columns NIEUWE BIJENKORF PERIKELEN ; zuinig en principes .

Als het niet zo hilarisch was dan zou je er goed om kunnen janken ; ik tenminste wel .  Tis een prachtige winkel maar die webshop rammelt aan alle kanten . Ik prefereer het nieuwsblad wat 20 jaar geleden ook in Frankrijk maandelijks op de mat viel , waarna ik per telefoon bestelde , via mijn card betaalde en mijn vriendin of schoondochter de artikelen in het Eindhovens filiaal ophaalde. Eenvoudig toch ? Hoogstens wat papierverspilling die heden ten dage vervangen is door energieverbruik van  de laptop , aangezien de betaling zo moeizaam verloopt dat het bestellen soms tot 12x over moet , zoals gisterenavond toen ik om half 1 gefrustreerd ging slapen . Vanochtend echter meteen gelukt , zij het zonder aftrek van bonuspunten :

HET RELAAS :

De ellende begon eind augustus en is tot op heden nog niet tot een goed einde gekomen . Tot nu toe is het zo dat wanneer je een # BIJENKORF# creditcard hebt , je daarmee bonuspunten verzamelt [net zoiets als Airmiles] ] en met die bonuspunten krijg je korting op alle aankopen bij het warenhuis.

Omdat ik werkelijk alles betaal met die card , van benzine tot bouwmarkt en van markt tot ziekenhuis of tandarts , [ je kunt het zo gek niet bedenken ] heb ik altijd mega veel bonuspunten te besteden wat vermoedelijk de reden is dat dit systeem in het vroege voorjaar een stille dood gaat sterven.

Dit onplezierige nieuws kwam eind augustus tot mij wat me op het idee bracht alvast maar eens op de website te gaan surfen aangezien een bezoekje aan Nederland in deze barre tijden van epidemie er niet inzit .     Het begon al goed met een dagenlange chat-sessie die veel te lang is om uit te leggen doch erop neerkwam dat een #BIJENKORF# klant die zich in het buitenland bevindt , ook met een automatische afschrijving van een Nederlandse bank en een Diamond card , geen punten kan inwisselen . Belachelijk .

Dagen chatten en mijn gezond verstand brachten me op een even simpel als lumineus idee [ althans …..]     Ik liet mijn Franse adres terugzetten op mijn Nederlandse en dan moest bestellen mogelijk zijn hetgeen door de helpdesk-juffrouw werd bevestigd .

Poging 1  : trui bestellen ….  vakje in beeld : punten verzilveren bij deze bestelling niet mogelijk…….. Hup weer chatten met het volgende antwoord :  Nee mevrouw , u kunt pas bij de tweede bestelling uw punten inwisselen.       Okay , leek me redelijk en ik bestelde uiteraard de goedkoopste van de drie geselecteerde en begeerde kledingstukken hetwelk zonder enig probleem de volgende dag thuis bij de buurvrouw werd bezorgd en een week later door mijn broer mee naar Frankrijk gebracht.

So far so good , dacht ik en omdat ik binnen afzienbare tijd overgrootmoeder ging worden surfte ik vrolijk verder op de site en selecteerde drie babypakjes waaronder dit dotje .

Dat had heel wat voeten in de aarde en resulteerde weer in dagenlang chatten omdat de punten wederom niet voor aftrek in aanmerking bleken te komen terwijl intussen de favoriete babypakjes van de radar gingen wat bovendien nog een keer gebeurde omdat de helpdesk  : B/CARE , mij steeds afscheepte . Want de vraag past niet in een van hun standaard vakjes zodat die afdeling door mij voortaan  WHO CARES genoemd wordt .

Ten lange leste meldde een dame dat de computer waarop besteld werd niet in Nederland stond , wat uiteraard klopte . Een lieve vriendin ingeschakeld die met mijn gegevens dat klusje wel zou klaren  en met wat op en neer ge-app  leek  het over rozen te gaan totdat in het eindstadium mijn card niet werd geaccepteerd . Op die dag is de baby geboren dus heeft mijn vriendin een vijfde keus pakje op een andere betaalwijze geregeld uiteraard zonder bonuspunten korting.

Ik was ziedend omdat 4 leukere pakjes weg waren , de poging mislukt en aan de miserie nog geen eind omdat mijn hele avond weer verpest werd door chatten hoewel volgens de geleerde achter de chat ons contact zeker en vast zou resulteren in een oplossing bij de na-verwerking van de bonuspunten zodat ik die alsnog gerestitueerd zou zien.

Helemaal opgemonterd en vol optimisme had ik intussen mijn weg gevonden en begon dat webshop loeren onderhand leuk te vinden zodat ik besloot nog maar eens iets te bestellen  ,eigenlijk als test , wat wonderwel lukte… zonder enig probleem bestelde ik zelf vanaf mijn eigen laptop vanuit Frankrijk een trui die daags daarna bij de buren werd afgeleverd ; dus dat kan wel degelijk ondanks het standaardantwoord van de helpdesk . Aan het resterend puntental kon ik vaststellen dat de verrekening van het babypakje had plaatsgevonden , maar ook dat mijn nieuwste aanwinst toch nog bijna voor niets was ; reden tot tevredenheid  , althans dat dacht ik .

Daarna kwam de verwarring pas echt op gang omdat de jonge ouders het pakje al hadden [ geen wonder het was de laatste keus ] waarop ze mij vroegen of ze het mochten retourneren zodat ik iets anders kon uitzoeken , wat me prima leek.

LEEK dus, want hoewel ik dacht de kunst van bestellen nu meester te zijn na de succesvolle levering , en tevens de collectie babypakjes intussen aardig was aangevuld waardoor ik drie veel leukere pakjes in de wacht heb staan is dat probleem na 3 weken nog niet opgelost en ook mijn selectie noodgedwongen alweer enkele malen veranderd.  Het werd dit schattige setje , net nieuw binnen en 5 stuks .

Het bestelformulier heeft hier 4 dagen open gestaan op de laptop terwijl ik al evenzovele dagen heb zitten chatten ; gesprekken die nooit tot een oplossing leiden omdat een geval zoals het mijne niet voorkomt op de lijst van standaardantwoorden welke ik inmiddels minimaal in tienvoud heb mogen ontvangen .

Daarna komen er telkenmale  twee tijdelijke dooddoeners : A Ik speel het door naar mijn collega of B Het chatbericht wordt beeindigd   . Beide frustrerend , waarna er een heuse email komt dat er aan gewerkt wordt.

Niet dus… ik was gisterenavond laat , na 12 !!!!  en dat lieg ik niet pogingen tot bestellen , nog net zover en waarschijnlijk zouden alle leuke pakjes alweer weg tegen de tijd dat er bij de #BIJENKORF# iemand wakker wordt vermits dat ooit zou gebeuren ; ik had de hoop al opgegeven .

Om half 1 vannacht na die 12 pogingen stuurde ik een wanhoopskreet naar de Internationale Creditcard Service en daarna kroop ik in bed ; helemaal over de flos uiteraard , doch vanochtend lukte de bestelling  van het nu favoriete pakje plots in een keer , zij het zonder aftrek van die beroemde bonuspunten . Nu rest mij nog de mogelijkheid tot weer eindeloze chatsessies om mijn recht te halen ; ik zie er nu al tegenop …… maar ja , zuinig en principes .