SCHILDERSTIPS

SCHILDERSTIPS

Voor de schilders onder ons : Kwasten laat je een uur of 2 heel zachtjes trekken in half water/ half schoonmaak azijn ….niet koken , liefst buiten en anders wel de deuren / ramen open zetten om niet te worden bedwelmd .
Daarna spoelen in lauw water en goed laten drogen … Ze zijn nu weer fluweel zacht .


Om de paar maanden is dat bij mij echt nodig omdat ik in periodes dat ik werk mijn kwasten alleen schoonmaak door ze in een pot goedkope hand creme [ Lidl ] te steken , dan schoon veeg met een poetslap en smeer ze ook weer in tot de volgende dag met dezelfde creme en bewaar ze in Aluminium folie [ dat ik recycle uit de keuken ] Ook mijn palet verpak ik in folie en dan is de verf dagen later nog bruikbaar . Ik spreek hier over olieverf…
Handen daarna goed inwrijven met die handcreme en ook afvegen met een zachte doek dan verdwijnen alle verfsporen als sneeuw voor de zon  zonder agressieve middelen te gebruiken ; daarna wassen .
Ook vetvlekken in een kledingstuk verdwijnen als je ze bewerkt met een nagelborstel met wat handcreme , daarna goed afspoelen en direct in de wasmachine… ze verdwijnen dan helemaal , zelf op mijn zijden blouse ..