columns DE BEROEMDSTE INWOONSTER VAN ST TROPEZ.

Wie meent dat de vrouw die St Tropez op de kaart gezet heeft als Jetset oord voor de rijken der aarde ook zulk een leven leidt komt bedrogen uit .

Hulde aan een vrouw die onlangs 85 werd maar zichzelf is gebleven

zonder cosmetische grappen en grollen waarvan geen enkele vrouw jonger of mooier wordt ook al zien ze dat zelf meestal anders.

Voor haar geldt , net als voor mij overigens , dat een enkel  glaasje Champagne per dag , de huid mooi houdt en ouderdomskwalen achterwege.

Als bijna- buurvrouw van onze onlangs veel te jong overleden vriend met het poortje en de tomaten van 10 miljoen

[ zie mijn column ]

woont zij al sinds de jaren vijftig in eveneens twee vissershutten aan de baai achter het kerkhof .  Voor de duidelijkheid : De witte hutten zijn van BB , de okerkleurige van onze vriend zijn weduwe .

De exacte ligging houd ik privé omdat het “Sentier du Littoral”voor een ieder openstaat tot wandelen. Ze heeft al een muurtje laten optrekken tegen al te nieuwsgierige voorbijgangers , maar ja, het strand of wat daarvoor doorgaat is voor iedereen vrij toegankelijk .

 

Haar huisjes zijn knus , lekker ouderwets en dat wenst ze ook zo te houden . Voor haar geen leven  op  peperdure megalomane jachten zoals die waarop ze uitzicht heeft .

Haar vermogen besteedt ze aan geluk ; het geluk en de liefde van de dieren waarmee ze zich omringt ,

waarvoor ze ook een aanpalend kapelletje met veel grond heeft gekocht zodat haar beestjes vrij kunnen grazen , een Haras in Normandie voor nooddruftige paarden en verder aan liefdadige instellingen en protestacties waarbij het welzijn van dieren voorop staat . Ondanks haar ietwat en meestal door de pers zwaar overtrokken rechtse politieke ideeen wordt BB hier nog steeds op handen gedragen door de eveneens zeer rechtse plaatselijke bevolking , want : Ze is er een van ons en daar is men trots op .