columns / serie / MIAUW deel 0

Plotseling ben ik weer met mijn neus op het feit gedrukt waarom ik geen kat in huis wilde hebben hoewel het slinkse beest intussen bezit heeft genomen van nagenoeg de hele niet al te grote boshut.   De slaapkamer is een NO-GO  en hoewel ze daar keer op keer probeert binnen te dringen weet ze dat heel goed…..al is het alleen maar door het feit dat ik haar zeer vals aankijk wanneer ze daar een pootje binnen zet .       Nu het al weken schitterend weer is komt ze steeds minder vaak binnen , het is uiteindelijk een bos en berg kat die bij ons denkt te domesticeren wat dankzij mijn schat bijzonder goed is gelukt .

Ik tolereer haar , al was het alleen maar omdat ze mijn schat gelukkig maakt en wanneer ze binnen is dicht bij hem in de buurt ligt . Overigens slaapt ze s’nachts in de schuur of op het logeerkamer terras in haar reiswieg .                                                                                                                                                                           Nu wil het toeval dat onze inloopkast pal naast de computerhoek van schat ligt en in plaats van een deur [ past niet ] sluit met een Tartan gordijn .

Diverse keren afgelopen winter was Marie- Miauw enkele uren zoek wat maakte dat haar ongeruste baas de hele omgeving afzocht , om haar terug te vinden achter zijn wollen truien in de inloopkast waarin alleen zijn fatsoenlijke kleding samen met die van mij [ die zijn allemaal fatsoenlijk ] Werkkleding ligt in de badkamerkast en jogging in een lade in de slaapkamer . Die inloopkast dus werd haar favoriete siesta plek zo tussen 4 en 8 in de namiddag na de gezamenlijke wandeling van het drietal en het bakje felix uit blik dat daarna de beloning is.

Totdat mijn schat gisteren op zoek naar een deftige Polo tevoorschijn kwam met een kledingstuk dat werkelijk grijs zag van de haren…..al die tijd had hij mij voorgehouden dat zijn kat als zijnde buiten-kat niet verhaart.                      Onterecht zo bleek al snel… alle 8 truien die hij bezit waaronder 6 donkerblauwe zijn dusdanig aangetast door kattenharen dat ik die er met geen mogelijkheid meer afgeborsteld kreeg ; dat mocht hij zelf doen met duck-tape wat heel aardig heeft gewerkt en bovenal….. zonder morren….

Daarna moesten 4 zuiver wollen truien op de hand en de andere 4 in de machine worden gewassen . Vanmiddag verpak ik ze allemaal in luchtdicht plastic met een zeepje erbij . …. mijn truien liggen zo strak tussen de legplanken dat ze daar niet tussen kan……en na de lock-down komt er een vouwdeur ook al vind ik die spuuglelijk… het gordijn blijft er gewoon voor hangen.