columns LUNCH IN HET PARADIJS

De tweede dag van onze mini-vakantie viel ons een buitengewone ervaring ten deel omdat een zeer dierbare vriendin ons liet kennismaken met haar favoriete restaurant in haar al even fraaie dorp.
Nu wil het geval, en dat weten al mijn volgers , dat door mijn beperkte mobiliteit lekker lunchen op eenzame hoogte staat van mijn lijst betreffende hobby’s dus deze kans grepen we met twee handen aan .
Achter een sobere doch elegante facade waar een jongeman in Provencaalse dracht klaarstaat om het de gast ,maar ook het hondje van de gast [dat op speciaal verzoek van het zeer gastvrije comité van ontvangst mee naar binnen werd genodigd ] aan niets te laten ontbreken , heeft in enkele aaneengeregen 12e eeuwse panden een metamorfose op gebied van styling en interieur plaatsgevonden waar werkelijk aan elk detail, hoe klein ook , de uiterste aandacht is besteed ; dezelfde perfectie geldt ook voor het raffinement en de kwaliteit van de zeer gerenommeerde keuken .
Een middag verbleven we in zeer aangenaam gezelschap in het aardsparadijs der gourmands .
Als jullie nu het water langs de mond loopt bij de gedachte alleen al , kunnen jullie beter niet verder lezen , doch voor de ultieme lekkerbekken zal ik een korte beschrijving geven van het godenmaal dat ons ten deel viel .
Vooraf : 2x huisgemaakte Foie Gras waarin truffel en noten ,
1x voorgerecht zonder gluten :
3 kleuren flinterdunne bietenschijfjes rondom een bedje van roquette sla met gemarineerde perenpartjes en bietenmousse , waarop Burrata en daarnaast een karafje bosvruchtensaus ingekookt met balsamicoazijn.
1x Hoofdgerecht :
Tournedos met paddenstoelensaus en truffel ; bijgerecht , zeer licht geroosterde vijg met honing , portsaus en crumble
2 x hoofdgerecht : Lotte
met zeer fijne crumble van uitgebakken spekjes op een bedje van gestoofde prei en als bijgerecht couteaux waarin gemarineerde haddock .
Toetje :
1x Honingraatvormige mini-bakjes van witte chocolade gevuld met vruchten yoghurt mousse en cassis-ijs en:
1x rode vruchten rondom mousse met creme chantilly en sorbetijs apart gepresenteerd… en de schrijfster van dit artikel vragen jullie je af ? Een koffie en een paar hapjes van de tafelgenote .