mijn auto kon komen kijken en ik anders NOOIT meer in die winkel zou komen.
Zulke dreigingen meen ik want na een geschil bij Geant in 2010 ben ik daar nooit meer binnen geweest en datzelfde geldt voor Leclerc in 2014 .
De zaak is uiteraard geschikt .
Teruggekeerd bij schat in de auto merkte hij mij kennende op :
nu gaan we hier zeker ook nooit meer naar toe ……
Waarna ik triomfantelijk een vijfje kon laten zien…. principes .