columns BRADERIE BIJ VAN DER VALK IN ST AYGULF

Als je in Corona-tijd grotendeels aan huis en tuin gekluisterd bent , wat overigens aan de Franse zuidkust helemaal geen straf is , grijp je toch de mogelijkheid tot een virusluw uitstapje met beide handen aan :
BRADERIE BIJ HOTEL VAN DER VALK IN ST AYGULF .
Verleden jaar ging die niet door , maar in vroegere tijden heb ik daar zoal wat leuke koopjes weggekaapt ,want mijn volgers kennen Zeeuws/Brabants Joodkapje ; geen cent teveel.
Het uitstapje van maar liefst 28 km. kon ook aangewend worden voor een bezoekje aan de hernieuwde Aziatische supermarkt met de zeer voor de hand liggende naam ASIA ,
waar werkelijk alles te koop is wat je maar kunt bedenken en bij lange na niet alleen oosterse waren ; ook Mora Snacks en Beckers frikandellen dus jullie begrijpen dat dit het aardsparadijs van schat is .
Tweede stop was eveneens een walhalla voor de man doch in dit geval om DIY artikelen voor mij te kopen , hoeft geen betoog dat het knutselwerk door schat wordt uitgevoerd , wat inhoudt : twee treklades voor mijn pannen aangezien ik onmogelijk nog in de onderkastjes geraak en hij al evenmin met de kunstknie….. de ouderdom komt met gebreken.
Daarna volgde het hoogtepunt van onze verwen-dag : Frites met kroketjes bij van de Valk
Gecombineerd met BRADERIE , en wel eenmaal voor de lunch en nog een keer daarna want er is altijd spijt als je iets over het hoofd hebt gezien in het overweldigend aanbod van voor een luxe hotel incomplete parafernalia :
Linnengoed , mooie dikke baddoeken , donsdekens , beddengoed ,
een onafzienbare rij kussens , hotelzilver , glaswerk en serviesgoed ,
meubilair , schemerlampen , boeken en nachtkastjes.
Kerstdecoratie , welke nagenoeg helemaal door mij is weggekaapt omdat de muizen in het fietsenhok zich vorig jaar reeds tegoed gedaan hadden aan mijn kunstmatige versierselen waarvan trouwens ook de lichtjes al jaren vertikten te werken. Heb je nog Valentijns-harten nodig ? Je weet maar nooit , ook een doos vol .
Navraag leerde mij dat de voorraad dagelijks wordt aangevuld al zal ik in het belang van mijn koopzuchtige beurs niet meer terugkeren . Voor alle andere liefhebbers in de Var of 06 ; de BRADERIE loopt morgen en overmorgen ook nog waarna je jezelf eveneens kunt belonen met kroketjes en een goed glas rood.
 
Mijn buit : 3 moderne windlichten [ kaarsen inclusief ] voor de tuintafel ,
helaas maar 4 mooie stevige koffiekoppen [ geen meer in het magazijn voor de overige dagen]
een tak nep rode bessen , 10 takken nep-spar met en zonder sneeuw en 
4 nep- sparrenslingers voorzien van witte lichtjes , 78 euro totaal de lunch niet meegerekend , en zielsgelukkig met een warm zonnetje door de voorruit reden we weer naar huis.