columns LA FORGE RAMATUELLE

Na een mooi en lang zomer seizoen waarin wij zelden ergens anders eten dan op het strand of thuis in de tuin met vrienden en / of familie is de tijd weer aangebroken om af en toe eens op restaurant te gaan .

In het seizoen is dat eigenlijk een no-go want te druk , niet bijster goed wegens tijd en aandacht gebrek en vaak twee zittingen zodat je van tafel gekeken wordt. Onze tijd om te genieten is nu aangebroken, en dat was vanmiddag.

Een meer dan uitstekende lunch bij # La Forge#in Ramatuelle. Italiaans / mediterraan en geen pizzeria. Pizza’s bestel je in hun ‘ zusje ‘ Het Atelier’ waar men ook Italiaanse delicatessen verkoopt en je terecht kunt voor anti pasti , glaasje wijn of koffie ; alles van topkwaliteit .

We aten : 2 x een velouté van jonge gele paprika met groene asperges, truffel en in het midden een ei dat gepocheerd was in een aardappelpuree jasje met knapperig korstje. Ik breek me al de hele middag het hoofd hoe ze dat voor elkaar krijgen , mijn schat had kroketjes met krab wat hem herinnerde aan de beroemde garnaalkroketten in Knokke en zo kwamen we aan de praat met een buitengewoon gezellig Bels echtpaar uit Cavalaire. Zo n leuk stel , alsof we elkaar al jaren kenden.

Daarna alle drie een licht lunchgerecht, ik een Risotto met truffel , cèpes en coquilles st Jacques , en de twee heren een soort van rechtopstaande cannellonis

met overheerlijke carbonara vulling , zeer fijn gekruimelde spekjes en bestrooid met pecorino.

Toetjes : De jongens iets heel aparts met Ricotta, pistache en cacao en voor mij panacotta met kleine kersjes en een zalig zalfje . Espressootje toe en alles overgoten met Chianti Classico . Een omweg meer dan waard .