columns / serie / MIAUW deel 8

 

Die vervloekte kat van schat…. nog even en ze gaat op de transferlijst….. vanochtend heeft ze gevochten… ja dat is haar goed recht want ze verdedigt haar verworven plek te vuur en te zwaard…. en dat is dus gebeurd…. een grote scheur in de luifel van de tonnelle …na een zeer pittig gevecht met een nabuur-kat .

Ik heb m amper twee jaar , kan wel janken…. en de andere luifel boven ons keukenterras zit intussen vol met kleine gaatjes……

Zo klaar met die kat….James doet zulke dingen allemaal niet 😥 dat is nl. mijn hond en die is uitstekend opgevoed plus het feit dat hij als Teckel niet over klim-capaciteiten beschikt .                                                                                   Dat worden volgend jaar dus twee nieuwe luifels , voorlopig even niet want ESVO Volendam heeft zich intussen gestort op de fabricage van spat-schermen voor oa Schiphol .

Marie-Miauw is in den beginne natuurlijk een boskat die hier gewond haar heil gevonden heeft na een gevecht met een vos… ze is klein maar staat haar mannetje en de concurrentie moet van zeer goeden huize komen om haar hier nog ooit weg te krijgen , ze ligt altijd ergens op haar post en verlaat de tuin niet anders dan voor een wandeling met haar chef en haar hond .
Marie ligt vaak bovenop een van de tonnelles in de zon te slapen… ze kan er vanaf het dak zo overheen lopen want de luifels zitten net onder de goot vast . Marie lijkt wel een acrobate… vanuit een boom balanceert ze over een zij-buis van die metalen tonnelle tot ze bij de goot is en van daaruit zoekt ze haar strategische plek die afhangt van de stand van de zon… als ware het een hangmat .
Ter reparatie van de scheur heb ik een AH eco tas in dezelfde kleur gevonden  die door schat eronder geplakt zou gaan worden met textielspray… want ik 😥 kan er toch moeilijk golfplaten opleggen… dat wordt zomers een sauna , afgezien nog van het feit dat die oplossing niet voldoet aan de wensen van mijn esthetisch oog .Na wat gegrom en onhandig gepriegel van de ega besloot ik me zelf op het project te storten staande op een keukentrapje , niet echt een oplossing voor iemand zonder evenwicht  maar ik hield me toch staande en heb de uitgeknipte eco-tas onder de spijlen kunnen schuiven zodat het plakwerk kon beginnen.                                    Boven mijn macht sprayen is echter niet handig , intussen zit mijn shawl vastgeplakt aan mijn vestje dus schat zou het karwei afmaken ,desnoods met ducktape, hetgeen gebeurde voor de lunch      Na een uur lag de lap met tape al weer op de grond vanwege de zonnewarmte en nu biedt een tafelzeil met marktklemmen uitkomst ………. dat worden volgend jaar twee nieuwe luifels uit waarschijnlijk botenzeil wat ik ook besteld had voor mijn tuinmatrassen… goed stevig en waterdicht maar niet 100% katoen ; dat gaat wel een graadje of wat schelen .                                                                                              Dit jaar ziet toch niemand de reparatie en schat mag zijn spaarvarken legen .