MUGGENJACHT MET VENTILATOR

MUGGENJACHT
21 zomers last van muggen en er is niets wat ik niet heb geprobeerd om ze te verjagen, 21 jaar lek gestoken wegens allergie voor de diverse sprays en cremes. ;… nu was de zomer al een heel eind gevorderd toen ik een paar weken geleden eens ging experimenteren met Kokosolie ; en ik moet zeggen …. met groot succes al moest ik het wel enkele keren per avond herhalen en elke dag mijn bloesjes wassen.
Maar dat er een super simpele oplossing is weet ik pas sinds we gisteren genood waren bij een gebuur die een levensgrote ventilator op zijn terras had staan en mij verzekerde dat de muggen daardoor wegblijven… bovendien had zijn vrouw het exemplaar bij de poubelle gevonden… dus gratuit ..
Inderdaad … geweldig … geen mug te bespeuren… en omdat ook s’ochtends muggen onder de tuintafel mij het leven zeer zuur maken heb ik vanochtend gelijk de proef op de som genomen met een oude ventilator van schat … en nee… niet gestoken.
Wegens grote drukte door marktdag in St Tropez ben ik laat in de middag naar de dichtstbijzijnde Brico gereden … wel wat duurder maar geen zin in filerijden met 37′ … en heb daar een supersonische zeer performante chromen blower aangeschaft……Kost wat , maar dan heb je ook wat ….
De avond op ons terras is uiterst aangenaam verlopen en morgenvroeg haal ik er nog een om onder de tafel te zetten…. MIJ MAKEN ZE GEEN POEP !
Nooit geweten dat muggenjacht zo simpel kon zijn .