columns DE KOFFIEVERSLAAFDE

Het was nogal aardig koffie paniek hier vanochtend.

Schat die altijd voor het ontbijt zorgt had de nespresso gevuld met de fles water die op het aanrecht stond 😳 te weken want ik sodastream flessen ( eco). En zet die elke twee dagen in de week met soda en azijn.

Enfin. Jullie raden het al. En ik had nog 5 capsules want er moeten boodschappen worden gedaan. De koffie rook erg vreemd zodat ik in de gaten had waaraan dat lag voordat ik dronk. Fles water en reservoir uitbundig schoongespoeld en voordat ik iets kon zeggen zat er weer een cup in. Echter… er zat natuurlijk nog zooi in de leidingen. Zo verdween de derde kop koffie in de gootsteen. De machine moest grondig doorgespoeld maar deed het ineens niet meer.

Even nagedacht en ik kwam op het idee om eerst de espresso uitgang te proberen. Dat lukte. En daarna de gewone ook weer. Nu hadden we nog 2 capsules. De eerste daarvan smaakte ook raar en zonder schuim…. in de gootsteen ermee .

Toen hadden we er nog een …. net zoals het liedje van Drs P met de wolven. Dat kopje hebben we gedeeld. DOCH schat herinnerde zich dat hij een pak koffie had gezien in de lade met taartenbak ingrediënten waar hij af en toe chocolade uit pikt. De koffie is voor tiramisu ed. En nu hebben we ouderwetse koffie kunnen drinken , met filter en thermoskan. Want een verslaafde zoekt tot hij vindt. Koste wat kost . Dat pak koffie blijft zolang niet goed.

Misschien maar tiramisu maken vandaag .